Odpoklic vegete v Nemčiji

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
3 strani prerekovanja, samo trolanje, da pa bi nekdo PREBRAL kaj nemci dejansko pišejo...to pa ne.
Našli so sledi salmonele v določenih pakungah in samo pri določenih serijah-lete je priporočljivo vrniti v trgovine. Vse ostalo od Vegete se veselo prodaja naprej in ni z njo nič narobe....

over and out
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.153
673
113
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Evo ti... si zadovoljen?

http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=627&S=6
Gorčica je zraven, to je skoraj utekočinjena vegeta po kemični sestavi. Rabim nekaj zdravega in naravnega.Pa še čili, tak da že v štartu vem, da bo brez okusa, samo da bo peklo, to je vsa umetnost vas gurmanov. Narediš šarf, da prekriješ ogaben okus. Pa limona po vrhu, ki ima enako vlogo, tak ko recimo v restavraciji po dunajskem stisnejo limono, da skrijejo okus po zažganem olju.
 
Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
Meni gre pa na živce, da se uporablja izraz "oljčno olje"... Kot da bi bilo iz oljke, ne iz oliv... Je kis tudi jablanin ali je lahko jabolčni...?
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
Meni gre pa na živce, da se uporablja izraz "oljčno olje"... Kot da bi bilo iz oljke, ne iz oliv... Je kis tudi jablanin ali je lahko jabolčni...?
Meni pa gre na živce folk, ki ne ve da je plod prav tako imenovan kot drevo. Pravilni avtohtoni slovenski izraz za plod je oljka, se je pa prijela tudi beseda oliva, kot drugo ime ... in nima ravno izvora na slovenski zemlji.
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Meni gre pa vse v tej temi na živce. Sam povem, sej en spam post več ne škodi. :D
 

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
men gre pa na živce, da se povsod noter daje oljčno olje.
fak to je za ribe, morske smradeže in za primorsko znano.
ne moreš prekmurskega piščanca al pa prekmurskega prašiča marinirat/polivat/pečt z oljčnim oljem.
Meni gre pa na živce, da se uporablja izraz "oljčno olje"... Kot da bi bilo iz oljke, ne iz oliv... Je kis tudi jablanin ali je lahko jabolčni...?
Meni pa gre na živce folk, ki ne ve da je plod prav tako imenovan kot drevo. Pravilni avtohtoni slovenski izraz za plod je oljka, se je pa prijela tudi beseda oliva, kot drugo ime ... in nima ravno izvora na slovenski zemlji.
Zanimivo, da ne morem kupiti polnjenih oljk, ampak samo polnjene olive...
olive
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.326
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Evo ti... si zadovoljen?

http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=627&S=6
Gorčica je zraven, to je skoraj utekočinjena vegeta po kemični sestavi. Rabim nekaj zdravega in naravnega.Pa še čili, tak da že v štartu vem, da bo brez okusa, samo da bo peklo, to je vsa umetnost vas gurmanov. Narediš šarf, da prekriješ ogaben okus. Pa limona po vrhu, ki ima enako vlogo, tak ko recimo v restavraciji po dunajskem stisnejo limono, da skrijejo okus po zažganem olju.


Ha ha, no kaj sem rekel...
bonk.gif
pametnjakovič
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
8888 imaš prav nobena domača gospodinja ne uporablja vegete. nikoli. na nobeni kmetiji je ni...

aja ups

je je ...

matr ste mi zanimivi... po eni strani delate famo, če nekdo vrže ščepec vegete v rižoto a po drugi pa jeste hamburgerje, klobase ali pa domače mesnine ki imajo izdatno veliko fosfatov, nitratov in ostalih packarih...
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
a oni ko konzumirajo vegeto na veliko pa ne jejo hamburgerjev?
grims-1.gif
Pri nas imamo navado, da za dobro jutro poje vsak eno tavlko žlico vegete. Pa še darovalec krvi sem, da jo drugi vašejo.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.326
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

matr ste mi zanimivi... po eni strani delate famo, če nekdo vrže ščepec vegete v rižoto a po drugi pa jeste hamburgerje, klobase ali pa domače mesnine ki imajo izdatno veliko fosfatov, nitratov in ostalih packarih...

Jaz pa ne razumem kaj je čudnega, če ne uporabljaš Vegete ješ pa hamburgerje?!? Jaz hamburger pripravim brez vegete, torej kje je problem?
confused-1.gif
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
8888 imaš prav nobena domača gospodinja ne uporablja vegete. nikoli. na nobeni kmetiji je ni...

aja ups

je je ...

matr ste mi zanimivi... po eni strani delate famo, če nekdo vrže ščepec vegete v rižoto a po drugi pa jeste hamburgerje, klobase ali pa domače mesnine ki imajo izdatno veliko fosfatov, nitratov in ostalih packarih...
v domačih suhih mesninah (res domačih) ni reči ki si jih napsail. razen če to pri vas drugače delate...