obnovljene turbine

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Iščem novo turbino in sem v dilemi:
- ali vzeti novo v trgovini za 850 EUR
- ali novo brez računa z garancijo za 650 EUR (garancija je v tem primeru stvar zaupanja prodajalcu)
- ali obnovljeno brez računa z garancijo za 550 EUR ...

Na Bolhi je cel kup oglasov, ki ponujajo obnovljene brez računa ampak z garancijo. Ali ima kdo izkušnje, kakršne koli? Kakšne izkušnje s prodajalci na Bolhi (azupevc-Krsko, butterfly_ Bled).
Kakšna priporočila, tujina, ebay?

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Zaupaj nam, za kater motor govorimo. Zadnje čase opažam da ljudje na forumih kar nekaj sprašujete brez riti in brez glave, v smilslu kupujem hišo, kaj menite? Ali se mi izplača? A ne napišeš kakšna hiše, kje leži itd.. Ni osnovnih podatkov... V prvi fazi je obnova brez računa za 550€ predraga za moje pojme. Jaz bi se odločil za prvo opcijo oz. za drugo če je zanesljiva ampak vprašanje kakšno turbino dobiš... Če ti kdo tega prodajalca priporoča in če je stvar ok, zakaj pa ne...

Lp

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
P807, 2.0HDI,79kW, turbina 713667-3
Iz Nemčije dobim novo za 750 EUR z dostavo
Obnovljene so od 400-800 EUR... verjamem, da kvaliteta ni v takem razmerju.

lp

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Tovarniško obnovljena turbina s vsemi novimi deli ni nič slabša od nove ,paziti moraš edino na kvazi domače mojstre ki sami obnavlajo in ne zamenjajo vseh delov. Originalna turbina za tebe je cca. 600 eur s 12 meseci garancije napram obnovljeni ki stane cca. 400 eur ki ima prav tako 12 mesecev garancije + delo mehanika cca. +100 . Torej 200 eur razlike ,težka odločitev
evil.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No jaz sem imel to sreco, da sem dobil turbino iz Avstrije za 150 EUR (s postnino vred) - ebay. Je bila pa turibna od 1.8T motorja iz Audija TT, s 35kkm. Dal se 100 EUR mehaniku za roke in dela bp. V Sloveniji pa so mi ponujali super duper turbine, preverjene z 90kkm za 400 EUR, nove pa za 650 EUR. Na zacetku me je kar glava bolela, na koncu pa sem se dobro prisel skozi.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Če dobiš za 650-700€ kupi, vse te obnove ki jih ponujajo pri nas ni nobena tovarniška obnova in so več ali manj vse domači mojstri razen kaka Beja in podobni ampak ni jih veliko... Poznam tukaj nekaj primerov ko je turbina nekaj dni po obnovi riknila.. Tak da če misliš met avto za sebe in to še en čas kupi novo in imaš garant mir...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Fantje, turbine doma ne mores obnovit.
Za obnovo turbine je potrebna centrirka, brez nje ne mores narediti nic.
Obnovljena turbina pa je prakticno enakovredna novi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Fant, saj vemo da ti vedno VSE veš, ampak vsak pocar že to doma obnavlja in ne samo par firm kot ti meniš. Zdaj pa če ti osebki ki to doma obnavljajo kam nosijo na centrirko ali pa jo imajo doma pa jaz ne vem. Vem samo da marsikatera obnova preko oglasnika po super ceni ni kvalitetna....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Doma je ne mores skupaj zlozit!
Razdret se jo da sestavit pa ne mores. Pa cetudi jo bi bi zaribala ko bi prvic potisno as do konca.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za novo ali obnovljeno turbino povprašaj tukaj http://www.turbolader.net/
sam sem že naročal in jih priporočam. tudi dost cenej jo dobil, kot so bile ponudbe pri nas.
sem pa tudi že pisal o tem, tko da malo pobrskaj

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Da malo obnovim temo.

Toyota Avensis D-Cat 98kkm, mi je par dni nazaj začela slišno piskat ob obremenitvi, prej tega ni bilo.

Danes pa je tam od 2.5k obratov naprej pri polnem gasu že začela čudno tulit.

Kadi nič(pomoč filtra?), pospešuje pa normalno.

Po turbina riknila?

Lp

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Bom jutri malo bolj podrobno pogledal.
Malo sem pregledal včeraj, če so povezave od zračnega filtra do turbine ok, ostalo pa je bolj kot ne zatlačeno not.

Lp

alterko

Pripravnik
22. maj 2008
32
0
6
iz prakse lahko povem, da ne kupim vec obnovljene turbine, posebej pri nas ne, ker tovarniško obnovljena je druga kot pa pri nas mutibariči prodajajo, verjetno niso vsi deli zamenjani, sem imel isto za 2.0 hdi-ja in sem kupil obnovljeno, sem prisparal 250€ , ampak je po 2h dneh cisto zruzila,tako da je bila turbina neuporabna in kao pol izgovori da sem jo hladno preobremenil,blabla, na koncu mi ostalo da sem kupil novo in pozabil na vse skupaj... premisli..

lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Žal nimajo vsi takih izkušenj kot ti. Prej bi se pozanimal pri kom kupuješ obnovljeno turbino. Verjetno si dobil tudi kakšno garancijo na obnovljeno turbino...uveljavi jo in prodaj naprej (popedenano kot treba).

lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
VAG ima oz je mel prakso da si pač prnesu zjb turbino in dobil obnovljeno, ki je pa itak nova. Od stare je ostalo samo ohišje
grin1.gif
Isto z LMM delajo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
za "Austausch" garantirajo da je kvaliteta poplnoma enaka kot ce vzames novo vendar je za 30% cenejsa.
Kaj se pa kupuje "obnovljene" po oglasnikih je pa veliko vprasanje.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik alterko pravi:
iz prakse lahko povem, da ne kupim vec obnovljene turbine, posebej pri nas ne, ker tovarniško obnovljena je druga kot pa pri nas mutibariči prodajajo, verjetno niso vsi deli zamenjani, sem imel isto za 2.0 hdi-ja in sem kupil obnovljeno, sem prisparal 250€ , ampak je po 2h dneh cisto zruzila,tako da je bila turbina neuporabna in kao pol izgovori da sem jo hladno preobremenil,blabla, na koncu mi ostalo da sem kupil novo in pozabil na vse skupaj... premisli..

lp
Če bi bilo to res, da si preobremenil hladno turbino, potem jaz ne bi utegnil menjavat turbin, tako, da je ta izgovor čisto navadna bedarija.
bonk.gif