Citat:
Te posredniške firme, tu gre verjetno bolj za to, da si kot neka njihova last in te oni lansirajo v firmo ter si vsak mesec vzamejo svoj delež? Mislil sem kaj bolj osebnega, v smeri: npr razišči nemški trg, uporabi svoje managersko znanje, morda veze in če mi zrihtaš dobro delo (podpis pogodbe), ti za plačilo dam npr. pol 1. plače. Če mi zrihtaš kdaj kje še boljše delo, ti dam še pol naslednje večje plače... No kakorkoli to je samo debata o najboljših variantah iskanja dela, saj če ne bo drugače bom pač sam začel pošiljat prošnje, navezal stik z neko staro žlahko tam gor.
hscnc to je kot bi Birsi rekel zakaj je šel v AC Milan, zakaj ni ostal v Gorici, da bi bil na svoji zemlji gospodar, saj itak povsod brcajo enako žogo. Drugače pa saj vsi beremo tega in podobne forume negativna gospodarska rast, pokradene banke, kreditni krč, bonitetna ocena države na ravni smeti, novi davki na sp-je, nepremičninski davki, morda tudi krizni, višji ddv, javni sektor hoče izplačilo nekih nesorazmerij in bonitet za dvojezičnost, dve pravni državi... dip. inž. zgleda da ta država tudi ne potrebuje, no morda pa le, z nekaj sreče lahko postanete silikov nastavljalec strojev v tuti. Zdi se da se neko okno v svetu odpira, BMW, Mercedes poslujejo rekordno (koliko je še okoli njih povezanih firm), morda potrebujejo dodaten kader, nobenega tudi nisem še zasledil, da bi mu bilo žal da je odšel, da ne govorimo kolikšne penzije lahko pričakuješ tu ali v Nemčiji itd. Zaradi mene lahko ostanejo tu samo še upokojenci, javni sektor, novinarji, sindikati. Ma za tako državo, ki ne vidi, da si reže vejo na kateri sedi, me res boli ...
bpod ja lahko bi rekel tako, da sem treniral na faksu (bil po količini treninga med prvimi 20%, verjetno več) in igral za lokalni klub, zdaj bi pa vprašal kak resnejši klub, če imajo kako pozicijo še nezasedeno. Hvala tehnik tudi tebi za poučno zgodbo.