Obnova severne obvoznice

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
vmes ko se prepucavate sem se peljal čez oemenjeni odsek v obe smeri.
Edini znak ki prepoveduje vožnjo vozilom nad 7,5t (SKUPNE dovoljene teže, nima veze prezen/poln) sem opazil na Brdu v smeri proti Kosezam - še to nekje između ostalih opozoril na elektronski tabli nad cesto. Kaj se pol eni čudijo če se vozijo kamioni?
Elektronski znaki so samo direktno pred uvozom na severno obvoznico z vseh štirih strani. Drugje in drugačnih znakov ni (s tem da so tiste prikolice na vzhodni obvoznici prav patetična bedarija).

Rumene table s črnim tovornjakom in napisom tranzit (ŽE) na vseh razcepih okoli LJ so verjetno za Dars višek.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok..

ko se vozim po tujini in gledam te znake se čudtim kaj hudiča pomeni 10% znakov.

in kaj zdej enmu neslovensko govorečemu pomeni dopolnilna tabla

tudi
pa narisan bus pa avto s prikolico

ali pa info tabla

prepoved nad 7,5t koseze-ne vem kaj.

wtf is koseze.

al pa na hrvaški meji
za prijaviti, za neprijaviti..

bemo mast

vmes ko se prepucavate sem se peljal čez oemenjeni odsek v obe smeri.
Edini znak ki prepoveduje vožnjo vozilom nad 7,5t (SKUPNE dovoljene teže, nima veze prezen/poln) sem opazil na Brdu v smeri proti Kosezam - še to nekje između ostalih opozoril na elektronski tabli nad cesto. Kaj se pol eni čudijo če se vozijo kamioni?

ja, je anrisano..in potem piše koseze neki...recimo.

kaj zdej..se ustaviš in ne greš anprej..kako veš, da moraš na barje, ne na koseze. kaj je sploh koseze.

in k že en glupo sporašuje

na hr meji maš zeleno pa rdečo tablo
piše za prijaviti, ništa za prijaviti
kam greš, če nisi pismen.. nazaj v EU verjetno

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Vse zabasano, tri nesreče. Kakopak. Kako je v realnosti?
grin1.gif

19752606.jpg

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik TRIROG pravi:
Ugotavljam, da bi bilo dobro postaviti ograje okoli gradbišč ... tako bi folk namesto na gradbišče gledal na cesto in opazoval promet ...

Glede dela ponoči:
To sem doživel na AC Milano - Benetke, kjer so ob 3 zjutraj delavci veselo asfaltirali in barvali cesto ...

eeeee...to ti je prava stvar!! Pa tudi ko je nesreča takoj bi mogli dat kaj okoli, kaka pregrinjala, da se ne bi videlo kaj je, ker namesto da gledajo na cesto gledajo okoli...pol se pa danes ob petih popoldne pelješ 50 po AC proti cestninski postaji Log (vsaj mislim da je tako) pred LJ.
10.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
katastrofa. bremze na polno, zmeda, folk ne ve kam bi se dal. vključevanje misija nemogoče..

a res ne gre dugače?

Od zapore naprej sem se vsaj 30x vključi (večinoma s celovške, parkrat iz Stegen, parkrat iz kosez). Mislim, da sem moral ustavit ene 3x. Uvozi so pod dovolj ostrim kotom, da lehko vse skupaj gledaš v špeglu in samo prilagodiš hitrost. Včeraj se je eden uspel ustavit in kar stat in gledat, sem pripeljal po dovozu, pogledal v ogledalo in se vjljučil. Uni je kar stal.
Na te uvoze bi se lahko policaji postavili in izpite pobirali tistm, ki jim tudi tako preprosto vključevanje ne gre.
Podobno je bilo, ko je bila zapora na južni obvoznici ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Delajo, delajo... sedaj rušijo vmesno ogrado...
Glede na našo kulturo vožnje bi bilo dobro, da bi se vsaj približno spoštovala omejitev hitrosti - bi se lažje dalo rešiti kako situacijo. Vendar ne pri nas... Sem se peljal 70km/h, pa se mi še šlepar na rit zalimal..
hysterical-1.gif
A ni za šleperje tam proved.

Ko je bila lani ali predlani taka stvar na južni, se mi je nek romunski šleper zalimal pol metra za odbijač in trobil, blendal ipd. Sem lepo 113 zavrtel, so bili na srečo blizu. Kako se je končaalo zanj, ne vem, sem pa modrim lepo razložil kaj je počel in da menim, da me je poskušal namerno izrinit s ceste.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No in kje so sedaj policaji , da bi postavili kakšno kanto za smeti "beri radar" kot to radi naredijo naši severni sosedje.

Točno to. Ob gradbišču v vsako smer vsaj pri vsakem uvozu radarje (une v kantah), pa policaje na vsak zaæčetek, da kaionratje ven vlečejo in kasirajo. Pa da vidimo, koliko časa bo folk, še posebej kamionarji še norel 80+ po gradbišču ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na te uvoze bi se lahko policaji postavili in izpite pobirali tistm, ki jim tudi tako preprosto vključevanje ne gre.
Podobno je bilo, ko je bila zapora na južni obvoznici ...
Na žalost počasnost in štoravost za volanom še nista prekršek, bi pa bilo za razmislit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.979
113
pri taščici
Sjtv: Se pravi stop znaka ne upostevas na uvozu, hkrati pa klices 113 ker bi nekdo rad sel hitreje od omejitve?!

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Rok izvedbe je odvisen od naročnika, ne izvajalca. Če je naročnik predvidel trimesečno zaporo in 8-10 urno delo, je dobil take ponudbe; če bi predvidel, da se dela opravijo v mesecu in pol in treh izmenah, bi bilo pa tako in verjetno tudi dražje.
Naročnik pravi:

Izvajalec bo dela opravljal vse dni v tednu, ves svetli del dneva. Za dela, ki jih bo izvajalec izvajal ponoči, bo moral zaradi zagotavljanja ustreznih varnostnih ukrepov pri gradnji in kakovosti izvedenih del predhodno pridobiti soglasja s strani nadzornega inženirja. Izvajalec del bo moral pri nočnem delu upoštevati vso veljavno zakonodajo (delovna zakonodaja, varovanje pred hrupom …), kar pa mu bo na gradbišču v strnjenem naselju precej oteževalo izvajanje del v nočnem času.

V času obnovitvenih del bo za tovorna vozila veljala prepoved prometa, ki bo ustrezno označena s prometno signalizacijo. Promet za tovorna vozila bo voden prek vzhodne in južne obvoznice.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sjtv: Se pravi stop znaka ne upostevas na uvozu, hkrati pa klices 113 ker bi nekdo rad sel hitreje od omejitve?!

Kam bi pa prišli, če bi vsak na uvozu obstal za 3 sekunde?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
hmmm...prevozil prejle v obe smeri in folk vozi nekako od 80 do 100 na 60 omejitve
confused-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Drži. Ali drugače povedano. Točno toliko, kot vozijo po obvoznici tam, kjer ni delovišča.
confused-1.gif

To so ti vozniki iz kluba 70. 70 km/h izven naselja in po naselju.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Rok izvedbe je odvisen od naročnika, ne izvajalca. Če je naročnik predvidel trimesečno zaporo in 8-10 urno delo, je dobil take ponudbe; če bi predvidel, da se dela opravijo v mesecu in pol in treh izmenah, bi bilo pa tako in verjetno tudi dražje.
Naročnik pravi:

Izvajalec bo dela opravljal vse dni v tednu, ves svetli del dneva. Za dela, ki jih bo izvajalec izvajal ponoči, bo moral zaradi zagotavljanja ustreznih varnostnih ukrepov pri gradnji in kakovosti izvedenih del predhodno pridobiti soglasja s strani nadzornega inženirja. Izvajalec del bo moral pri nočnem delu upoštevati vso veljavno zakonodajo (delovna zakonodaja, varovanje pred hrupom …), kar pa mu bo na gradbišču v strnjenem naselju precej oteževalo izvajanje del v nočnem času.

V času obnovitvenih del bo za tovorna vozila veljala prepoved prometa, ki bo ustrezno označena s prometno signalizacijo. Promet za tovorna vozila bo voden prek vzhodne in južne obvoznice.

Očitno je rok za izvedbo dovolj dolg, da se jim ne mudi...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

To da so postavili stop znak je največja bedarija, ker je zadeva bolj pregledna kot marsikatero križišče v naselju, pa še vključuješ se samo v eno smer vožnje. Verjamem da so dali stop zato da ne bi nekateri kar na slepo uletavali, ampak če bi se vsak ustavil bi se zgodil kaos po hitrem postopku. Bolje bi bilo trikotnik pa zraven kako opozorilo (utripajoča luč, dodatna tabla itd....)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.236
772
113
EU
STOP znak je tam povsem na mestu; ma da se ustaviš in čakaš 3 ali več sekund.
10.gif