obnova po "izreži/prilepi" dejanju

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.031
3.733
113
Iz računalnika sem na micro SD kartico prenašal z ukazom izreži/prilepi. Kmalu za tem se je kartica sesula. Kartico sem moral formatirati.
Sedaj bi najraje obnovil oboje. Oz. vsaj enega od teh medijev.
Prosim za pomoč.

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če nisi nič kopiral v odložišče vmes in nisi ugasnil računalnika se postavi na poljubno mapo na disku in stisni "Paste"... če nimaš več v odložišču potem pač probaj s kako Recuva rešit kartico, če bo šlo. Sicer si doomed...

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.031
3.733
113
kartice mi ne zazna oz. je noče odpreti. Pogojuje mi, da jo sformatiram. Ali naj to naredim (itak mi ne daje druge alternative). Kaj po formatiranju s podatki?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Poglej, katera firma je kartica in pejd na njihovo stran pogledat, ce imajo kak program za obnovo

Kaj racunalnik si prou ugasnu al samo v hibernacijo dal. Lahko da je se vedno v odloziscu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zakaj bi še enkrat formatiral, že formatirano kartico?

avtorju teme pa: cut/paste se NIKOLI ne uporablja, sploh ne vem zakaj še obstaja ta neumnost v OS. Če gre kaj narobe med kopiranjem ostaneš brez vseh ali dela datotek.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Sem se še nečesa spomnil. Napisal si, da si iz računalnika kopiral na... To pomeni, da si pobrisal na računalniku datoteke. Poskusi s kakim programom za obnovo izbrisanih datotek na računalniku le te dobiti nazaj. Če nisi kaj veliko delal z računalnikom bi jih moral dobiti nazaj.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
p.s.: če že pobrišeš podatke po nesreči vsaj še bolj ne zaseri s formatiranjem oz. prepisovanjem novih podatkov (kot nekdo predlaga zgoraj), ker potem pa res ne bo možno nič rešit, razen če preveč gledaš CSI...;-)

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Formatiranje predlagam jaz, ampak napisal sem da je potrebno narediti hitro formatiranje. Ampak ja, verjetno nimam pojma, glede na stevilo resenih kartic
wink-1.gif

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.031
3.733
113
Najprej bom čimveč podatkov prenesel na zunanji disk. Nato bom poskusill reševati disk na kompu. Namreæ bojim, se sesutja sistema.
Upam, da nisem zasral vrstnega reda

13. jul 2011
2.677
626
113
DJ ima prav. Če ni kartica fizično šla v franže (verjetno ni, ker je sicer ne bi zaznalo in predlagalo formatiranja), je verjetno, da se je "izgubila" datotečna tabela. Hitro formatiranje bo na novo postavilo datotečni sistem, kartica bo dostopna, vendar bo prikazana kot prazna, podatki pa bodo še vedno gor, le da winsi ne bodo znali priti do njih, Recuva ali kak podoben program pa jih bo verjetno brez težav obnovil.
Jaz bi najprej poizkusil tole orodje
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

če to ne deluje tole
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

in če še to ne deluje potem hitri format in recuva, kot je predlagal DJ