Odpusti mi sin, ker ti ne morem nuditi niti hrane

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Ali ni osem ur zdravnika isto kot osem ur čistilke ? Nevem no ... predpostavimo da oba svoje delo opravita z odliko. Zdravnik reši življenje, čistilka reši firmo ( Avditorji navdušeni , impresionirani ). Oba sta garala osem ur sta po osmih urah izmozgana.

Zakaj čistilka minimalca, zdravnik pa 8x toliko ? Ker se je par let več šolal je pa njegv čas vreden 8x več ?

Nevem no , konec dneva gresta oba na wc srat, se podobno userjeta in greta spat. Imata vsak le eno rit in rabita le en stol za sedet.

Ne rečem, da razlike so ( odgovornost, bla bla bla ) , samo dejmo rečt max 3x v celi državi. ! Zakaj pa bi mogli met bogataše in reveže ? Imejmo ljudi, pa bomo vsi happy happy happy :D

LP M .

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Ali ni osem ur zdravnika isto kot osem ur čistilke ? Nevem no ... predpostavimo da oba svoje delo opravita z odliko. Zdravnik reši življenje, čistilka reši firmo ( Avditorji navdušeni , impresionirani ). Oba sta garala osem ur sta po osmih urah izmozgana.

Zakaj čistilka minimalca, zdravnik pa 8x toliko ? Ker se je par let več šolal je pa njegv čas vreden 8x več ?

Nevem no , konec dneva gresta oba na wc srat, se podobno userjeta in greta spat. Imata vsak le eno rit in rabita le en stol za sedet.

Ne rečem, da razlike so ( odgovornost, bla bla bla ) , samo dejmo rečt max 3x v celi državi. ! Zakaj pa bi mogli met bogataše in reveže ? Imejmo ljudi, pa bomo vsi happy happy happy :D

LP M .

Zgleda je moj sarkazem detektor pokvarjen. Prosim, da najprej dopišeš a je ta post sarkastičen ali ne, preden ti odgovorim. Hvala.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Ali ni osem ur zdravnika isto kot osem ur čistilke ?

Ne, ni...

Poleg tega so zdravniki več ali manj zaposleni v JS, vsaj tisti najbolj usposobljeni, ki naj bi dobivali največje plače in če grem jaz zdaj gledat razrede kamor jih uvrščajo je razmerje plač prej 1:3 (če čistilka dela za minimalca) kot pa 1:8. Vprašaj KillahKhana (pardon če sem narobe črkovala), ki je sicer zobozdravnik pa mu odštej 2-3 razrede koliko ima razmerje neto plače napram minimalcu.

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Ko so dobivali plačo, jim je bila "preobremenjenost" kar všeč ... čeprav so vedeli, kaj pomeni preobremenjenost oziroma zdravniška napaka zaradi preobremenjenosti! In še vedno vedo in še vedno jim je všeč!

samo da zaenkrat snažilka še ne odgovarja kazensko jo samo brcnejo v rit

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Seveda potem vsem "mladcem" dol pade, ko vidijo, da delajo 2x več kot "starci", dobijo pa 2x manjšo plačo.
saj jim ni treba, vedno se lahko pridružijo množici brezposelnih, če niso veseli službe in plače, pa kakršnakoli je,
tiho bodte in delajte , mladiči prevzetni, komaj prifazanite na šiht, pa bi imeli že več in manj delali ko stari mački,
mladič da dela 2x več ko tastar
bonk.gif
kje si ga najdu?, pripelji ga, ga bomo razkazovali kot slovensko znamenitost in dobro zaslužili.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Hehe če delodajalec škripne... prvo sem jest sam svoj delodajalec in drugim. Drugo ne dojameš napisanega, če bi bankrotiral, nebi šu štepsat pol otroke...

Torej baba je ceu lajf brez dnarja, a otroke štepsa...
a je to odgovorno..

zgleda da zate že......

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In tretjič, v Sloveniji imaš 400.000 revnih - ali oni po tvoje nimajo pravice imeti otrok, glede na to, da jih tako ali drugače živi država?

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
Ampak enim razložiti te stvari, ker še niso imeli prazne riti je res težko. Se strinjam. Ne ve, da si lahko danes v sloveniji komot s 4 otroki, že drugi mesec boš pa v dreku čez glavo. Ampak, s polno ritjo je lahko, kot si rekel.

Dej povej kje se skrivaš da te ne ukradejo... Začel sem iz zero.. Še med faksom, sem mogu delat ker ni blo keša. Delam ceu lajf, ko sem v srednji zabluzil me je fotr dal dile na žago skladat... itd...

Dokler nisem bil socialno preskrblen mi namisel ni prišlo da bi imel otroke.. Ker da bi v bedo porival še njih bi bilo neodgovorno.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
uf še toliko bolje lafarge... pride dobra konkurenca ti zjebe posel (dumping itd) in boš padel hitro na "podn". ne misli da se tebi kaj takega NE more narediti.. dost takih s polno ritjo pametnjakoviæev sedaj životari od socialne in žaga drva pri sosedu za par kil kruha.

kolikor sem razbral je bila pri prvih dveh zaposlena itd.. pa se je "sfižilo" no tokrat pa enako...

lafarge... zdele ti gre dobro.. punca zanosi... čez 6 mesecev se ti sesuje posel (bankrotiraš). kaj boš? ženo poslal na prislini splav v 6-7 mesecu?

ker si pač neodgovoren da si naštepal 4! otroke ti pa brez dnarja....

ampak zdele maš polno rit.. in je komot srat.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
In tretjič, v Sloveniji imaš 400.000 revnih - ali oni po tvoje nimajo pravice imeti otrok, glede na to, da jih tako ali drugače živi država?

torej šteješ še upokojence in kaj je zate revščina? Očitno jo ti še vidu nis. Baba ima doklade, plačo, subvencionirano vse vrtec, šola prehrana itd.., dodatek na velike družine 3 otroki 400E... itd..

Realnost, bla je tragedija Korče v Kranju kjer je šu mož na štrik...

realnost, čik za čikom, folk je zbiral denar, baba vsakdan na morto pjana, socialn flet 7 otrok, sosedi so jih merkal, avta 2...

Revščina ali totalna blaznost... Socialna pa itak u luft gleda.. Rešitev, če ne morš otroka preživljat socialna in vzet otroke in izguba transferjev, ter vržt in socialnega stanovanja

red bi bil takoj... Pa nema vrtcev če je lenoba doma.... Namesto tega pa ne dobjo vrtcev tisti ki plačujejo in delajo in dejasnko otrok ne morjo merkat...

socialci pa kavice in čike... seveda televizija pokaže pa bedo, tako kot v primeru Korče...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A bi lahko nehal jambrat, pa pejte rajši se izobraževati, delat in se vprašajte kaj lahko vi storite za državo in ne kaj ona za vas.

Kolk se men zdi, si ti potrošil več davkoplačevalskega denarja, kot si ga dal v blagajno.

Da si glavni jamrač na forumu ni treba posebej omenjat.

BTW, tist, po katerem si povzel zadnji del, je končal s kroglo v glavi.
evil.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
torej šteješ še upokojence in kaj je zate revščina?
Kolikor se spomnim, je pri nas prag revščine definiran kot cca 1300 € neto dohodka na 4 člansko družino - torej, ali ima po tvoje lahko otroke samo nekdo, ki ne prejema nobene državne pomoči?

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Obračaš besede....

Seveda da socialni transferji, samo če folk ne zna z kešom delat, jim je potem treba otroke vzet, ker tak bumbar pač ne more otrok met?
+ Če si doma, lahko merkaš otroke, torej vrtca ne potrebuješ oz ga tisti, ki dela in nima možnosti varstva...

Pr nas kaznujejo ravno te, ki delajo za tiste ki nočejo delati. Tudi zavod in prispevki... Zakaj bi prosili nekdo da se zaposli, če pa doma sedi sem prestar mene nebo noben vzel...

Vzet transfer in plačat obvezno zdr zav. ne po 14 eur...

sistemki problem, najlažje je pa jamrat. Večino socialcev zapravlja denar za luxus, kot so čiki alkohol in seveda in socialnih transferjev..

v tem je štos, srednji sloj pa obmremnjujeo, tko da bodo vsi spizdili...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
capl plac je, vedar ga zasedajo tisti od brezposelnih...

ironija ne...

seveda vzorce staršev o nesposobnosti vlečejo otroci naprej...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
shocked-1.gif
pa in če zaostrijo pogoje za socijalo, kolk misliš, da bodo razbremenili srednji sloj?
ajd , povej in pokaži kolk si naiven
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kot prvo, ne vem, zakaj se tebe tiče, kako nekdo porabi socialno pomoč - zaradi mene naj kupi heroin, njegov/njen problem.

Kot drugo - živiš na Marsu? ali še nisi opazil, da je v Sloveniji (uradno) 13 odstotna brezposelnost, realno pa najbrž še nekaj procentov višja?