Odpusti mi sin, ker ti ne morem nuditi niti hrane

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
. Seveda potem vsem "mladcem" dol pade, ko vidijo, da delajo 2x več kot "starci", dobijo pa 2x manjšo plačo.
saj jim ni treba, vedno se lahko pridružijo množici brezposelnih, če niso veseli službe in plače, pa kakršnakoli je,
tiho bodte in delajte , mladiči prevzetni, komaj prifazanite na šiht, pa bi imeli že več in manj delali ko stari mački,
mladič da dela 2x več ko tastar
bonk.gif
kje si ga najdu?, pripelji ga, ga bomo razkazovali kot slovensko znamenitost in dobro zaslužili.

Ko sem jaz začel delat, so me vtaknil med pijančke.

Kljub, temu da smo imeli sodobne programe so oni delali tako kot so pred 30 leti. Par cvetk je šele ob 12.00 prvič mail-e si pogledalo. Potem so pa gledali čisto belo, ker so kak sestanek zamudil. En k**** je samo od balinanja celo leto govoril pa po telefonu ali bo šel maja čez dve leti v penziji ali že aprila
hysterical-1.gif

In ja jst sem imel 600€ s faksom, oni so pa po 30letih imeli verjetno okoli 1200€ s poklicinimi.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Verjetno živiš še pri mamici in nimaš otrok zato ne kvasi. Kolkšne ima kdo dohodke nima veze. Gre se zato, da nekdo 2x plača isto stvar.
zato sistem ni dobro naravnan. Npr. severno od nas plačajo vrtec vsi enako. max 160€. Torej zakaj kaznovat nekoga ki je prispeval tako ali tako 3x več nekoga ki ne prispeva nič ?

Nazadnje urejeno:

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Torej si pritrdil caplovi domnevi: če bi živeli v kolibi, bi bil sistem pravičen. Ali imaš v mislih določeno kvadraturo, ki je še sprejemljiva za revne?

Ne lahko bi mene razbremenili določenih davkov in dajatev. Potem bi tudi jaz lahko kupil večje stanovanje.

bonk.gif
Več kot zaslužiš več socialnih prispevkov plačaš. Zakaj z K. moram še potem plačat vrtec na polno.(plačam ga 2x). Zato da lahko otroci staršev , ki so doma zastonj hodijo v vrtec ?

Mislim, da enim nekatere zadeve niso jasne. Današni sistem nima veze s socialno državo. Važno mu je samo polnjenje proračuna. Iz proračuna pa seveda preko takih in drugačnih načinov spuhti ogromno denarja. Seveda se mora okriviti sam sistem, ki pa se namenoma niti ne ureja in izboljšuje. To pomeni, da imamo na eni strani neuravnovešen socialni princip. (bogatejši dajo več) in na drugi strani izigravanje socialnega izplačila. Posledice so izigravanje države(delno upravičeno, ker nas sam ožema) in totalni idiotizem pri socialnih transferjih. Ampak BISTVO JE SKRITO. Da z blagajne zginjajo miljoni ali celo miljarde. KER KONC KONCEV VSE KREDITE BO PLAČALA RAJA.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
capl plac je, vedar ga zasedajo tisti od brezposelnih...

ironija ne...

seveda vzorce staršev o nesposobnosti vlečejo otroci naprej...

200 € vrtec placujes pa si delodajalec in dajes delo drugim...potem si res bogo prikazujes svoje prihodke, oziroma nategujes drzavo in denar drugac ven spravljas, ker 200 € placujem tudi jaz, pa smo glih nekak v popvprečju...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Rezultat je po večini nezadovoljen folk, ampak še vedno potem ne razumem "rdečih" s tega foruma, kako opravičujejo ta sistem in je za njih sprejemljiv. Vodja kdorkoli pač je zgleda da bodro opravlja svojo nalogo in jim še dalje meče pesek v oči.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
d_K kako si pa to pogruntu... seveda otrok nimam niti nimam ničesar...

samo nekako pa zelo zelo dobro vem kako gre pri obračunu vrtcev in kaj kdo plača ter zakaj ne... in ja... če plačuješ poln vrtec potem imaš zeloo dobre dohodke in premoženje.

kaj vse ni pravično.. ima pa vsak možnost živeti od sociale... pa bo videl kako luštno je to.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
telex ne nekladaj!!!!! ker poznam kar dosti primerov sedaj, ko so ostali tudi brez roke pa so dobili 0 nič nula... tako da o zlomljenem nohtu itd govori otrokom.
Le zakaj nakladam? Očitno nisi razumel poante. Ni govor o odškodninah ampak o tem, kako prava mati skrbi za svoje otroke, ko družina pride v stisko. Moja mati se nam ni opravičevala, da nam nima za dati hrane ali jokala po radiju (TV takrat še ni bi razširjen), kako uboga da je. Šla je k kmetu pomagat pri kmečkih opravilih, da otroci nismo bili lačni.
Enako bi lahko jokajoča mati mogoče pazila na kakšnega otroka, mogoče pletla volnene nogavice, mogoče izdelovala voščilnice, mogoče zbiral star papir... da njen otrok ne bi stradal. V skrajni sili, pa je tudi rejništvo boljša opcija kot izstradanost do smrti.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
200 € vrtec placujes pa si delodajalec in dajes delo drugim...potem si res bogo prikazujes svoje prihodke, oziroma nategujes drzavo in denar drugac ven spravljas, ker 200 € placujem tudi jaz, pa smo glih nekak v popvprečju...

in če smem prašat kolk maš otrok...
če bi mu enga bi mu najvišji razred, tko mam tri..

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Da...seveda jim tudi ta rdeče vodje mečejo pesek v oči. Mogoče bo preveč revolucionarno rečt...da oboji igrajo igro. Igro v državi, ki v že dolgo ni več naša. Po domače rečeno....hebe se jim za državo, ki ni njihov vrtiček. Da ni njihov vrtiček pa upam, da ni potrebno razlagat. Jaz obojim pravim podgane, ker se tako oportunistično obnašajo. Ampak bistvo je še vedno....Država in njen aparat je samo še za rajo. Za elito je država in nje državljani kot polje, ki ga obirajo in strižejo žvino, ki se na njem pase. Elita postaja internacionalna in denar, ki je spuhtel je internacionalen.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Citat:

in če smem prašat kolk maš otrok...
če bi mu enga bi mu najvišji razred, tko mam tri..

mam dva otroka, sem pa na zgornji meji, tako da bi verjetno plačeval enako tudi še pri 1 dodatnem otroku.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
kakorkoli, to ma pr nas žena čez... Nisem [cenzura], da is bom izplačeval ne vem kakšne plače, da dam prispevke komu na čast... Telim komunajzerjem, ki kradejo in drhali k noben noče delat...

Plačamo pa tolk DDV-ja da te kap, še več imamo 60 jurjev konstanih dolžnikov in DDV plačan v naprej Zračunej si..........
Na drugi strani podpiramo lenuhe..
nasprotna stran pa podjetniki plačujejo DDV na neplačane fakture in boli jih K.....

Ti pa meni o morali......
Bomo vidli kok časa bo to funkcioniralo, podatki kažejo izredno dobro...
bonk.gif

Capl in podobni pa vidijo samo bogaboječe ovčke ki jamrajo, jest pa za delo katerega plačam delavce ne dobim plačila in plačam DDV.

in komu naj jokam tebi? a sem bogi...

Verjetno boš reku neumen, no reči še kuzli gor k jamra...

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
če bi stradali v neogrevani baraki, bi se ti zdel bolj pravičen?

Mogoče bi se pa raj stistnili oni v dvosobnem, in država omogočila po normalni 4 sobnega tistemu, ki si ga sam plača??

Še par let, pa bodo še šolo začel zaračunavat po sistemu "socialnega plačila" vrtca.
uf-1.gif

Zakaj je potem lahko šolnina za fax za vse enaka??

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Na Zavodu je trenutno 115.858 iskalcev zaposlitve in 842 prostih delovnih mest, pri čemer ni vštetih več tisočih 'študentov', ki uradno niso brezposleni.

Imaš pa večino tega foruma (in pomoje tudi države) na svoji strani, tako da le spišite predlog za ukimitev socialnih prispevkov, otroških doklad, subvencioniranega vrtca itd, brez problema boste na referendumu uspeli.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
konjušaru, to dela država intezivno... brezskrbi...
Ker je tistih ki delajo vse manj, podjetniki pa selijo posel v vukojebine....

Mogoče boš potem cigota prašal, kdo bo prispevke sploh še plačeval..