Obnova severne obvoznice

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Evole danes delajo.....se vidi da so Avstrijci gazde, če bi SLO delali bi bila zadnja delovna minuta v petek ob 18:00.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.236
772
113
EU
Še na forumu se ne morte zment glede zadrge, potem pa da naj bi to delovalo pri nas v praksi LOL pajade; preprosto bolj zaj**an zmaga oz. če se najdeta dva pride do nesreče. Ne rečem, da so kje izjeme.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Evole danes delajo.....se vidi da so Avstrijci gazde, če bi SLO delali bi bila zadnja delovna minuta v petek ob 18:00.
Cel teden jih skoraj ni bilo videti, no, vsaj v nedeljo popoldne so začeli.
hysterical-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
No pa sem se nekajkrat vozil čez teden in so vedno bili...odstranjevali ograjo...sedaj že z bagerčki kopljejo in neke cevi polagajo, menjajo.....samo bo kar dolga zapora, do konca avgusta, bomo vidli kako bo na koncu vse skupaj zgledalo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še en, ki mu zadrga ni jasna
bonk.gif

Po tvoje je torej bolje imeti tri kilometre dolgo kolono na enam pasu (in popolnoma praznega drugega), kot 1,5 km kolono na obeh pasovih?

1. s kolono na samo enem pasu se "hitro" pride do prejšnjega odcepa in zastoj se samo še povečuje
2. v primeru zadrge, bi kolona na obeh pasovih verjetno ne bila dolga 1,5 km, ampak krajša, saj je pretočnost večja (ravno zaradi takih, ki zaspijo in/ali ne zmorejo dovolj hitro pospeševati)

Mi je jasna...govoril sem ko je zožanje samo na EN pas, kot je to bilo mislim da tri leta nazaj, ko so popravljali most pred PO v smeri iz LJ proti KP.
Folk gre do konca, dokler ni za zavit noter in potem se na prehitevalnem stoji (če morajo iti vsi na vozni pas, ker je samo en pas) in ti na prehitevalnem se začnejo vrivati tudi če ni prostora, potem pa to počne vsak in se ustavi...če bi se pa prej dali noter na vozni pas bi kolona tekla, tako pa stoji, ker se na koncu vrivate, ker nimate kam drugam iti...razen če podrete znake no.
Potem mi povej zakaj se data dva kamjonista vzporedno, da vozita en ob drugem počasi in ga nato spusti predse?
Kolona pa zanimivo teče, pa tudi če počasi...vsaj stoji ne.
Bolj kot se na koncu vrivaš noter kjer ni prostora bolj bo kolona stala.

Če bi VSI upoštevali načelo zadrge in se ne bi prehitro vključevali na vozni pas, potem bi zadeva potekala natanko tako, kot si opisal z vzporedno vozečima tovornjakoma - hitreje in brez zastojev

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dream on, ti ne veš, da se enim (in samo njim) tolk mudi. Da smo ostali bebci, ker se ne rinemo... Mah.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Dream on, ti ne veš, da se enim (in samo njim) tolk mudi. Da smo ostali bebci, ker se ne rinemo... Mah.

Analogija je ravno obratna - pravilno je, da se "rineš" (prosto po slovenski hohštapleriji).

Brez sarkazma.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Zato ker so kamionisti serifi na cesti,. Vsaj tako se obnasajo vcasih. Vcasih tudi najebajo, ampak vcasih pa so totalni serifi, kot bi bili edini na 500km AC.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še en, ki mu zadrga ni jasna
bonk.gif

Po tvoje je torej bolje imeti tri kilometre dolgo kolono na enam pasu (in popolnoma praznega drugega), kot 1,5 km kolono na obeh pasovih?

1. s kolono na samo enem pasu se "hitro" pride do prejšnjega odcepa in zastoj se samo še povečuje
2. v primeru zadrge, bi kolona na obeh pasovih verjetno ne bila dolga 1,5 km, ampak krajša, saj je pretočnost večja (ravno zaradi takih, ki zaspijo in/ali ne zmorejo dovolj hitro pospeševati)

En podoben efekt opazujem na smučiščih, ko na recim0 4-sedežnici naredijo eno bypass vrsto za tiste, ki se potem lahko pridružijo če se na sedež niso namenili 4je iz vrste. Ne moreš verjet, kako se folk začne po 4 basat samo da ne bi kdo iz bypass vrste prišel na vrsto. Brez bypass vrste se pa na isti 4sedi folk fura po eden ali 2, max 3je.... In kot se najde pri zadrgi kak "policaj", se tu začne iz vrste oglašat (v večini primerov) kak prileten "gospod" češ kva pa je to bla bla bla, vendar tukaj je ena opazna razlika - žičničar mu zabrusi da naj bo tiho ker nima kaj praskat in tako sistem laufa. Tudi zadrga bi, če bi policija bila na koncu kjer se vrsti združujeta in kaznovala trmoglave "policiste" zarad mene lahko dajo isto kazen kot za vožnjo po AC v nasprotni smeri, vem da je ne bom dobil nikoli ker se zadrge držim vedno (pa tudi če se še kakšen več vrine).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz pri zadrgi namenoma ne puščam prej nikogar vmes, ampak vedno pa spustim ENEGA tik pred združitvijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Moja izkušnja: na koroškem mostu pred leti bila združitev pasom iz nevem več kakšnih razlogov.
Pri združitvi je stal en policaj/prometnik in "mahal". Zadrga je delovala kot namazana.

Drugje bi verjetno tudi bolj deloval kot sicer, če bi dali dejansko združitev dveh "enakovrednih" pasov, ne pa zdaj ko en pas "neha", drug pa je "glavni".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj se ne dela čez vikend oz dela samo 5 folka.. v čem je fora, da gradbišče na eni najbolj obremenjenih cest, na obremenjen odseku, nevarnem..dela z 10% moči.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
ksz

pelje retardiran kamiondžija z 90 km/h.

Kolikor vem ima prepoved vožnje po tem delu..čeprav bi bil ti vsekakor 100 % kriv sam, on pa dobil kazen za vožnjo, tam kjer se ne sme.

Samo je pa tale del prava tragikomedija..nekateri sploh ne hebejo stop znaka..kot da ne obstoja, ni 'dela na cesti'..temu primerno in naključno je tudi vključevenje na cesto.

Potem imaš paciente, ki peljejo mimo stop znaka s cca. 20 km/h, se pomikajo, gledajo, nič ne naredijo...ne speljejo, ne ustavijo..potem padejo v krč in se ustavijo že na voznem pasu..za njim v krču še par voznnikov za njim, ki so predvidevali da bo pritisnil na gas in se vključil...

tako da...glede na vožnjo, hudo malo poka.

Tisti, ki se vključujejo...ne vem no, meni za njim ne uspe tako malo dodajat gasa, da mu ne bi lezel v rit...sploh mi ni jasno kako je možno tako počasi speljevati na splošno...da bi pomislil, da se iz ničle vključuje na 'AC' mu itak ne potegne.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
To so tisti ki po forumih pišejo v teme "iščem avto za 120kmh" oziroma tisti, ki so zaradi nižje cene kupili avto z požrešnim bencinskim motorjem, zdaj pa kompenzirajo z "varčno" vožnjo (ok, razumem da kakšen švohnejši avto ne potegne prav divje, a hitreje kot speljujejo tako vozniki pa gotovo gre, le treba je avto poterati nad 2-3 tisoč obratov, kar je za ene očitno kriminal in razmetavanje denarja)

Obstaja še ena podkategorija in sicer tisti, ki so kupili avto z robotiziranim ročni menjalnikom. Zadnjič sem gledal enega in je imel resne težave, saj mu je avto prav cukal.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.236
772
113
EU
Ob tem imaš pa tudi težavo, ker tudi na prednostnem pasu noben ne upošteva omejitev, razen če je gneča seveda in se ni kar tako enostavno vključiti na pas, kjer te noben ne želi spustiti not, vsi pa vozijo najmanj 100 km/h kjer bi morali (mislim da) 60 km/h.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Danes sem se peljal po severni obvoznici kjer delajo in bedak z audijem (karavan, mislim da A4) se je na vse pretege silil iz mimo (vozili smo več kot 60), pa je trobil skakal iz enega pasa na drugega in ne vem kaj vse še delal...no potem prehiti (seveda po desni) in nato gre ven na izhodu za bežigrad, ravno kake tri sekunde pred mano...ja bravo ej...kako bi ga mahnu enkrat z železnim kijem po glavi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dobro, pa to je klasika na obvoznici, ne rabiš gradbišča za to.
evil.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
kamiondžije se lahko peljejo po delu kjer je gradbišče, ker so table postavljene samo na portalih.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Rocky, kupo si kakšen CD s pomirjujočo glasbo, kakšnimi spodbujajočimi govori in se ne sekiraj zaradi takih. Če ga treščiš, odgovarjaš enako, kot da bi človeka usekal.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Rocky, kupo si kakšen CD s pomirjujočo glasbo, kakšnimi spodbujajočimi govori in se ne sekiraj zaradi takih. Če ga treščiš, odgovarjaš enako, kot da bi človeka usekal.

Je bil bolj on nevaren, da bi koga treščil, ker se je parkrat meni zalimal na rit, parkrat pa tistemu, ki je bil na sosednjem pasu, pa vozil kot da ni nobenega na cesti. Ampak taki so lahko potem tudi krivci za nesrečo in se jim ne zgodi nič, ostali udeleženci pa zaradi njih nastradajo.
Drugače pa se ne sekiram zaradi takih, ampak če nimaš kam it kaj se neki repenčiš...si moral it pet minut prej na pot, če se ti res tako mudi.