Odpusti mi sin, ker ti ne morem nuditi niti hrane

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
13% brezposelnih... večina nezaposljivih, ne bom, ne bom to... eni pa tudi na zavod niso prijavljeni.. plačujejo 14 eur obveznega... Medtem ko meni konkretno trgajo...

pa pravijo zakaj.... nevzdržno..

ne vem zakaj tud zaposleni potem ne plačujejo po 14 eur, če tolerirajo vse.. Ko jih jebe...
nekej na tvojmu nivoju...

Kaj me briga za sirotinje, od mene ne bodo žvel...
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Kot prvo, ne vem, zakaj se tebe tiče, kako nekdo porabi socialno pomoč - zaradi mene naj kupi heroin, njegov/njen problem.

Kot drugo - živiš na Marsu? ali še nisi opazil, da je v Sloveniji (uradno) 13 odstotna brezposelnost, realno pa najbrž še nekaj procentov višja?
To mu dam pa čisto prav, ogromno mularije, ki jih hranijo starši, zagoni kompletno socijalko za luksuz, nekdo, ki je pa delal 40let, pa mora danes prosit za varstveni dodatek in po smrti mu rubijo še hišo,
tu res ni logike,
po moje bi morale obstajat plačilne kartice, s kerimi je možno kupit samo določene artikle in plačat določene položnice, pač omejevanje osebne svobode. pa ko jih jebe.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Potem je to vprašanje upravičenosti prejemanja socialne pomoči, ne pa vprašanje tega, ali naj država posamezniku govori, kaj lahko kupi in česa ne. Nenazadnje, kaj pa nekdo, ki je delal več deset let (in s tem prispeval svoj delež državi), pa potem pristane na sociale.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Še to mu povej, da tričetrt na socialnih brez dela žvi bolje kot dva na minimalki..
pa še uni so na prednosti pred vrtcem..

bohnedaj da imata še kredo za flet jim socialna še to upošteva pri dokladih un v zastonjskem socialnem fletu za 200 na mesec pa volia....

z našo logijo je nekej hudo narobe.... dejasnko podpiramo to.

Pri zdravstvu pa tisti ki delajo zarad šalbajezrjev po 14 eur nimajo več nič, pa če plaš čez 300 na mesec...

Kravjikojn pa ne razume tega...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kravakojn marsikaj ne razume - na eni strani piše, da naj imajo vsi čimveč otrok, po drugi strani pa:

Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Get real: če si danes star med 20 in 30 lahko kar pozabiš na otroke - sicer mi ni jasno, kdo bo tebi kril penzijo, ampak who cares.

Potem pa, let's get real, znova si napisal neumnost brez primere, ampak, who cares?

Pa se je zdaj že 10x izognil temu postu.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

po moje bi morale obstajat plačilne kartice, s kerimi je možno kupit samo določene artikle in plačat določene položnice, pač omejevanje osebne svobode. pa ko jih jebe.

F*ck me, prva pametna od tebe!
smile-1.gif
Allah je velik, se je upanje!

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jap, po mojem mnenju (glede na ekonomske razmere) bi morali mladi v Sloveniji danes precej premisliti, preden imajo otroka. Po drugi strani se približujemo razmerju 1 delavec na 1 upokojenca - naj torej nekdo razloži, kako bo naš pokojninski/zdravstveni sistem funkcioniral, če bo naravni prirastek mizeren, imigrantov pa nočemo? In če (kot vas meni precej) ljudje na socialni ne smejo imeti otrok.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

smile-1.gif
Se pravi delavcu država 30 let od plače trga enormne količine denarja, da financira socialni sistem, in ko se ta delavec, ki je 30 let filal sistem, znajde v situaciji, ko tudi sam potrebuje pomoč, mu določimo, katero žemljo naj kupi?

fija

Zelenc'
11. jul 2012
29
0
1
Zaenkrat je delavcev 120k preveč, še pol toliko jih pa najbrž dela v tujini oziroma niso v evidenci.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Potem je to vprašanje upravičenosti prejemanja socialne pomoči, ne pa vprašanje tega, ali naj država posamezniku govori, kaj lahko kupi in česa ne. Nenazadnje, kaj pa nekdo, ki je delal več deset let (in s tem prispeval svoj delež državi), pa potem pristane na sociale.
To je svinjarija, da jih po desetletjih dela prisilijo na socijalno, o tem ni debate, penzijo za dostojno življenje bi mu morali dat in to brez obveznosti na njegovo premoženje.
za podarjen denar, pa bi država vsekakor morala diktirat, kako se naj porabi, ne pa da nakaže otroški dodatek v gotovini, ki že čez pol ure pristane v žepu dilerja, če podam najbolj nagraužen primer,
če bi naprimer tej babi, namesto gotovine dostavljali pomoč v materjalni obliki, kot hrano npr. otroci ne bi bili lačni.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Jap, po mojem mnenju (glede na ekonomske razmere) bi morali mladi v Sloveniji danes precej premisliti, preden imajo otroka. Po drugi strani se približujemo razmerju 1 delavec na 1 upokojenca - naj torej nekdo razloži, kako bo naš pokojninski/zdravstveni sistem funkcioniral, če bo naravni prirastek mizeren, imigrantov pa nočemo? In če (kot vas meni precej) ljudje na socialni ne smejo imeti otrok.
Saj imajo Romi cele kupe otrok, bodo oni delali za naše penzije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@lafarge

Obrazloži malo kako si prišel do zaključka, da nekdo ki ima 265€ živi bolje kot dva na minimalki?

Glede na to, da te tako motijo ti ki so na zavodu in da imaš ti firmo, bi lahko pripomogel k temu, da se brezposelnost zmanjša.
Muči te, da ni prostora v vrtcu za tvojega otroka, torej daj oglas, da iščeš varuško, ki bo tudi pospravljala in kuhala in boš imel vse porihtano, ko boš prišel iz službe.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

smile-1.gif
Ma ja , tle zliva brihtol,ameri so to že v šestdesetih izumli

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@lafarge

Obrazloži malo kako si prišel do zaključka, da nekdo ki ima 265€ živi bolje kot dva na minimalki?
Mislim, da se je samo nerodno izrazil, verjetno je mislil,, manj slabo,,

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
za podarjen denar, pa bi država vsekakor morala diktirat, kako se naj porabi, ne pa da nakaže otroški dodatek v gotovini, ki že čez pol ure pristane v žepu dilerja, če podam najbolj nagraužen primer,
Seveda, v duhu poceni populizma brez 'najbolj nagravžnih' primerov ne gre.

Jaz se s tem enostavno ne strinjam - še enkrat, rešitev tega, da nekdo s socialo tanka BMw-ja, ni v postavljanju omejitev s strani države, pač pa je to problem nategovanja države.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ma ja , tle zliva brihtol,ameri so to že v šestdesetih izumli
jap, ameri (bolje rečeno prebivalci Floride in še parih držav) so uvedli 'sijajen' sistem, kjer prejemnike socialne pomoči testirajo za drogo. 'Sijajen' zato, ker se je izkazalo, da je med prejemniki socialne ponekod celo manj uživalcev drog, in zato, ker so na koncu program testiranja, ki je precej drag, plačali davkoplačevalci.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
preprosto...
dva na minimalki nimata socialnega fleta
najemnina 300 eur ali kredit če ga sploh dobita + stroški
nista upravičena do socialnega fleta
če že imata imata manj dokladov max je seveda 160 na glavo ali celo več
tega onedva nimata
nista na prednosti ne za vrtec ne za dearno pomoč
plačujeta vse položnice če ne imajo admin prepoved na plačo
imeti morata vozilo za službo
denar za vrtec
oz če ga nimata za varstvo
...............

če štejemo še kredite, popravila avtov itd... ki je nuja...

brezposelna oseba ga ne rabi?
odštej pa boš videl kateremu več ostane.
najmenik te za razliko od socialnega fleta takoj vrže ven, banka takoj da na dražbo hipoteka in odškodnisko toži če ni dovolj
.....

realno poglej kateremu se lajf bolj splača. Da še omenim, da ti brezposelni na socialkah švercajo, delajo na črno itd...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
v šestdesetih pač ni blo nobenih kartic, so imeli pa bone, ki so jih na veliko preprodajali in zamenjevali za pijačo in droge.
Tudi s karticami bi se to dogajalo, zato je verjetno res najboljša možnost v naturi, pa še trgovinskim maržam bi se izognili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

smile-1.gif

Jaz osebno se s tem niti ne strinjam, ampak recimo da o tem nimam neke močne preference. Zdaj pa k izvedbi - koliko bi Slovenijo stalo, da vzpostavi tak sistem? Najprej koliko bi eno normalno državo, ki dela po nekem redu, pa koliko Slovenijo? Šparat pa zategvat je treba, pa naj stane kar hoče...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Seveda, v duhu poceni populizma brez 'najbolj nagravžnih' primerov ne gre.

Jaz se s tem enostavno ne strinjam - še enkrat, rešitev tega, da nekdo s socialo tanka BMw-ja, ni v postavljanju omejitev s strani države, pač pa je to problem nategovanja države.
če si lačen ti dam kruh, vzami ali pusti, koker češ.
čist simpl