Oddaja stanovanja študentom

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Heh, napišem da dam popust tistim s 10-tkami
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.723
9.923
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zahtevas indeks in pogledas ocene. 9+ in dve punci pa pomoje ne mores zgresit. Tipi bojo imel feste pa si hiter na skodi.
smile-1.gif

wtf
stupid-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Če nisi pripravljen dat nekaj prihodka tudi v redno vdzrževanja potem raje ne oddajaj. Ne moreš pričakovat, da bo ob oddaji stanovanje v enakem stanju tudi na koncu in tudi nima smisla. Oddajanje je biznis, od tega je prihodek in ob tem tudi stroški. Od dobička pa tudi davek. Vem da je to skregano z logiko rdečih in podobnih, ki teh pojmov ne razumejo, ampak se je treba naučit.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.450
113
Pri študentih bodi pozoren na to ali delajo ali ne. Moje izkušnje so take, da tisti ki imajo zraven nek reden job so ponavadi bolj odgovorni + obicajno placujejo iz svojega in znajo bolj cenit svojo in tujo lastnino.

zavedaj se, da od trenutka ko boste podpisali pogodbo, si ti dezurni vzdrzevalec vsega. Da ce crkne pralni stroj da bos moral popravilo placat in nikoli ne bos evdel ali so ga prevec nabasali s perilom ali ne itd... take it easy in ne obnasaj se kot da jim darujes ledvico ampak kot enakovreden partner. Ti njim stanovanje oni tebi denar. Ne vtikaj se v zabave - ce sosede kaj moti naj klicejo policijo.

Sicer pa skusaj dobiti par. kjer kot sem napsial vsaj eden dela.

na zacetku vzemi 2 najemnini (3 ti noben nebo dal) - ena je strosek tekocega meseca druga pa riziko odpovedi - enomesecni odpovedni rok itd...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ne moreš pričakovat, da bo ob oddaji stanovanje v enakem stanju tudi na koncu in tudi nima smisla.

Mi smo to študentkoma povedali in sta rekli, da sta to pričakovali. Stanovanje je bilo na novo renovirano (stara kopalnica, kuhinja in spalnica ven, star parket ven in novo notr.. Skratka, res vse na novo opremljeno). Ko sta odšle (konec faksa), ni bila ena stena umazana, en kozarec obkrušen (laminat pa vemo, da sem pa ke kaka rahla praska nastane, žal). Res pa je, da sta imele notr optičen net, 2 lcd TVja, satelitsko, skratka, stanovanje opremljeno do kraja. Ko sta šle ven, nam je bilo kr žal, ker sta na stvari res pazile in bile skrbne podnajemnice. Pa še luštne sta bile
smile-1.gif
.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ti kar daj oglas: "Iščem 2 popolnoma neresna in neurejena študenta, najraje kadilca..."
grin1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
...in na konc če potegnemo črto se splača stanovanje imet prazno za tisto leto....vem, da boš dobil cca 3000 evrov v enem letu ne veš pa ali boš dobil OK podnajemnike ali boš dobil podnajemnike, kot ene divje prašiče.

Jaz full sovražm, da se mi bi nekdo vselu not za eno leto, ko bi jaz recimo potoval pa mi pri tem popackal stene, poškodoval notranjo opremo, nehigiena.

Jaz bi tudi lahko recimo doma zrihtal hišo, mal okolico uredil, živali nabavil, ....in recimo oddajal sobo za čez vikend...., ampak ne četudi bi mi kdo dal 500 evrov/ mesec....že, ko rabljen avto kupim ga temeljito spucam večkrat na mesec.

Dobr premisl katermu boš dal stanovanje za eno leto.

Nazadnje urejeno:

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
S cimrami smo podnajemnice v približno isto velikem stanovanju, in imamo najemnino 500€ (fiksna, z vključenimi stroški). Je res da bi mogoče bolj pazile na vodo, ugašanje luči in podobno, če bi za stroške morale dati kolikor porabimo, ampak za enkrat ni bilo nobene pritožbe od lastnika, da bi naj porabile preveč.
V stanovanju je tud pes, ki je kdaj kaj poškodoval ko je bil še manjši, pa lastnik nič ne komplicira. Ko se kaj pokvari, pride in popravi/zamenja.
Na začetku nismo rabile dati nobene varščine, tud s plačilom najemnine ponavadi zamujamo kakšen teden ali dva (cimra kriva
smile-1.gif
). Ampak lastnik nima nobenih pripomb nad nami, me pa ne nad njim... je kar fajn.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Men so pa nekje na ogledu rekli da majo raje tipe, s puncami so imeli take izkušnje, da so precej "prijateljev" izmenjale.... dnevno...
17758-icon_confused.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
s študenti so žal loterije vedno. še najmanj tveganja je s parčki, ampak ni to neka garancija.
mi smo oddajali eno stanovanje študentom kr nekaj desetletij
smile-1.gif
to so bili časi ko si lahko oddal vsako luknjo. no danes več ni tako. mora bit nek standard ker konkurenca je velika. imeli smo vse od party animals, nun, pinky power raverk, parčkov, mešano, ni da ni.
recept za tvoje zadovoljstvo je:
brez pogodbe - lahko rukneš ven ko ti kaj ne paše
stroški sproti po porabi
2 najemnine v naprej
omejitev obiskov na max 2 osebi - preprečiš party orgije in lahko deložiraš ob kršitvi
pofotkaj stanje stanovanja pred predajo - s tem se izgogneš stavkom: to je že bilo
izklopi stacionarni telefon če obstaja, ali pa naredi samo na dohodne klice
zrihtaj jim internet dostop, to je velika + točka

mi smo na koncu se naveličali vsakoletne menjave stanovalcev in občasnih problemov in oddali enemu hrvatu, ki cel dan dela, ob vikendih pa gre domov. kot da ga ni, pride pa vsak mesec denar
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
oba sta v prekršku. razlika je samo v tem kolko hitro se ga lahko znebiš z ali brez pogodbe in v piskerčku, ki ga pristavi država

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo, en uporabnik tu iz foruma se ni odločil.

Stanovanje je veliko 46m2, popolnoma opremljeno (še pribor, posteljnina itd. je not). Oddamo paru, najemnina je 250€ brez stroškov (voda, elektrika, smeti = okoli 50€). Za obdobje 1 leto (oz. do nekje sredine septembra 2010). Lokacija: Prežihova ul. Maribor (preko ceste je novi gradbeni fax).

Not je kabelska in telefon (odjavljen), tak da za internet ni problema.

Če je kdo zainteresiran naj pošlje PM.