odhod v tujino

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Roberto sicer se delno strinjam, pa vendar. Tudi njegovi starši so plačali za njegovo "brezplačno" šolanje. Poleg tega pa, kako naj vrne družbi, če ne dobi dela?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako, da bi sprejel vsako delo (če bo lahko v tujini, naj tudi doma). V glavnem se ne zavedate tudi dejstva, da z odhodom v tujino (izgubo) izgubimo nekoga, ki bo kril našo socialo v naših starih letih. Hebat ga, sistem je glup, a tu je.
Mah, bom kdaj drugič nadaljeval (če sploh), se mi ne da na tablico pritiskat...
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako, da bi sprejel vsako delo (če bo lahko v tujini, naj tudi doma). V glavnem se ne zavedate tudi dejstva, da z odhodom v tujino (izgubo) izgubimo nekoga, ki bo kril našo socialo v naših starih letih. Hebat ga, sistem je glup, a tu je.
smile-1.gif

Ne se sekirat, za vsakega ki bo bo šel bosta prišla 2 romuna, katera bo treba podpirat
cheer.gif

PAYG sistem, se pa tako ali tako ve, da ne bo šel dolgo. Že sedaj je 1:1.
bonk.gif
S tem, da imajo upokojnci še največji delež nepremičnin v lasti. Kot, da bi enemu pedru še dildo kupil, da te pošteno pojebe v rit je, če gledaš s stališča mladega.

Nazadnje urejeno:

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
smile-1.gif

Roberto, stvari niso enostavne. Če si mlad, brezposlen, brez prihodnosti in nimaš nič, kar bi te vezalo na Slo - kaj boš naredil? Ja šel boš tja, kjer boš lahko delal in preživel. Mladi naj kar gredo, če tukaj crkujejo.

Strinjam pa se, da bi bilo treba končati to norijo z brezplačnim šolstvom, zdravstvom in Bismarckom nasploh. To enostavno ne deluje več oz. vodi v prepad. To koristi samo še "skupinam" s po 10 otroci, starostnikom (kateri itak ne ustvarjajo nič več) in tujim upnikom, ki nas bodo poceni dobili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
smile-1.gif

O čem blodiš? Kaj pa bo od njega koristi? potem priznaj, da če ostane v Sloveniji, se bo delalo po slovensko - brez računov, brez prispevkov, brez vsega. Če dela v Avstriji tega heca ne bo, razliko med avstrijskimi in slovenskimi davki nekako mora plačati tu. Pa se vsaj nekaj dobi. Naši mali ljudje, zelo prisotni tudi na tem forumu delajo in želijo delo brez računa, ker je ceneje. Kličejo se seveda za hude izkoriščane poštenjake. Tukaj vsi mislijo, da bodo v tujini služili tuje plače na slovenski način.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Če se nekdo preseli v tujino (ie odjavi stalno prebivališče) potem Slovenija od njega nima nič.

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Strinjam pa se, da bi bilo treba končati to norijo z brezplačnim šolstvom, zdravstvom in Bismarckom nasploh.
Brezplačno? Zdravstvo zagotovo ni brezplačno, financira se preko mesečnih obrokov, ki jih plačujemo. Isto kot elektrika pa komunala. Razlika je le v tem, da je zdravstvo pri nas monopolno (ni konkurence), ponudnikov elektrike je pa več.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Zdravstvo s.p. plačuje okoli 150 EUR na mesec. Brezplačno?
smile-1.gif

Ker se radi obešate na besede: zdravstvo je poceni. Če kdo ne verjame, naj pogleda cene "nočitve z zajtrkom" v bolnišnici, ceno ene škatlice zdravil, ceno operacij, ipd.

Velika preserancija so tudi študentski boni.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
smile-1.gif

Ker se radi obešate na besede: zdravstvo je poceni. Če kdo ne verjame, naj pogleda cene "nočitve z zajtrkom" v bolnišnici, ceno ene škatlice zdravil, ceno operacij, ipd.

Važno, da smo solidarni
cheer.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
smile-1.gif

150€ pri minimalni plači je ogroomno. V šestih letih je to preko 10.000€. Prav poceni ni, je čisto primerljuvo z deugimi državami. Samo tam so plače višje.

Za bone se pa strinjam

gremo_ven

Zelenc'
9. nov 2013
12
0
1
zdravstvo je poceni, bone bi bilo treba ukinit, študij bi mogel biti plačljiv, Robertu grem na organ, ker sam pljuvam in naj vrnem družbi kar mi je dala (ta ga zmaga, ker vse kar imam, so mi dali starši oziroma sem se krvavo boril za to
smile-1.gif
) ukiniti bi mogli minimalno plačo, ker ustvarja nekonkurenčnost v državi, zagrabi za vsako delo ne glede kako je plačano hahahahaha revčki...res...slovenceljni....prou smilite se mi nekateri na trenutke....namesto kakega pametnega nasvet, mlademu človeku, ki išče boljšo pot v življenju, sama negativa..najraje bi si še gate slekli za to državico, ki je nenasitna! (razen svetlih izjem, ki so pa tako že pred leti popokali kufre)...""""".Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!"""" (Ivan Cankar)
Zgodovina in prihodnost Slovenije v treh stavkih!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik gremo_ven pravi:
zdravstvo je poceni, bone bi bilo treba ukinit, študij bi mogel biti plačljiv, Robertu grem na organ, ker sam pljuvam in naj vrnem družbi kar mi je dala (ta ga zmaga, ker vse kar imam, so mi dali starši oziroma sem se krvavo boril za to
smile-1.gif
) ukiniti bi mogli minimalno plačo, ker ustvarja nekonkurenčnost v državi, zagrabi za vsako delo ne glede kako je plačano hahahahaha revčki...res...slovenceljni....prou smilite se mi nekateri na trenutke....namesto kakega pametnega nasvet, mlademu človeku, ki išče boljšo pot v življenju, sama negativa..najraje bi si še gate slekli za to državico, ki je nenasitna! (razen svetlih izjem, ki so pa tako že pred leti popokali kufre)...""""".Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!"""" (Ivan Cankar)

Malo manj jamranja in malo več dejanj, pa bo. Pojdi, reši se v tujino, če misliš, da tu ni prihodnosti zate. Kaj pričakuješ od nas hlapcev, da bomo ploskali?

Medgeneracijska solidarnost pa bo morda še zelo na preizkušnji. In to ne samo v Slo.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Sorry, ampak mislim, da boš moral pred odhodom v tujino še zelo popravit obnašanje. Še šel nisi, pa že zmerjaš s hlapci...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik gremo_ven pravi:
smile-1.gif

Jejhatana... OK, prijazni nasvet od nekoga, ki ze skoraj 10 let zunaj sluzi kruh: s takim odnosom lahko takoj odjebes. U skokovima.

Ja, v Sloveniji je zdravstvo je poceni. Ja, boni so neprimeren nacin subvencioniranja. Študij - brezplačen kot je, in z vsemi "bonitetami" ki ti jih da je izguba denarja, ker je 40% (ce ne vec) "študentov" lene zalege, ki se slepa na drzavo.
Minimalna placa je neumnost, naj se to ureja s sindikalnimi pogodbami (ker drugace ne vidim smisla sindikatov).

Vidva sta pa... problem. To, da si pri 24 letih zaplodil zarod je, moram priznati, rahlo cudno, glede na tvoje ambicije o tujini. Ampak, pustimo to ob strani - si razmislil, kako bo "pobeh iz podalpskega raja" vplival nate in na tvojo druzino? Brez mamice in ocka, ki bosta vsake toliko casa poskrbela za vnuka? Kako bo zena zrihtala vse okoli otroka v tuji drzavi - kjer, ce prav razumem, niti jezina ne govorita?
Se zavedas, da bo, tako, od oka, do 2 otrokovega leta nezaposlena, in da bos moral ti podpirat druzino, ker bo kakrsna koli skrb za otroka drazja od njene potencialne place?
Da bos brez znanja jezika v nemsko-govoreci drzavi zadnji cefur, ce ne bos imel srece in dobil sluzbo v multinacionalki, ker nemscina ne bo prvi jezik?
Da je selitev takoj par jurjev?

Si, v bistvu, razmislil kako bosta vse skupaj izvedla?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jap, z otrokom bo vse skupaj še 5 x težje. Že če greš s partnerjem, se mi zdi, da je vse vsaj 2 x težje. Jaz z otrokom žal ne bi šel nikamor, dokler si res ne bi uredil stvari v tujini.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah, brez veze se trudiš. Poba je poln frustracij in sovraštva. Se sploh ne zaveda, da mu je najbolje sedaj nekaj let biti tukaj in si kakorkoli nabrati izkušnje, da dete zleze iz plenic in da se soproga priuči kakšnega bolj univerzalnega poklica kot pa je tršica... Sploh pa, se mi zdi, ni nastavil enačbe in preveril če se mu izzide.
Sicer pa WTF, kaj pa je med faksom delal? Kolikor se spomnim FS je tam tudi tuj jezik...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Jap, z otrokom bo vse skupaj še 5 x težje. Že če greš s partnerjem, se mi zdi, da je vse vsaj 2 x težje. Jaz z otrokom žal ne bi šel nikamor, dokler si res ne bi uredil stvari v tujini.

Ti, ne bos verjel, z partnerjem (v kolikor imata OBA sluzbi) je - vsaj kakor kolegi pravijo in midva primerjava - precej lazje. Z dojenckom je pa... popolnoma izvedljivo. Ce te firma seli kot ExPata...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.