Od kdaj kriminalisti vprasajo, ce lahko...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Na elektronskih nosilcih državnega zbora in finančnega ministrstva ni bilo zaplembe podatkov (Šircelj je bil v zadnji jj vladi sekretar na mf in poslanec v dz) ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
MF lahko brez problema posreduje podatke, čeprav dotični misli da jih je izbrisal...
grims-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
MF lahko brez problema posreduje podatke, čeprav dotični misli da jih je izbrisal...
grims-1.gif
Podatke lahko posreduje vsak, če se to od njega zahteva. Vprašanje je, zakaj tega niso zahtevali za vse enako, če so se resno lotili preiskave domnevnega kaznivega dejanja
stupid-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
grims-1.gif
Podatke lahko posreduje vsak, če se to od njega zahteva. Vprašanje je, zakaj tega niso zahtevali za vse enako, če so se resno lotili preiskave domnevnega kaznivega dejanja
stupid-1.gif
jaz se s tem Grimsovim stališčem nikakor ne strinjam. Bi pa od članov iste sekte pričakoval, da stojijo za tem. :D

Jasno pa vem, da vsebino mojega elektronskega računa lahko na takšen in drugačen način dobijo organi pregona, vkolikor zato izpolnijo zakonite pogoje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Mf torej dela po domače ?
Lojze iz npu pokliče tajnico mf in jim ona čez pol ure kar pošlje zahtevano ?
Ne bi bil presenečen
bonk.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne, snaža Fata jih da... Dej ne delaj se še bolj neumnega kot si. Kar sem napisal da ni potrebe po zasegu. Se da dobiti vse, seveda podkrepljeno s pravimi odločbami in nalogi. Ja? Samo če imajo eni rajši hard-way pa tudi v redu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Na elektronskih nosilcih državnega zbora in finančnega ministrstva ni bilo zaplembe podatkov (Šircelj je bil v zadnji jj vladi sekretar na mf in poslanec v dz) ?

menda je bil šircelj toliko pameten, da ni deloval v nasprotju z zakoni v okolju, ki mu ni domače oz ga nima pod kontrolo.

se razumemo kaj govorim?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem njih je, da so tako vase prepričani da jim nihče nič ne more da so zato neprevidni...

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ker so na njem sporočila? Povsem možno je npr, da uporabljajo web pregledovalnik mailov in so le-ti na strezniku. Dejstvo pa je, da pred neko preiskavo vseh podrobnosti nikoli ne ves...In se pridobi taka odredba, ki ti omogoca zaseg streznika ce je to potrebno. Ce nekaj ni potrebno za nadaljnjo preiskavo ni potrebno da se zaseze.
Mar ne bi bila prava pot, da se ugotovi kakšen je strežnik (ali spletni ali s prenosom) in bi se na podlagi tega izdal nalog? Nenazadnje pa je vseeno kje je vsebina, če se prijaviš v računalnik imetnika elektronskega naslova in lahko preko njega pregledaš vse, kar je v zvezi s tem računom
stupid-1.gif

Torej tehtamo med: nalogom za zaseg računalnika določene osebe ali nalogom za zaseg strežnika več deset tisoč oseb.
bonk.gif
Kako tocno bi pa ti to ugotovil ne da bi krsil ustavne pravice osumljenih drzavljanov? A bi jim pisno vprasanje poslal: "pozdravljeni, zaradi potreb pri pridobitvi odredbe za hisno preiskavo na vasem naslovu, vas prosimo da nam opisete kako imate urejene dostope do elektronske poste." V bistvu bi jih lahko se zaprosili da kar sami preiscejo in dajo kar se isce.

Mislim vcasih ne vem a se folk zaj.ebava al res verjame kar napise

Mene pa zanima, od kje takšne Odredbe na spletu??

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Fotografija pisne odredbe. Ponavadi kar tisti, ki mu je odredba namenjena poskrbi, da pride v medije...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
glede na to, da je sds tisti, ki živijo na račun davkoplačevalskega denarja, bi bil zelo vesel, da stvari pridejo v javnost. me pač boli spodnji organ, kaj si na sdsju mislijo. Kaj skrivajo? Zakaj nočejo dati strežnika, če ga policija zahteva?
In ni res ... če sodnik odredi preiskavo, se to zapleni.

Kako so v ZDA kakih 10 let nazaj iskali dokumente nekih podkupljivih politikov oz županov ... FBI je prišel v prostore, vzel strežnike, računalnike, telefone, in vse kar je mogoče, brez da bi kaj jih kdo vprašal ... one pa natirali iz stavbe in so jih pred stavbo zadrževali, kot kriminalce, da so mogli ležati zunaj. Pri nas bi bil to čudež, če bi se zgodilo kaj takega. Ne .. pri nas rabiš dovoljenje obtoženega, če lahko vzame to in ono. Ne, meni bodo vzeli takoj vse, sdsju in ostalim lopovom iz politike pa ne bodo, jih bodo vedno prvo vprašali ... pa če že bodo vzeli, se itak ve, da bodo sodniki zavrnili obtožbo ker so "nezakonito prišli do teh podatkov", kot rečejo novinarjem.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Mene so preko IPja kot naročnika internetnega priključka klicali na zaslišanje, čeprav so kršili zakon tako 1) Proplus kot lastnik spletne strani, ki je dal IP brez naloga sodišča 2) Amis, ki je dal Policiji brez naloga sodišča podatke o naročniku in 3) Policija, ki je vse to tudi delala mimo sodišča

Kdor lahko, lahko. Lahko bi si delal stroške z iskanjem 'pravice', pa nisem tako bogat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Mene so preko IPja kot naročnika internetnega priključka klicali na zaslišanje, čeprav so kršili zakon tako 1) Proplus kot lastnik spletne strani, ki je dal IP brez naloga sodišča 2) Amis, ki je dal Policiji brez naloga sodišča podatke o naročniku in 3) Policija, ki je vse to tudi delala mimo sodišča

Kdor lahko, lahko. Lahko bi si delal stroške z iskanjem 'pravice', pa nisem tako bogat.
Kar si napisal je vse zakonito. Cisto vse