Oddaja stanovanja študentom

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem mel do zdaj v stanovanju, ki ga oddajam, vse: par, družino z otroki, študente, eno staro gospo.
najmanj težav je blo z družino, študenti in gospo, medtem ko mi je par brez otrok razbil vse (sta se malo kregala in je letelo po zraku).
pri študentih ne bi nikoli okleval. bil sem sam študent 10 let, skoz po nekih študentskih stanovanjih, super je blo. nič nismo meli pogodb, pa smo kljub temu pazili na stvari (saj pa nisi vsi neke svinje). stroške smo plačevali sami, vse redno, kdaj smo kaj pozabili, prišel opomin, plačali, konec. vse je blo okej. le najemnine za študetski žep previsoke.
tako da avtorju teme, prav si nardil, študenti so kr fajn klientela. stara gospa malo komplicira glede tega in onega, pa zakaj je to drago, pa a res rabim paket trojček (ja če pa je cenejši kot vse ostalo...), družine z otroki je pač treba prebelit, študenti pa kak kiri. saj pravim, od vseh še najraje študente. ne komplicirajo, plačajo in to je to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
A za vas je 250€ ugodna najemnina....NIKOLI pri nas so najemnine zdaleč predrage, realno bi morale biti nekje 150 evrov glede na plače.

Upam, da bo čimprej davek, da se te lastnike ocuri in bodo tud najemnine šle dol, ker bodo nekateri prisiljen oddajat stanovanje pod ceno, kot pa imeti prazno stanovanje.

Praznih stanovanj v rokah fizičnih oseb praktično ni - so samo taka, katerih najemnina je prijavljena na DURSu ali ne.
Upanje, da bodo davki spustili cene najema, je na zelo naivni osnovi. Dodate stroške (glede na trenutno stanje) bodo v vsakem primeru nosili najemniki.

LP,

Milan
žajfa: ti kar kupi stanovanje za 100+kE potem pa ga jaz najemem za 150 evrov mesečno....No pa še davek naj ti nabijejo tako da ti bo mogoče na koncu ostalo 50 evrov.

Lahko je šinfat dokler si pri starših in se z njimi razumeš. Ko želiš/moraš na svoje se "zbudiš" pod mostom....

Ne najemnino primerjat s plačo ampak z nabavno ceno stanovanja. In te pa so glede na plače še vedno visoka. Tu se pa strinjam.
Mene kot stanodajalca ne zanima koliko najemnik zasluži, ampak koiko meni od dobljene najemnine ostane (plačilo- davek- stroški- amortizacija- obdobja ko je stanovanje prazno).

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.838
113
Vsaj par je takih, da realno razmišljate.

Žajfi bi bilo pa itka še 50 EUR mesečno preveč za luksuzno opremljeno vilo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

...z vsemi vštetimi stroški vred..

In vsaj enim namiznim računalnikom za 150 EUR!

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

...z vsemi vštetimi stroški vred..

In vsaj enim namiznim računalnikom za 150 EUR!

Tebi pa z eno babo, ker nimaš drugega dela, kot jebat ljudi tukaj.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne cmeri se...

Zajfa je tak lep, prisrcen Cankarjansko/Tavčarski prispevek, ki s svojo naivnostjo, pronicljivimi komentarji moderne mestne druzbe, ostrim cutom za pravicnost in potrebe posameznika, ter dokazano samozadostnostjo spominja vse nas na tiste lepse dni, ko je po Sloveniji se hodil Martin krpan, ko se je na Visokem se dogajalo zivljenje, in ko je Cankarjeva Mati v lastnem potu plavala proti Ljubljani, da bi videla svojega sina.

Koji [censored] je pa tvoja korist?
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne cmeri se...

Zajfa je tak lep, prisrcen Cankarjansko/Tavčarski prispevek, ki s svojo naivnostjo, pronicljivimi komentarji moderne mestne druzbe, ostrim cutom za pravicnost in potrebe posameznika, ter dokazano samozadostnostjo spominja vse nas na tiste lepse dni, ko je po Sloveniji se hodil Martin krpan, ko se je na Visokem se dogajalo zivljenje, in ko je Cankarjeva Mati v lastnem potu plavala proti Ljubljani, da bi videla svojega sina.

smile-1.gif

hysterical-1.gif
Tebi pa že na vse zgodaj dogaja.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne cmeri se...

smile-1.gif

Za razliko od tebe sem že kaj koristnega napisal.
priden.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Kaj država naredi za teh 25% davka, ki jih pobere pri oddajanju? Ker kolikor berem če pride do sporov itak traja 10 let preden se rešijo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.172
1.157
113
V bistvu si s podpisom in prijavo pogodbe na FURS še otežiš kakršnokoli reševanje neplačnikov.
Ker ima neplačnik v rokah pogodbo, te lahko je**e na 100 in 1 način.

Če je vse bolj na sivo/črno, enostavno zamenjaš ključavnico, ko najemnikov ni, pa stvari nekam pomečeš.
Potem se pa narediš bedaka "nič ne vem". Tako kot politiki.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
V bistvu si s podpisom in prijavo pogodbe na FURS še otežiš kakršnokoli reševanje neplačnikov.

Če je vse bolj na sivo/črno, enostavno zamenjaš ključavnico, ko najemnikov ni, pa stvari nekam pomečeš.

Dejansko je najbrž res tako.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:

Aha, tip te prijavi in b.p. dokaze da je zivel notri... Bos placu se utajo davkov... Folk je res zmesan...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Kok pa se plača utaja davkov, ker se mi zdi da more bit to zlo mala kazen glede na to da vsi na črno oddajajo?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
kdo so to vsi? Poznam ogromno ljudi, ki oddajajo, pa vsi prijavijo na furs. Je velik manj moznih problemov z najemniki...