odhod v tujino

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36

'American dream' je besedna zveza, ki označuje pojav, da nekdo pride od smetarja do direktorja. Tega v RL ni.

Tudi jaz poznam kup ljudi, ki jim je v tujini fino fajn - and?

Povsem odvisno je od posamezne osebe in okoliščin.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Če pri nas na trgu ni dela, ga ni;ni tuki neke višje filozofije; pomen logično greš tja kjer delo je.
priden.gif

American dream je pa nekaj čisto drugega kar mi v EU sploh v bistvu nimamo in je dokaj brutalen v bistvu, tko da je to napačna besedna zveza, pojem za naš del sveta tu.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Če pri nas na trgu ni dela, ga ni;ni tuki neke višje filozofije; pomen logično greš tja kjer delo je.
priden.gif
Nisem vedel, da je tako preprosto. No, vmes je še kakšen korak in kakšna težava. In še desetič. nikjer v EU ni potrebe po neizkušenem folku, ki je pravkar padel s fakultete - takšnih imajo preveč povsod.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Nikjer v tujini fakulteta ni pomenilo, da imaš avtomatično službo (maksimalno da imaš mogoče dobre povezave nova poznanstva), razen očitno v Sloveniji. Tisti ki je študiral (prišel do nekega papirja), samo zato, da bo imel službo je itak zgrešil vsaj ta smisel življenja.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
point te teme je nekako to, da mladi doštudirajo, zaradi krize ne morejo do izkušenj in so tako nezaposljivi.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
S tem da boš v angliji prelagal palete za 1300 EUR, tukaj pa za 500. Pa ne primerjaj Londona.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In s tem, da boš tu živel doma, dobival pomoč družine itd. Če nimaš podjetniške žilice, s pomočjo katere boš v neki vukojebini v East Midlandsu odprl kebab stand, potem ne vidim smisla v tem, da hodiš prelagat palete v UK - tovrstnih del imaš trenutno še kar nekaj tudi v Sloveniji.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kar nekaj, a kar vsi se lahko na familijo opirajo. Pa daj že začn brat!!! V angliji boš plačan minimalno 1300 EUR, ne glede na to kaj počneš. Zakaj bi to počel v Sloveniji za 500 EUR? Saj nsi vsi dipl ing v Sloveniji. Mater fant, če se ti dobil šiht v tujini, potem se nima noben slovenec ničesar bat.

Pač ko greš v tujino se moraš zavedat, da boš ačel precej nizko. Saj tako bi moglo biti tudi pri nas.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A se hecaš? Si bil kdaj v kakšni trgovini v angliji? Misliš, da s 1300 ne boš preživel? Cene so praktično enake! Seveda ne govorim o Londonu.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Da, to je verjetno že drug problem, da naši verjetno ne znajo kuhat. Al resno misliš (mistique) da folk v tujini kr skoz sam po restavracijah je (tud če ma denar za to)?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Evo, rezulatati vaše bedaste 'logike' in popolnega nepoznavanja razmer v EU:
http://www.dailymail.co.uk/new...illion-NHS.html
Citat:
More than 600,000 unemployed EU citizens are living in Britain at a cost of £1.5billion to the NHS according to a new report.
Citat:
According to The Sunday Telegraph, the study says the number of non-active EU migrants in Britain rose by 42 per cent between 2006 and 2012.
Citat:
The report blames economic difficulties in eastern Europe, Greece and Portugal for the rise.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Piši kar hočeš, kjer sem jaz, ti jutri šiht dobim. Ali pa dva. Če bi pa rad kdo šel v tujino, ponahal z diplomo in bil direktor, pa pač ne gre. Papir si lahko po večini nekam vtakneš

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
A se hecaš? Si bil kdaj v kakšni trgovini v angliji? Misliš, da s 1300 ne boš preživel? Cene so praktično enake! Seveda ne govorim o Londonu.

Sicer ne vem kje ti kupujes stvari, ampak meni se ne zdijo "prakticno enake" - razen, ce imas pretvorbo EUR:GBP na 1:1...

Da ne omenjam, da je nastanitev prekleto draga... Prakticni primer:
http://www.spareroom.co.uk/flatshare/?search_id=150043522&

(Guildford je 40 minut iz Londona....)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Evo, rezulatati vaše bedaste 'logike' in popolnega nepoznavanja razmer v EU:
sem ti lepo predlagal državo z eno najnižjih stopenj brezposelnosti na svetu, ampak ti se vztrajno trudiš najti karkoli, da bi podrl tvojo povsem zgrešeno teorijo o hororju v tujini
rolleyes-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
sem ti lepo predlagal državo z eno najnižjih stopenj brezposelnosti na svetu, ampak ti se vztrajno trudiš najti karkoli, da bi podrl tvojo povsem zgrešeno teorijo o hororju v tujini
rolleyes-1.gif
Noben horror story, zgolj dejstvo, da večina ljudi nima kaj iskati v tujini. Meni je povsem lepo, marsikomu najbrž tudi, ja pa potrebno ostati na realnih tleh - nihče ne potrebuje neizkušenega kadra.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Kaj zdej zastopaš interese delodajalcev pomeni zaposluješ, ali si delojemalec?

Nisem bil niti še en sam dan na zavodu (kar ne pomeni, da ne bi izkoristil, če vmes dejansko ne bi mogel hitro najti službe, kljub mojemu trudu), če tukaj dela ni, greš delat tam kjer te zaposlijo. Hudiča sem videl 45-letnice, ki so izgubile delo v naših tovarnah in so ene bile toliko gajčne, da so šle kar v tujino delat (res kot sobarice, brez znanja tujega jezika ipd. ampak so delale za boljše plačilo kot pa neko državno nadomestilo) in ni vrag da tebi ne bi uspelo
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Bi rekel, da je vseeno dražje. Cena življenja (najemnina za sobo od 300 funtov dalje, hrana ni enako draga kot pri nas, potem opcijsko: cigareti, alkos,...) je višja, pa se lahko kuha kolikor hočeš. Če imaš kuhinjo pozabi na 300 funtov pač pa pripravi 450+ in tako dalje. Velika verjetnost je, da se boš v službo vozil nekaj 10 km in tudi to ni zastonj pa še bi lahko našteval.
Point being, da mi gredo na organ argumentacije tipa "v Sloveniji dobiš 500, v dreamlandu pa 1500 za enako delo). Seveda, je to edino merilo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Ne, merilo je da imaš službo, so redno plačani vsi prispevki, teče delovna doba itd. da ne sediš doma in se smiliš samemu sebi ker to lahko vodi v osebni propad in še večjo žalost.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
No ja, cene so kar tam tam, govorim za north east. Philadelphia namaz £1, solata narejena 380g pa £1.5. Vse ostalo je tam tam, nekaj je dražje, nekaj ceneje. Hišo v 3 nadstropjih dobiš za 600 na mesec, 2 sobno stanovanje pa za 400. V centru

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.