Gorčica je zraven, to je skoraj utekočinjena vegeta po kemični sestavi. Rabim nekaj zdravega in naravnega.Pa še čili, tak da že v štartu vem, da bo brez okusa, samo da bo peklo, to je vsa umetnost vas gurmanov. Narediš šarf, da prekriješ ogaben okus. Pa limona po vrhu, ki ima enako vlogo, tak ko recimo v restavraciji po dunajskem stisnejo limono, da skrijejo okus po zažganem olju.Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Evo ti... si zadovoljen?
http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=627&S=6
Meni gre pa na živce, da se uporablja izraz "oljčno olje"... Kot da bi bilo iz oljke, ne iz oliv... Je kis tudi jablanin ali je lahko jabolčni...?Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
Meni pa gre na živce folk, ki ne ve da je plod prav tako imenovan kot drevo. Pravilni avtohtoni slovenski izraz za plod je oljka, se je pa prijela tudi beseda oliva, kot drugo ime ... in nima ravno izvora na slovenski zemlji.Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Meni gre pa na živce, da se uporablja izraz "oljčno olje"... Kot da bi bilo iz oljke, ne iz oliv... Je kis tudi jablanin ali je lahko jabolčni...?Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
Zanimivo, da ne morem kupiti polnjenih oljk, ampak samo polnjene olive...Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Meni pa gre na živce folk, ki ne ve da je plod prav tako imenovan kot drevo. Pravilni avtohtoni slovenski izraz za plod je oljka, se je pa prijela tudi beseda oliva, kot drugo ime ... in nima ravno izvora na slovenski zemlji.Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Meni gre pa na živce, da se uporablja izraz "oljčno olje"... Kot da bi bilo iz oljke, ne iz oliv... Je kis tudi jablanin ali je lahko jabolčni...?Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Meni gre pa vse v tej temi na živce. Sam povem, sej en spam post več ne škodi.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Gorčica je zraven, to je skoraj utekočinjena vegeta po kemični sestavi. Rabim nekaj zdravega in naravnega.Pa še čili, tak da že v štartu vem, da bo brez okusa, samo da bo peklo, to je vsa umetnost vas gurmanov. Narediš šarf, da prekriješ ogaben okus. Pa limona po vrhu, ki ima enako vlogo, tak ko recimo v restavraciji po dunajskem stisnejo limono, da skrijejo okus po zažganem olju.Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Evo ti... si zadovoljen?
http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=627&S=6
ime spletne straniCitat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ima natureta na enih glaži tudi napisano Vložene oljke, krr imam slučajno en glaž v hladilniku.
Sicer pa http://isjfr.zrc-sazu.si/sl/terminologisce/svetovanje/oljka-oljcno-olje#v
Pri nas imamo navado, da za dobro jutro poje vsak eno tavlko žlico vegete. Pa še darovalec krvi sem, da jo drugi vašejo.Citat:
Uporabnik tomi pravi:
a oni ko konzumirajo vegeto na veliko pa ne jejo hamburgerjev?
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
matr ste mi zanimivi... po eni strani delate famo, če nekdo vrže ščepec vegete v rižoto a po drugi pa jeste hamburgerje, klobase ali pa domače mesnine ki imajo izdatno veliko fosfatov, nitratov in ostalih packarih...
v domačih suhih mesninah (res domačih) ni reči ki si jih napsail. razen če to pri vas drugače delate...Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
8888 imaš prav nobena domača gospodinja ne uporablja vegete. nikoli. na nobeni kmetiji je ni...
aja ups
je je ...
matr ste mi zanimivi... po eni strani delate famo, če nekdo vrže ščepec vegete v rižoto a po drugi pa jeste hamburgerje, klobase ali pa domače mesnine ki imajo izdatno veliko fosfatov, nitratov in ostalih packarih...