Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako, da bi sprejel vsako delo (če bo lahko v tujini, naj tudi doma). V glavnem se ne zavedate tudi dejstva, da z odhodom v tujino (izgubo) izgubimo nekoga, ki bo kril našo socialo v naših starih letih. Hebat ga, sistem je glup, a tu je.
Mah, bom kdaj drugič nadaljeval (če sploh), se mi ne da na tablico pritiskat...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako, da bi sprejel vsako delo (če bo lahko v tujini, naj tudi doma). V glavnem se ne zavedate tudi dejstva, da z odhodom v tujino (izgubo) izgubimo nekoga, ki bo kril našo socialo v naših starih letih. Hebat ga, sistem je glup, a tu je.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Če se nekdo preseli v tujino (ie odjavi stalno prebivališče) potem Slovenija od njega nima nič.
Brezplačno? Zdravstvo zagotovo ni brezplačno, financira se preko mesečnih obrokov, ki jih plačujemo. Isto kot elektrika pa komunala. Razlika je le v tem, da je zdravstvo pri nas monopolno (ni konkurence), ponudnikov elektrike je pa več.Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Strinjam pa se, da bi bilo treba končati to norijo z brezplačnim šolstvom, zdravstvom in Bismarckom nasploh.
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Zdravstvo s.p. plačuje okoli 150 EUR na mesec. Brezplačno?
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ker se radi obešate na besede: zdravstvo je poceni. Če kdo ne verjame, naj pogleda cene "nočitve z zajtrkom" v bolnišnici, ceno ene škatlice zdravil, ceno operacij, ipd.
Velika preserancija so tudi študentski boni.
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ker se radi obešate na besede: zdravstvo je poceni. Če kdo ne verjame, naj pogleda cene "nočitve z zajtrkom" v bolnišnici, ceno ene škatlice zdravil, ceno operacij, ipd.
Velika preserancija so tudi študentski boni.
Citat:
Uporabnik gremo_ven pravi:
zdravstvo je poceni, bone bi bilo treba ukinit, študij bi mogel biti plačljiv, Robertu grem na organ, ker sam pljuvam in naj vrnem družbi kar mi je dala (ta ga zmaga, ker vse kar imam, so mi dali starši oziroma sem se krvavo boril za to) ukiniti bi mogli minimalno plačo, ker ustvarja nekonkurenčnost v državi, zagrabi za vsako delo ne glede kako je plačano hahahahaha revčki...res...slovenceljni....prou smilite se mi nekateri na trenutke....namesto kakega pametnega nasvet, mlademu človeku, ki išče boljšo pot v življenju, sama negativa..najraje bi si še gate slekli za to državico, ki je nenasitna! (razen svetlih izjem, ki so pa tako že pred leti popokali kufre)...""""".Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!"""" (Ivan Cankar)
Zgodovina in prihodnost Slovenije v treh stavkih!
Citat:
Uporabnik gremo_ven pravi:
zdravstvo je poceni, bone bi bilo treba ukinit, študij bi mogel biti plačljiv, Robertu grem na organ, ker sam pljuvam in naj vrnem družbi kar mi je dala (ta ga zmaga, ker vse kar imam, so mi dali starši oziroma sem se krvavo boril za to) ukiniti bi mogli minimalno plačo, ker ustvarja nekonkurenčnost v državi, zagrabi za vsako delo ne glede kako je plačano hahahahaha revčki...res...slovenceljni....prou smilite se mi nekateri na trenutke....namesto kakega pametnega nasvet, mlademu človeku, ki išče boljšo pot v življenju, sama negativa..najraje bi si še gate slekli za to državico, ki je nenasitna! (razen svetlih izjem, ki so pa tako že pred leti popokali kufre)...""""".Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!"""" (Ivan Cankar)
Zgodovina in prihodnost Slovenije v treh stavkih!
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Jap, z otrokom bo vse skupaj še 5 x težje. Že če greš s partnerjem, se mi zdi, da je vse vsaj 2 x težje. Jaz z otrokom žal ne bi šel nikamor, dokler si res ne bi uredil stvari v tujini.