Oddaja stanovanja študentom

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Omejitev obiskov ? Ko mi je to pred letom najemodajalec omenil, sem ga spomnil, da sem plačnih najemnine jaz, in da nisem v zaporu, da bi imel omejene obiske. Kasneje se je s tem strinjal. Če si vsaj malo socialno bitje imaš 1-2 obiska dnevno, da ne govorim o decembru, itd
smile-1.gif

Sicer pa je cena 250 dokaj realna, glede na velikost, lego in opremljenost stanovanja. Vem kje je ta blok. Mogoče sam en mini nasvet, kar pa že verjetno mogoče veš.
Vkolikor bi želel kdo zamenjati ponudnika določenih storitev (net,štrom) je fajn prisluhnit želji. Ker sam sem skoraj da moral narediti diplomsko nalogo o T-2 in Gen-i. Zakaj, kako, bla, bla, bla...

Me pa dejansko zanima kakšne posledice ima lahko najemodajalec če najemnika ne prijavi ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede internet paketa se bo tak treba skupaj zmenit, ker akcije so vse po 2 leti, mi pa zdaj oddajamo za 1 leto, torej bo nam ostal paket (seveda če bomo želeli).

Kaj si pa ugotovil glede Gen-i?

Sicer pa je stanovanje (skorajda) oddano, odziv na oglas na Bolhi je itak bil nenormalen
tongue-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Sreča, v kolikor te kličejo resni osebki.
Meni je lani slučajno ostalo stanovanje prazno, ker ni šlo ravno vse po planih. Ker ni rabil noben od kolegov, sem za finto vrgel na bolho, da oddam 2-3 študentom. Bil je velik odziv, vendar kvaliteta nikakva. Neki južnjaki klicali, da bi na račun prebivališča dobili razne papirje za bivanje, potem dijaki/študentje, ki so se skregali doma ali s partnerji, ipd. Pa vsak drugi hoto že vnapej nekaj zbijati ceno, ki je itak bila zelo dobra (68m2 za 140/os s stroški vred, novogradnja, komplet opremljeno). Od enih 5, ki so prišli na ogled je imel le en vir prihodka in deloval približno ok, ostali niso imeli niti za varščino in bi se nekaj šlepali iz mesca v mesec, plačevali naknadno, začasno vselili brate/sestre, čez 3 mesce morda šli na delo v tujino, ipd. Glede na slabe izkušnje sem si premislo in nazadnje oddal znankama za 1 leto. Nekateri sicer vidijo velik biznis, da bi kupili stanovanje in ga oddajali študentom, vendar ni to to!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem imel ful srečo (tok-tok), že prva ki je prišla, je zgledala resno in s virom dohodka (absolventka s fantom, ki že hodi v službo).

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Absolventke s fantom pa res niso resne. Skrega se s fantom i nje vir dohodka odšel.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sej zato pa sem napisal ''tok-tok''
wink-1.gif
Ziher tak ne moreš bit pri nobenem.

Moj predlog - varščina mora biti tako visoka, da pokrije najemnino+stroške za dolžino odpovednega roka. Ta rok nastavi na 3 mesece, saj si tako krit tudi ti, da se ti najmeniki ne bodo izselili tisti trenutek, ko dobijo sobo v štud.domu, ti pa boš konec decmbra iskal najmenike...
Drugače pa - cena 250EUR je za lokacijo (dvosobno na Prežihovi) ugodna.

Žal je moja izkušnja taka, da se še tako 'čudoviti najmniki' sčasoma pokvarijo, če ne prej, tik pred izselitvijo, zato ti plačuj in nadziraj stroške, prav tako pa stopi tu in tam v stanovanje in preveri stanje (to je pravica najemodajalca).

LP,

Milan

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Je.

Zakonsko imaš pravico 2x letno preveriti stanje stanovanja.

Lahko zahtevaš še, da ti mesečno pokažejo plačane položnice.

Po zakonu, ki velja že par let, pa si ti obvezan prijaviti najemnike (kot lastnik).

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Sorry, nisem mislil, da jih moraš prijaviti, ampak pogodbo prijaviti DURS-u.

Včasih se je dalo vlečti ven na način: 70 % obrabnina (neobdavčena) in 30 % najemnina.
Ne vem pa, če to še špila.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zahtevas indeks in pogledas ocene. 9+ in dve punci pa pomoje ne mores zgresit. Tipi bojo imel feste pa si hiter na skodi.
smile-1.gif

A veš, da jih je večina res takih. Ne pa vsi. Povprečje je pa tudi odvisno od tega kaj študiraš...

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
A za vas je 250€ ugodna najemnina....NIKOLI pri nas so najemnine zdaleč predrage, realno bi morale biti nekje 150 evrov glede na plače.

Upam, da bo čimprej davek, da se te lastnike ocuri in bodo tud najemnine šle dol, ker bodo nekateri prisiljen oddajat stanovanje pod ceno, kot pa imeti prazno stanovanje.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti povem po pravici se tudi meni zdi 250€ ogromno glede na plače. Ampak nisem nor, da bom dal neko čisto malo ceno, če vsi ostali služijo na veliko. Pa sem tako dal ugodno ceno, ta dva ki sta zdaj not sta plačevala za sobo + kuhinjo in skupno kopalnico 350€
bonk.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ti res nisi nor, sta pa ta dva.

očitno imata dovolj prihodkov na mesec, ....pri nas je vse tako zgrešeno, ker večina dela za 500-600 evrov nekateri pa dobijo mastne plače tud po 10.000 evrov bruto poleg tega pa so še tajkuni, nesposobni itd.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj zato pa si že skoraj ''prisiljen'' da si najdeš partnerja, ker en sam si težko privošči celo najemnino.

Da bi pa imel nekega sostanovalca pa bi pri nas veljal za čudaka, v ZDA pa recimo ni to nič posebnega.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
A za vas je 250€ ugodna najemnina....NIKOLI pri nas so najemnine zdaleč predrage, realno bi morale biti nekje 150 evrov glede na plače.

Upam, da bo čimprej davek, da se te lastnike ocuri in bodo tud najemnine šle dol, ker bodo nekateri prisiljen oddajat stanovanje pod ceno, kot pa imeti prazno stanovanje.

Praznih stanovanj v rokah fizičnih oseb praktično ni - so samo taka, katerih najemnina je prijavljena na DURSu ali ne.
Upanje, da bodo davki spustili cene najema, je na zelo naivni osnovi. Dodate stroške (glede na trenutno stanje) bodo v vsakem primeru nosili najemniki.

LP,

Milan

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Emm jaz ne vem v kateri Sloveniji se živi, ampak če je neka stvar direktno odvisna od plače ljudi, kot na primer najemnina, kredit, ... se stvari ne morejo kar tako preprosto zvišati brez posledic. Zviša se lahko konzerva tune za 5€ brez veæjih posledic, ampak če recimo nekdo plačuje 300€ sedaj pol bi moral pa naenkrat 400€ je posledica ta, da bi si našel alternativo, ker sei take cene ne bi moral privoščiti. Če bi stanovanja najemali diplomati pol pa je to že mogoče.