odhod v tujino

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Samo nekaj te vprašam. A si pri nas z minimalno plačo lahko privoščiš 2 sobno stanovanje v mestu? Ne, ne moreš, v angliji pa si ga lahko.

Še pijača: John Smiths pint od 1.80 do 2.40, vse ostalo podobno. Guinessa sem pil včeraj za £2.10

Koliko je v LJ?

gremo_ven

Zelenc'
9. nov 2013
12
0
1
joj joj joj
smile-1.gif
tema je ušla izpod nadzora.... :D v glavnem še vedno drži moj prvi prispevek, tako da če je kdo zainteresiran,naj prosim napiše
lp

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Irish pub 4.4€, čist pocen
nahrung002.gif

V mercatorju okol 2€ pa še kuglco dobiš not
tongue-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
No ja, cene so kar tam tam, govorim za north east. Philadelphia namaz £1, solata narejena 380g pa £1.5. Vse ostalo je tam tam, nekaj je dražje, nekaj ceneje. Hišo v 3 nadstropjih dobiš za 600 na mesec, 2 sobno stanovanje pa za 400. V centru

Ðisz, kje pa ti zivis, da imas 3-nadstropno bajto za 600 na mesec?
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še ne živim tam, samo na obisku parkrat na leto. Aprila pa verjetno grem, z avtom do amsterdama in potem na trajekt. Newcastle

Saj pravim, da se dobit 2 sobno tudi pod £400. Za hišo pa vem u nulo, ker jo kolegica oddaja.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
No ja, cene so kar tam tam, govorim za north east. Philadelphia namaz £1, solata narejena 380g pa £1.5. Vse ostalo je tam tam, nekaj je dražje, nekaj ceneje. Hišo v 3 nadstropjih dobiš za 600 na mesec, 2 sobno stanovanje pa za 400. V centru

Ðisz, kje pa ti zivis, da imas 3-nadstropno bajto za 600 na mesec?
smile-1.gif

bil nekaj časa v cornwallu v Helstonu.za 600 si dobil 2 sobno stanovanje.cca 55m2 v hiši.torej eno nadstropje+parkirno mesto.to je cena brez stroškov.v trgovinah so cene res podobne našim.tko da bi tudi sam rad videl 3 katnico za 600

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Meni je v sloveniji super
grin1.gif
Malo potrpiš, poizkusiš iz tega največ potegnit in greš naprej.... Je pa res, da trenutno si nebi upal dat odpovedi in zamenjat delodajalca.
Zaenkrat me nič ne vleče v tujino...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Kaj še razglabljate? Če imate možnost in se vam splača, pojdite v tujino.

11 strani debate je namenjene... čemu? gremo_ven, a potem boš šel ven ali samo iščeš pozornost?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Mah tale je še uredu.... tale je še boljši

Citat:
dip. inž. s svojim managerjem?
OdgovorNapisal/-a ConTech » 30.10.2013 20:45

Kot kaže gre ta dežela proti bankrotu in prihaja čas, ko bo treba na delo v tujino, kjer strojniški kader za povrh še ustrezno višje cenjen kot pri nas. Kot je videti iz forumov večina ljudi piše prošnje v tujino ali se prijavlja na razpise za delo. Ampak če pogledaš na druga področja npr. nogomet, ima že vsak bosanski nogometaš svojega managerja, ki mu išče kar najboljši klub in pogoje po svetu. Res da je v nogometu več denarja, ampak tudi strojniški kader je v Nemčiji, Avstriji iskan pa tudi raznim managerjem v teh časih verjetno ne cvetijo rožice in bi se morda kdo lotil tudi tega, da ti npr. najde kar najboljše delo ali posel na evropskem tržišču in je na podlagi tega tudi plačan (npr. višjo plačo ti zrihta več tudi sam dobi). A je mogoče že kdo iskal na ta način zaposlitev?

Citat:
Te posredniške firme, tu gre verjetno bolj za to, da si kot neka njihova last in te oni lansirajo v firmo ter si vsak mesec vzamejo svoj delež? Mislil sem kaj bolj osebnega, v smeri: npr razišči nemški trg, uporabi svoje managersko znanje, morda veze in če mi zrihtaš dobro delo (podpis pogodbe), ti za plačilo dam npr. pol 1. plače. Če mi zrihtaš kdaj kje še boljše delo, ti dam še pol naslednje večje plače... No kakorkoli to je samo debata o najboljših variantah iskanja dela, saj če ne bo drugače bom pač sam začel pošiljat prošnje, navezal stik z neko staro žlahko tam gor.

hscnc to je kot bi Birsi rekel zakaj je šel v AC Milan, zakaj ni ostal v Gorici, da bi bil na svoji zemlji gospodar, saj itak povsod brcajo enako žogo. Drugače pa saj vsi beremo tega in podobne forume negativna gospodarska rast, pokradene banke, kreditni krč, bonitetna ocena države na ravni smeti, novi davki na sp-je, nepremičninski davki, morda tudi krizni, višji ddv, javni sektor hoče izplačilo nekih nesorazmerij in bonitet za dvojezičnost, dve pravni državi... dip. inž. zgleda da ta država tudi ne potrebuje, no morda pa le, z nekaj sreče lahko postanete silikov nastavljalec strojev v tuti. Zdi se da se neko okno v svetu odpira, BMW, Mercedes poslujejo rekordno (koliko je še okoli njih povezanih firm), morda potrebujejo dodaten kader, nobenega tudi nisem še zasledil, da bi mu bilo žal da je odšel, da ne govorimo kolikšne penzije lahko pričakuješ tu ali v Nemčiji itd. Zaradi mene lahko ostanejo tu samo še upokojenci, javni sektor, novinarji, sindikati. Ma za tako državo, ki ne vidi, da si reže vejo na kateri sedi, me res boli ...

bpod ja lahko bi rekel tako, da sem treniral na faksu (bil po količini treninga med prvimi 20%, verjetno več) in igral za lokalni klub, zdaj bi pa vprašal kak resnejši klub, če imajo kako pozicijo še nezasedeno. Hvala tehnik tudi tebi za poučno zgodbo.

Na faksu je vse z delal 9-10, čene je šel pa višat. Na praksi so mu pa sami škrt kosi ven letel
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
Saj niso vsi strojniki samo za nekakšno proizvodnjo delanja izdelkov, imaš varjenje, zagotavljanje kakovosti, neporušitvene preiskave, numerične metode, razne fmea analize/konstruiranje, meritve, hidravliko, energetiko, letalsko smer in 100 drugih reči.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ravno to je problem....Slovenci bi bili deklice za vse.

Šli delat v Mercedes za cnc, potem bi se pa radi ukvarjali z obliko S-klase.
tongue-1.gif

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
@gremo_ven: s tole izjavo okoli (ne)brezplacnosti studija si pokazal, da imas specificen pogleda na realnost. potencialni delodajalci to zacutijo in imas zato slabse moznosti. to se ti zna dogajati tudi v tujini, zato upostevaj kar ti je npr dacho napisal in spremeni attitude - ne bit tolk zagrenjen.

@ostali: po slo forumih se vecinoma bere, kako je slo v ku*cu, tujina pa oh in sploh. ko FFjevka napise spis o tem, da se v slo dobro pocuti, jo vsi spljuvate. sam pogresam malo bolj uravnotezeno sliko. je kdo zasledil na netu kaksen fail story iz tujine? cisto tako, na mladine dobijo popolnoma izkrivljene predstave.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

11 strani debate je namenjene... čemu? gremo_ven, a potem boš šel ven ali samo iščeš pozornost?

poglej, tip se je oglasil vsega skupaj 10x. kaksno iskanje pozornosti? 11 strani debate so ostali napisali

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Jah pa še teh 10x ko se je oglasil....da sem delodajalec ga ne zaposlim...razen da mi ureja pročelje firme
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.042
1.843
113
Emona / Carnium
Čeb bil jst mlad, sredi krize in brez šihta, bi v tujini iskal dodatno izobraževanje in potem priložnosti za "redno" zaposlitev. 40k€ je več kot dovolj denarja za plačljiv ali pa brezplačen študij.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
V tujini kar radi študentje delajo že ob študiju, morda ne na polno, a vendar; tisti ki imajo pa denar, pa so kar na dveh univerzah oz. smereh (kombinirajo kaj smiselnega in uporabnega skupaj), da imajo prednost na trgu dela
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz pa mislim da naj poba kar lepo vrne družbi kar mu je dala, to je brezplačno izšolala. Prav na organ mi grejo taki mojstri, ki so glasni, pljuvajo po vsem in vsakomur, a istočasno brez kančka sramu vzamejo vse kar jim ti samo omenjajo da morda lahko...
A meni je pa pogodu ko moram vsak mesec odvajati za brezplačno šolanje takih pacijentov? Povprašajte Caple o tem...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.