Obnova platišč

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
V kratkem bi rad dal obnovit alu platišča, v mislih imam peskanje in ponovno barvanje (Zaradi pikic od kamenčkov). Morda celo prašno barvanje. Ima morda kdo s tem izkušnje na širšem področju MB? Kakšna priporočila ?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
peskat aluminij je brezveze. Peskanje je namenjeno odrstranitvi rje vendar povrsino dobis precej hrapavo, tako da bi se jaz pri Alu platiscih tega izognil

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Aha, ok. Hvala za mnenje. To glede peskanja alu platišč sem enkrat nekje prebral. Torej odpade in najbolje, da jih dam očistit in v primeru želje po drugi barvi samo prebravat.

@novaa govoriš za barvanje? Klasično, prašno?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
lahko daš peskat seveda. samo je za aluminij drugačen postopek oziroma se uborablja drugačen medij

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Jaz imam v alu felno eno dokaj globoko prasko, približno 3-4 mm in 4-5 cm dolga, ni pa felna nič zvita ali kaj podobnega. Se da to popraviti? Koliko približno je cena? Pa tudi mene zanima če je v bližini Mb kdo ki se s tem ukvarja?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Kaj res ni v mb koncu nobenega ki bi felno prašno pobarval? Praska na srečo ni globoka in rabim bolj ali manj samo zbrušenje stare barve in ponovno barvanje. Nekam v lj konec, kjer je nekaj dobrih mojstrov, pa se zaradi enega platišča res ne bi vozil.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Da malo dopolnim. Zadeve še nisem uredil, ker ni blo preveč časa. V načrtu pa imam sedaj fino peskanje pri enem v Račah, ki baje to dela in potem v Slov.Bistrico na barvanje. Poznam tam iz okolice enega avtoličarja, ki mi je že delal in vredu naredil. Tudi dobro svetuje ob ogledu recimo platišča kaj je najbolje narediti.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Kaj res ni v mb koncu nobenega ki bi felno prašno pobarval? Praska na srečo ni globoka in rabim bolj ali manj samo zbrušenje stare barve in ponovno barvanje. Nekam v lj konec, kjer je nekaj dobrih mojstrov, pa se zaradi enega platišča res ne bi vozil.

Na tvojem koncu zadeve najbolj obvlada EL gato. Na avtomibilizem.com pojdi in ga kontaktiraj. Je dokaj ugoden.

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:

Kje v LJ so pa ti dobri mojstri? Jaz tudi iščem, pa mi bolj sede ta konec.

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik panaque pravi:
V Podlipoglavu imaš firmo KPK, ki prašno lakira zadeve. Prej ti pa tudi pelje speskat.

Kje je to? Prvič slišim.

lp