Ogljikovi hidrati so krivi za debelost ljudi

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Naj bo še tako masten zrezek ali ribe v rastlinskem olju, ampak ogljikovi hidrati so res tisti, ki povzročajo ljudem največ preglavic, prekomerna teža.
Vse vrste kruha, testenine, sladkor, pečen krompir....
Ocvirki sploh niso problem, niti pečen piščanec na masti, niti klobase kaj šele maslo....vir maximum portal
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Vse je v količini...še noben se ni zredil ob 1 kosu kruha ali 1 krompirju dnevno
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Problem je, ker s hidrati "poruši" sposobnost telesa da pravilno javi "lakoto" možganom. Potem pa mislijo možgani da morajo vedno jesti in jesti...človek je "vedno lačen", a se redi.

Ker v realnem svetu ima zelo malo ljudi kontrolo nad obroki, kalorijami, ipd...če pa imajo, pa imajo zgolj za kratko obdobje - t.i. diete, potem pa se spet vrnejo na stara pota.

S pravilno prehrano pa se pač enostavno poje nekaj, ko je človek dejansko lačen, pa ni treba nič štet kalorij, kontrolirat obroke, ipd.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Boljš samo ocvirke kot kruh pa ocvirke.
Mi nismo motorji, tud sam ob tistem kebabu, dveh dnevno se redi, pa čeprav skupaj ne zneseta 1500kcal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
10 kil masti dvomim da boš lahko pojedel, to je cca 8000 kalorij, no...če jih pokuriš, potem ja, drugače pa človeka mast dokaj hitro nasiti in ni možno takšno prenajedanje kot v primeru hidratov.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
10 kil masti dvomim da boš lahko pojedel, to je cca 8000 kalorij, no...če jih pokuriš, potem ja, drugače pa človeka mast dokaj hitro nasiti in ni možno takšno prenajedanje kot v primeru hidratov.

it was a joke
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
tudi jaz sem jedel kaj sem hotel, pa sem bil trtica

s povišanim holesterolom, ipd., kaj ti pomaga nizka telesna teža, ni vse v kilah.

Drugače pa...sem pred kratkim bral članek, nekaj v oporo debeluhom, da je lahko človek predebel in vseeno zdrav, tako da ne se sekirat
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
tudi jaz sem jedel kaj sem hotel, pa sem bil trtica

s povišanim holesterolom, ipd., kaj ti pomaga nizka telesna teža, ni vse v kilah.

Drugače pa...sem pred kratkim bral članek, nekaj v oporo debeluhom, da je lahko človek predebel in vseeno zdrav, tako da ne se sekirat
wink-1.gif

Ne vem če to leti name, ampak so že davno mimo časi ko sem spadal med debeluhe, tko de js se ne sekiram
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ti pokažem človek, ki je kar hoče, pa je trlica?

ni vse v OHjih...
Jaz tudi. Tip top idealna postava, starost pod 30, športnica, vendar pa povišan pritisk in prevelika vsebnost maščob v telesu. Vzrok: raje čokolado kot pa masten zrezek.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ti pokažem človek, ki je kar hoče, pa je trlica?

ni vse v OHjih...

Ni vse v izgledu
evil.gif

Tak pojav se imenuje TOFI - thin outside, fat inside, kjer se vse maščevje nabira okoli ogranov. Pa ne govorim, da se to dogaja vsem, ki so suhi in jejo kar hočejo, daleč od tega. Ampak je pa znano, da imajo lahko ljudje z nezdravo prehrano, zelo zamaščene organe, čeprav so videti bolj ali manj povsem ok.
http://en.wikipedia.org/wiki/TOFI

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
To je men jasno. Poznam tako debele kot suhe, poznam tako zamaščene kot ne...

Moj point je da tiščanje samo v eno skrajnost še nikoli ni prineslo nič dobrega. Zmernost je beseda, ki velja v praktično vseh primerih. Kako se pa ljudje tega držijo je pa druga zgodba...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz sem imel pred operacijo kile tri mesece nazaj 10kg prevec. Itak pred samim posegom das kri in vodo in sem imel kljub vidnemu spehu "slab" holesterol tik pod spodnjo mejo, se pravi premalo, "dobrega" pa ok.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Naj bo še tako masten zrezek ali ribe v rastlinskem olju, ampak ogljikovi hidrati so res tisti, ki povzročajo ljudem največ preglavic, prekomerna teža.
Vse vrste kruha, testenine, sladkor, pečen krompir....
Ocvirki sploh niso problem, niti pečen piščanec na masti, niti klobase kaj šele maslo....vir maximum portal
smile-1.gif

In sam sem živ dokaz za to. So mi lani po morju lučke rdeče zablinkale, ko sem stopil na vago in je blo 102 kile. Vse, kar sem naredil je blo, da sem nehal jesti OHje po 12. uri. Pred 12. uro sem jih pa omejil. Nažiral sem se z zrezki, solatami z jajcem, s konzervami tune za večerjo, umešanimi jajci z ocvirki brez kruha, lačen nisem bil, sam trajal je približno en teden, da sem nehal pogrešat krompir, pa kruh in podobno. Aja, pa iz kofeta sem izločil sladkor, mleko itak že zdavnaj. No in v treh mesecih sem imel samo še 89 kil.