Oddaja stanovanja študentom

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V MB imamo prazno 2-sobno stanovanje, na ''idilični'' lokaciji za oddajo študentom - nasproti nove tehniške fakultete, tak da če dam oglas bo verjetno takoj zasedeno, zato bi rad prej malo več info.

Stanovanja še nikoli nismo oddajali, tak da ne vem kak in kaj. Niti nimam pojma kakšne so cene mesečno. Not bi pa dali 2 študenta za eno leto (naslednje leto pride sestra na fax).

A oddajalci sploh prijavijo kaj ali gre vse na roko?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Oddajalci v večini primerov ne prijavljajo ničesar... Ceno lahko daš nekje 160 EUR na osebo vse skupaj... Ostalo je že oderuško...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eh sej se nam ne gre za neko služenje, toliko da stanovanje leto dni ni prazno.

Kak je s stroški - plačujejo študentje? Verjetno plačujejo elektriko, plin, vodo?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Glede cene:
- poglej malo po netu po koliko približno se oddajajo študentom (naj ti plačajo tudi kakšen obrok v naprej) vse je stvar dogovora
- svetujem ti da poslikaš stanovanje in vpišeš kaj vse je v opremi stanovanja (npr. tudi televizija, pralni stroj ipd. - sem že videl pogodbo kjer so bili zapisani celo vsi gospodinjski aparati - in da je vse delujoče) ter da je stanovanje brezhibno ko so ga prejeli, da v kolikor ti kaj v stanovanju poškodujejo
- pri pogodbi je tako, po zakonu moraš podpisati in prijaviti (drugače je spet stvar dogovora, pogodbo pa dobiš mislim da v DZS oz. malo po netu poglej)

Kaj več ti bo pa še kdo drug napisal
smile-1.gif

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Prvo kot prvo ti priporočam pogodbo, ker s tem zavaruješ sam sebe, pa čeprav ti mislim da nekaj okoli 20% trgajo od najemnine.
Kolk kvadratov pa ma stanovanje?
No, če boš dal 2 študenta v dvosobno stanovanje, mam filing, da najbrž ni tak malo, pridejo kr dost stroški, tak da z najemnino ne hodi a veliko več kot 100€ na osebo, ker ju bodo stroški najbrž pršli še enkrat tolko.
Za primerjavo ti lahko povem, da moj brat plačuje v novem stanovanju na smetanovi 160€ s stroški vred fiksno, je pa res, da sta po 2 v sobi. Mi pa smo imeli 350€ najemnine predlani v stanovanju na gosposvetski (3sobe, wc, kopalnica, kuhinja, hodnik, balkon) pa so nas stroški prišli še nekje 400€ mesečno, pozimi tudi več. V stanovanju nas je blo pa 5.

Aja! Pogodbo dobiš zdej kr kot obrazec, lahk jo pa sam napišeš in daš overit. Neoverjene itq ne velja, tak da potem ni fore....

Nazadnje urejeno:

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Z študentki riskiraš, treba jih je prvo vsaj približno spoznati. Povabi jih na pijačo in malo se pogovarjaj o stanovanju dosti pa vrtaj po njihovem življenju. Še na google vpiši njihovo ime, včasih najdeš veliko o osebi.

Dobro razmisli o obveznosti tebe in najemnikov. Lahko se npr. dogovoriš, da boš ti plačeval račune oni pa fiksno najemnino. In obvezno jim povej, da je samo za eno leto, kar pa lahko marsikoga odvrne.

Pa poglej si malo zakone kaj pravijo o pravicah in obveznostih najemnikov in em..najemodajalcev hehe.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V stanovanje bi lahko šli tudi štirje, ampak bi se že kar gužvali, poleg tega bi morala 2 spati na raztegnjenem kavču, ali pa bi morali kupiti 2 postelji, kar nam ni v interesu, ker potem moramo kavč vreči stran (čez 1 leto pride sestra s fantom not).

Torej so te cene okoli 150-160€ s stroški vred?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem našel en oglas, da išče stanovanje par, ampak glede na to, da sta v 1. in 2. letniku verjetno nebi bila zainteresirana samo za 1 leto.

No sej se ne bojim, da bi stanovanje ostalo prazno, samo da ne bo potem kakšna frka (iz strani študentov ali davkarije), zato rabim info.

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Ja, pokliči ju in vprašaj.Mogoče pa sta zainteresirana tudi samo za to leto. 150€ je zelo poceni s stroški vred, vsaj kolikor sem z bratom letos iskala, so se v zadnjih dveh letih odkar sem šla iz mb cene kr dvignle. Jaz bi probala nekje s 180€, če daš oboje skupaj (najemnino in stroške), pač odvisno koliko pride stroškov, kar pa sam najbolj veš.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.604
1.136
113
Titograd
Vzami par če lahko, je zagotovo bolj miren, mi smo imeli stanovanje v centru mb in ga oddajali študentom, noter so bili 4, vedno so bile neke pyzdarije z njimi, je nekdo od njih nabil telefonski račun in so se kregali kdo je bil in noben ni hotel plačati, komajda so pol plačali pravi čas, da niso odklopili telefona, pijani so polomili wc školjko in je potem spodnjim sosedom začelo zamakati, vsak mesec izgovori da nimajo denarja in požrti živci da si jih prisili v to da so plačevali, zamašeni odtoki ker sta dve ženski sviji s svojimi lasmi mašile bolje kot da bi beton noter metal, stanovanje vedno svinjak taki da se ti kozla...... nismo imeli živcev za to in smo gajbo prodali po 2 letih oddajanja. Bili so pa dva fanta in dve punci, ampak niso bili kot par

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
Priporočam varščino v višini ene ali dveh mesečnih najemnin...ena oblika zavarovanja, da bodo stvari ostale (bolj) cele...in na koncu če je vse ok (če niso kaj drugače dolžni) jo dobijo nazaj...se pa strinjam z viperjem...par je bolj miren, al pa bruci (so še bolj boječi)...stroške pa raje prevzemi ti (da jih ti hodiš plačevat), oni pa ti dajo fiksno najemnino (najemnina+stroški)...ker se hitro zgodi da se kakšna položnica pozabi plačat...

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.843
1.686
113
Iskajoč brata
Najbolje je dobit notr par brez otrok. Če dobis iz vseh smeri študente, se bojo takoj kregal. Pri študentih je takoj tudi problem žurov, nespoštovanja tuje lastnine,.....

Drgač kar se tiče pa cene, pa poglej na netu, za kuk se oddajajo stanovanje take kvadrature in lokacije. Obvezn podpiši pogodbo z podnajemniki + v začetku vzemi 2x najemnino za varščino. Vse stroške plačujejo sami, treba pa se je zmenit al bojo sami plačeval položnice, ali bos ti sam plačeval, in ti bodo potem plačali najemnino + stroške diretk tebi.
Jest se bi v tvojem primeru odločil za drugo možnost. Res je, da imaš več dela, vendar imaš vsaj vse pod nadzorom. Se prov rado naredi, da kar naekrat začneš dobivat domov razne opomine itd...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Stroške naj absolutno krije najemnik. Pozimi bo lahko pri odprtih oknih, pa cel dan bo recimo švajsal, odprl avtopralnico s cevjo preko balkona, itd... Če gre na tuj račun, malodko pazi, kaj počne... Oziroma v pogodbo vnesti stroške, ki jih še krije najemodajalec.
Problem pri stroških je recimo tudi poračun elektrike, ki lahko pride, ko se je najemnik že izselil...
Jaz imam recimo stroške v dvosobnem stanovanju cca 120 EUR/mesec, pozimi do 70 EUR več.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Brez skrbi bodi da ne bo problema za eno leto, najlažje boš dobil folk ki bo hotel julija spakirat, ker čez poletje noben ne mara plačevat
tongue-1.gif
Kar se tiče stroškov, obvezno naj plačajo sami, kolikor pač porabijo. Naj se pa naredi poračun (pomoje te ne stane nič) preden pridejo in ko bodo šli, tako da ti nisi nič na zgubi.
Kar se pa tiče cene, pa povej koliko sobno je in koliko m2 meri
smile-1.gif

Lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej najverjetneje bo cena na stanovanje, pa da se plačuje v enem znesku, potem pa je lahko nekdo sam not ali pa si koga pripelje.

No sej sem že ponudil stanovanje enemu izmed uporabnikov tukaj, bomo videli kako se bo razpletlo, zdaj mi je vsaj malo bolj jasno kak in kaj.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Zahtevas indeks in pogledas ocene. 9+ in dve punci pa pomoje ne mores zgresit. Tipi bojo imel feste pa si hiter na skodi.
smile-1.gif