Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še en, ki mu zadrga ni jasna
Po tvoje je torej bolje imeti tri kilometre dolgo kolono na enam pasu (in popolnoma praznega drugega), kot 1,5 km kolono na obeh pasovih?
1. s kolono na samo enem pasu se "hitro" pride do prejšnjega odcepa in zastoj se samo še povečuje
2. v primeru zadrge, bi kolona na obeh pasovih verjetno ne bila dolga 1,5 km, ampak krajša, saj je pretočnost večja (ravno zaradi takih, ki zaspijo in/ali ne zmorejo dovolj hitro pospeševati)
Mi je jasna...govoril sem ko je zožanje samo na EN pas, kot je to bilo mislim da tri leta nazaj, ko so popravljali most pred PO v smeri iz LJ proti KP.
Folk gre do konca, dokler ni za zavit noter in potem se na prehitevalnem stoji (če morajo iti vsi na vozni pas, ker je samo en pas) in ti na prehitevalnem se začnejo vrivati tudi če ni prostora, potem pa to počne vsak in se ustavi...če bi se pa prej dali noter na vozni pas bi kolona tekla, tako pa stoji, ker se na koncu vrivate, ker nimate kam drugam iti...razen če podrete znake no.
Potem mi povej zakaj se data dva kamjonista vzporedno, da vozita en ob drugem počasi in ga nato spusti predse?
Kolona pa zanimivo teče, pa tudi če počasi...vsaj stoji ne.
Bolj kot se na koncu vrivaš noter kjer ni prostora bolj bo kolona stala.