Glej, ne bova prisla skupaj... Ja, mnenja sem, da bi se morala drzava ukvarjati samo z notranjo zakonodajo, redom in mirom znotraj zelo omejenega nabora zakonov, in z zunajno zascito, ostalo pa prepustiti trgu in PREDVSEM absolutni osebni odgovornosti in odlocitvam posameznika. Jasno to pomeni tudi to, da ce prostovoljno prevzames odgovornost za neko skupino (drzavo?) da si ti drzavi odgovoren v vsem svojim premozenjem, in na koncu koncev tudi s svojim zivljeljem. Bi se hitro znebili vseh prisklednikov.
Socialni Darwnizem, ce hoces temu tako reci, s tem, da je se sam Darwin rekel:
"The following proposition seems to me in a high degree probable- namely, that any animal whatever, endowed with well-marked social instincts, the parental and filial affections being here included, would inevitably acquire a moral sense or conscience, as soon as its intellectual powers had become as well, or nearly as well developed, as in man. For, firstly, the social instincts lead an animal to take pleasure in the society of its fellows, to feel a certain amount of sympathy with them, and to perform various services for them."
Da bi pa kdo zame odlocal, kdo se mi "mora" smiliti in zakaj mi je pa popolnoma odvec, hvala. But then again, vem da sem za tvoje poglede na svet "cuden" (da ne bom rekel "nevaren"), ker bi uvedel tudi "dovoljenje za razmozevanje" (omejitev bi bil IQ 80 izmerjen pri 16 letih ter nizka tendenca za genetske motnje in bolezni, ki se jih da diagnosticirati z genetskim testiranjem), ukinil bi socialo kot tako in jo nadomestil z druzbeno koristnim delom, za vse politicne funkcije uvedel meritokracijo, itd., itd.
Vem, da ne mores razumeti tega, da bi rad videl, da je vsak odgovoren samo zase, in za tiste za katere SAM specificno prevzame odgovornost, ampak meni bi ustrezalo. Vsem tistim, ki se pa zanasajo na to, da jim bo nekdo drugi rit odnasal je pa ideja verjetno precej ostudna, ja...