Odložitev izvrševanja prenehanja veljavnosti...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Veliko ljudi se vsakodveno vozi z vlakom v službo, tudi na relaciji KP-LJ. Tu ne vidim nič katastrofalnega, tudi njegova eksistenca ne bo ogrožena, še vedno bo imel službo in pa še svojega voznika. Pa še bolj ekološki bo.

Veliko ljudi, ki ali nima družine ali pa se jim za njo jebe.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
kaj pa je po pretecen casu odlozitve? mors ponovno delat izpit al ne?

Če ne narediš hujšega prekrška (ne dobiš kazenskih točk) v obdobju, ko imaš začasno vrnjen izpit, se sodišče odloči, da ti izpit dokončno vrne (202e člen).

LP

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Malo off:

Saj vozi vlak . www.slo-zeleznice.si, pa lepo notebook, pa časopis v miru prebereš, pa kavico spiješ, pa si že v Lj.

Lej vsaka kazen mora biti vsaj malo vzgojna. Res pa je da ti prevoz na delo predstavlja eksistenčni obstoj. Če bi bil jaz sodnik bi ti kljub temu vzel za kak mesec ali dva, da bi imel čas za premislek. Alko pa volan nekako ne gresta skupaj. Pa saj veš, vsaka šola nekaj stane.

Sedaj si že avtomatsko brez izpita do sodnika za prekrške in še naprej do konca postopka. Pri meni je to zneslo 2 mesece in sem imel v službi kar probleme zaradi tega.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Je pač potrebno uporabljati možgane in se zavedati posledic pijančevanja oz vožnje pod vplivom opojnih substanc.
tu ni izgovora.
če zajebeš nosiš posledice.
in ne mi praviti, da te ne boli qrac za družino.Ker če te be ni bolu qrac bi pač poklical taksi, če se ga že vliješ, oz se ga spljoh ne bi vlil

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Je pač potrebno uporabljati možgane in se zavedati posledic pijančevanja oz vožnje pod vplivom opojnih substanc.
tu ni izgovora.
če zajebeš nosiš posledice.
in ne mi praviti, da te ne boli qrac za družino.Ker če te be ni bolu qrac bi pač poklical taksi, če se ga že vliješ, oz se ga spljoh ne bi vlil

GET A LIFE!!!!!

Pravi svetnik!!!!
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
najboljši so vsi ki bi tiste ki spijejo malo preveč kar na križ pribili sami pa telefonirajo, po radiju šarijo in divjajo 40km/h v coni 30. recimo sredi fužin bi jaz vsem izpite pobral. če je zakon strog naj bo za vse. aja sej res najlažje je obsojat ene, sebe pa ne vidimo in če 1500€ + 2 mesca brez izpita + dve leti psiho jebanja pri vsakem poštarju (kaj če sm na radar prletu) ni dovolj velika kazen potem pa...

pa še rehabilitacija...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Se pravi izpolnjen obrazec pošlješ po pošti priporočeno na AVP? In kopijo tega predložiš sodišču?

Oni ti pa potem sporočijo datum in lokacijo tega ali kako je to? Niti sam ne moreš izbirati datuma in lokacije
confused-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

Če ne narediš hujšega prekrška (ne dobiš kazenskih točk) v obdobju, ko imaš začasno vrnjen izpit, se sodišče odloči, da ti izpit dokončno vrne (202e člen).

To le mi ni cist jasno, ti dokoncno vrnejo izpit v kaksnem smislu?

Jest sem pa koncno v novem letu in brez pik hehe smo tanko piskal od 2005 naprej

Porko dijo a si imel polovicko kljubtemu da je velik prekrsek?

LP

Nazadnje urejeno:

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
lahko ga tudi po faksu pošlješ ali po emajlu. te delavnice so zlo zasedene, te pokličejo in povejo, kdaj je termin. načeloma (lj) je v dveh z aporednih tednih v lj, popoldne. če ti termin ne ustreza, prosiš za drugega. ko se uskladite dobiš po pošti priporočeno domov, če plačaš v roku si "potrjen". ko opraviš delavnico, pošlješ sodišču potrdilo, da si opravil (oz. ministrstvu za pravosodje, da ti zbrišejo pike, sej ti piše najbrž)

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

To le mi ni cist jasno, ti dokoncno vrnejo izpit v kaksnem smislu?

Jest sem pa koncno v novem letu in brez pik hehe smo tanko piskal od 2005 naprej

Porko dijo a si imel polovicko kljubtemu da je velik prekrsek?

LP

Tako piše v zakonu:

Citat:
Dokončna odločitev o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja
202.e člen
(1) Če sodišče ugotovi, da storilec v preizkusni dobi ni storil hujšega prekrška in da je izpolnil določene obveznosti, s sklepom odloči, da se izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izvrši. Sklep sodišče izda po uradni dolžnosti po izteku enega leta od poteka preizkusne dobe. Zoper ta sklep ni pritožbe. Storilcu se v tem primeru iz skupne evidence kazenskih točk izbrišejo kazenske točke v skladu s četrtim odstavkom 207. člena tega zakona.
(2) Sodišče s sklepom prekliče odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, če storilec v preizkusni dobi stori hujši prekršek ali v rokih, ki jih določi sodišče, ne izpolnjuje vseh obveznosti iz sklepa o odložitvi izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zoper sklep o preklicu odložitve izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko storilec vloži pritožbo v osmih dneh od dneva vročitve. O pritožbi odloči višje sodišče s sklepom, ki ga izda v 15 dneh od prejema spisa.
(3) Organ, ki vodi skupno evidenco kazenskih točk, po uradni dolžnosti obvesti pristojno sodišče o vpisu pravnomočne odločbe o hujšem prekršku voznika, ki mu je bilo odložena izvršitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja:
– če gre za hujši prekršek, ki je bil storjen v času preizkusne dobe in
– če je bila pravnomočna odločba izdana najpozneje v enem letu po poteku preizkusne dobe.

Pri teh prekrških ni polovičk, tako, da bom plačal 1200€ + prej sem že plačal ~50€ za zdravniški pregled + ~35 psihologa + v prihodnosti rehabilitacijski programi.

LP

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Bom tebe vprašal, ker očitno imaš izkušnje, oz. če zna kdo drug povedati: kaj storiti, če te sodnik ne napoti nikamor?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Torej ce prav zastopim, naredis pizarijo, zaprosis za odlok, ce ti odobrijo in gres za 120eur na predavanja itd (nevem kaj izkazes z zdravniskim spricevalom?) in v 2 letih ne naredis hujsega prekrska kar pomeni se enkrat isto, ti nakoncu po dveh letih ne vzamejo izpita. Pa to je super, skoda sam da tega prej ni bilo. Mislim ker po starem zakonu smo imeli isto sam da dveleti tako in tako nisi upal storiti drugega prekrska, po novem si pa nagrajen z neodvzemom izpita.

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Zdravniško spričevalo (mnenje) je POGOJ, da sploh lahko zaprosiš oz. daš predlog na sodišče - stane 120€. V nasprotnem primeru se predlog avtomatsko zavrže. Prav tako v mnenju piše, ali sploh si sposoben za vožnjo in zdravnik predlaga na katero delavnico te pošlje - tukaj so pa cene različne odvisno od programa, ki se ti ga določi.

Sodnik pa potem odloči, ali ti odobri predlog ali ga zavrže.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
a mi lahko kdo pove kaj je z odlocbo o prenehanju veljavnosti. ker men je sam sodisce sklep poslalo, tam pa ne pise da bi mi odvzeli izpit...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Si že imel obravnavo in si vložil prošnjo?

Meni je na sklepu pisalo, da se moji prošnji ugodi.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Točno to. Od takrat, ko sem naredil pi.zdarijo pa do danes je minilo dve leti in vozim kot po jajcih. Vmes brez kilometra pod vplivom alkohola al pa podobna sranja. Ker pa izpit rabim (predvsem) zarad službe (vsak dan LJ-KP-LJ), sem izkoristil možnost, ki mi jo nudi zakonodajalec..
To mi deluje primerna rešitev, saj boš dve leti vozil normalno in brez prekrškov, alkohola,... Ker se boš "navadil" voziti po predpisih, ti bo to obnašanje najbrž ostalo v navadi še po izteku dveh let. Hkrati pa ti ne bo otežen transport na delo in posledično eksistenca tebe in tvoje družine (če jo imaš).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
jst sm biu prvi na vrsti v slo, in so mi takrt razlozil da morm pocakat na odlocbo, potem pa lahko dam prosnjo...