odvetniki

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kake so vaše izkušnje z odvetniki? a so bili strokovni, so svetovali, vas obvarovali neumnosti, ali so samo vaše ideje prenašala ni papir s svojo glavo in vas tako zastopali?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.326
113
Kar se mene tiče - so far so good.
Je pa res, da nimam ravno veliko lastnih izkušenj na odvetniškem področju, sem veliko stvari rešil z lastnimi pisarijami
d055.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Odvetnike je potrebno pravilno zbrat za stvar ki jo rabiš, recimo delovno pravo, kazenske zadeve......
Potem pa še priporočila...

Za firmo in pogodbe imamo odvetnico, ki je precej dobra v gospodarskem pravu... In ja rešila že marsikatero neumnost, ki smo jo z lastniki ušpičl...

Sicer se zdi sprva tisti dnar preč vržen, na koncu pa vidiš, da si si prihranil precejšno bolečino (finačno mislim)...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
hysterical-1.gif

A zato je na zavodu?

Še enkrat za resnost odvetnika je treba pa mal več kot to... Tak tudi stane, več kot pa je tarifa.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja, seveda. 100€ na uro da garancijo, da ni kmet. gledam en dopis..400€ stroška, not pa bull shit. mene bi blo sram to dat iz rok.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Cena ne odraža strokovnosti - temveč pohlep.

Nazadnje urejeno:

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Softiæ nikjer nisem napisal za garancijo.... praviloma so dobri odvetniki dražji.. In valda bo dober odvetnik prodajal svoje storitve po neki minimalni tarifi kot je pač predpisana...

Lahko pa na teb pokažem, ko si stručko za gradnjo.....
Preden se obrneš, sem bil jest že vselen...

Za tak jebiveter je vse drugo kar sem rekel bolj izjema kot pravilo.... Pa drgač nič slabega... Puno pričaš ti..., taki so dragi čeprav majo recimo malo na uro...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
mah ceno imajo pač tako, kot tržišče prenese in nič manjše.

Kaj je drago in kaj ni pa je relativno pri vseh poslih... Lahko greš k odvetniku, ki sicer malo vzame, menca in ti skupaj z njimi gundžaš in študiraš kaj bi....

Al pa greš tja rečeš to hočem zrihtej... mal več stane, dobiš pa ažurnost, poročanje in dejasko job done. Ne pa da se še ti ukvarajš ceu cajt z neko stvarjo, kar je delo odvetnika...

pohlep pa ja... bolezen tega sveta, ampak vsi bi radi za svojo storitev čim več. Konkureca in reference pa so mejnik vrednosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
mah ceno imajo pač tako, kot tržišče prenese in nič manjše.

Kaj je drago in kaj ni pa je relativno pri vseh poslih... Lahko greš k odvetniku, ki sicer malo vzame, menca in ti skupaj z njimi gundžaš in študiraš kaj bi....

Al pa greš tja rečeš to hočem zrihtej... mal več stane, dobiš pa ažurnost, poročanje in dejasko job done. Ne pa da se še ti ukvarajš ceu cajt z neko stvarjo, kar je delo odvetnika...

pohlep pa ja... bolezen tega sveta, ampak vsi bi radi za svojo storitev čim več. Konkureca in reference pa so mejnik vrednosti.

tole si pa dobr napisal.

kdo dela, kaj dela in kako si zadovoljen je merilo kok je dober in vreden. če ga pa ti ne moreš plačat je pa to že tvoj problem in ne njegov.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Eh ne delaj se glupega...

Si se na trepalnice metal o nadzorništvu, dal številko in to je blo vse...
Si reku kao poazbil...

Mel sem pa težave z nadzornikom, sej smo ga potem zamenjali sicer dosti dražje, samo mi enkrat ni blo treba iz šihta na bajto se pregovarjat z vodovodarji, zidarjih o terminih in izvedbah...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ves da se tega nadzorništva res ne spomnim. je pa možno, da sem zajebal.

važno, da si uspel, s ene menil in da si zadovoljen. četudi je bilo jurja, dva ali pet dražje je to glavno,. zdravje nima cene, izgubljen čas tudi ne.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
softi brezskrbi da vem kaj govorim...
Kr sem se naučil je to, da zahtevam za svoj denar strokovnost, drgač takoj steram na drugi strani pa plačam kar pač nek zahteva...

Nek pristop bom to ko bom, pa dej še to poišči pa to.... Potem pa izgovarjanje ne drugega..
Je pa 3 eur na uro preveč.

Potem sam pač bereš, googlaš sprašuješ po forumih za mnenje itd...
Še enkrat najbolj važne so reference odvetnika in specializacija, za kar rabiš kero področje... Pa maš dokaj dobro izhodišče in predvsem mirne živce..

Če pr našem pravosodnem sistemu jih lahko imaš... Jest sem se že mal navadu, da enostavno ko damo kej naprej izklopim, pa četudi zato malo več plačam.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Te zanimajo izkušnje na splošno ali iščeš odvetnika?
confused-1.gif

Rad bi zmagal na sodišču...
evil.gif

OK, dost OFF, pa sori za hec...
grin1.gif

Enkrat sem imel opravka z službenim, ki je bil zelo ugoden... Pa sem bil kar razočaran, ker sem ga jaz na marsikaj spomnil, na kar on sploh pomislil ni. Drugič sem imel opravka z nekoliko dražjim, in je dejansko bilo bolje. Čisto drugačno svetovanje...

Kot so omenili, bi pogledal specializiranost za določeno področje + reference.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kake so vaše izkušnje z odvetniki? a so bili strokovni, so svetovali, vas obvarovali neumnosti, ali so samo vaše ideje prenašala ni papir s svojo glavo in vas tako zastopali?

dvakrat izkušnje, obakrat super, res pa je da oba poznana že od prej. sam ne bi nič dosegel, ker bi me nategnili povsod.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Bolj zadnje.

Je pa v naši pravni državi bolje, da najameš odvetnika, ki ima poznanstva s sodnicami. Saj sodnikov skoraj ni več

Zadnjič mi je znanec omenil, da je že večkrat najel odvetnika, kateri ima precej naravno-potrebne prakse pri sodnicah in da je še vedno zmagal.
grims-1.gif