Leta prej si si pa z njim lahko kupil svoje življenje pri naciju.V letih 1944-46 si v večjem delu Evrope za zlatnik ali zlat prstan dobil kako kilo krompirja.
Leta prej si si pa z njim lahko kupil svoje življenje pri naciju.V letih 1944-46 si v večjem delu Evrope za zlatnik ali zlat prstan dobil kako kilo krompirja.
Seveda, ker si letel vanj kot ovca, ko so ga kupovali vsi. Če kupiš par gramov zlata in nekaj srebra vsakih nekaj mesecev, imaš pa lepo povprečno ceno.Da bo kdo lažje razumel v številkah. Leta 2012 sem kupil nekaj zlata po 41,80€/g, danes po trenutnem tečaju lahko za to zlato dobim 45,04€/g. Torej naredil sem cca. 7% v 8 letih? Še 1% na leto ne. Toliko o famoznem hranilcu vrednosti. Torej koliko je že povprečno inflacija letno?
Pa to bi še izpostavil, trenutna cena 45€/g je kar lepo okrepljena od zadnjega incidenta z Iranom, sicer bi bilo to še kakšne 3-4% manj oz. po domače, čista bula.
... podobno kot z BitCoinom, ko je prebil mejo 10kEur pred leti ... investicije, posebej še večje, je treba zelo dobro premislit ... jest sem pred slabimi 6 leti najprej najel najmanjši sef v banki - kjer sem ga nekoč že imel (prej bili vsi zasedeni, dokler najema niso vsi podražili-pol se je našel kak fraj kmalu! ), pol pa šel v akcijo šele ... Slaba stran imeti sef v banki je, da imaš dostop do njega samo med del.časom in pa dne, ko pridejo penzije , je boljše ne it šnjofat, če je vse v redu ... Podobno sem napravil, ko sem ugotovil, da CHF ne pada več glede na EUR že nekaj časa ... pa so leteli Eur v CHF na računu ... kmalu je počlo in jok in stok posojilojemalcev v CHF ......Seveda, ker si letel vanj kot ovca, ko so ga kupovali vsi....
Ne skrbi ti za mene, dobil sem ga nekaj malega v eno kompenzacijo oz. za nek posel ampak uradna tarifa je bila takrat taksna kot sem napisal. Ni pa tega omembe vredno zato ga pac pustim in nisem popolnoma nic izgubil.Seveda, ker si letel vanj kot ovca, ko so ga kupovali vsi. Če kupiš par gramov zlata in nekaj srebra vsakih nekaj mesecev, imaš pa lepo povprečno ceno.
Zlato dobro ohranja vrednost v primeru, če ga kupuješ pred krizami. (kot CHF )
Ne bo držalo razen, če čokolada ali smartfone tehtata po dve (2) kili ... ostalo pa sicer starejši članek ......Zlato v velikosti tablice cokolade ali smartphona je vredno priblizno 100.000 USD ..
Ne bo držalo razen, če čokolada ali smartfone tehtata po dve (2) kili ... ostalo pa sicer starejši članek ...
Moja elektrarna: Lepe obresti, a to je treba vedeti
"Ponujajo precej višje obresti kot na banki, a gre za kakšno prevaro?" nas je vprašal bralec, ki je v časopisu videl oglas podjetja Moja elektrarna.www.zurnal24.si
... moram it pogledat še enkrat in nest s sabo tablico Milke za primerjavo ... za ziher bit ... pa še liter Alpskega ...Zlato v velikosti cokolade tehta dve kili... 1 Liter zlata ...
Nateg. Ni neke vrste piramida ampak cisti ponzi. Sluzis samo z novimi clani. Tvoj kolega ni nic naklepal, pac se mu na spletu prikazuje povecanje vrednosti, naj proba denar ven dvignit pa pol prestejta koliko je naklepal. Zadeva se bo potopila v roku enega leta.Pubeci kaj pa pravite na Airbit club.
Pa pustimo to da je neke vrste piramida tako kot vse v ekonomiji.
Kolega me vabi noter je dedc naklepal skupaj iz 3000 usd od maja do sedaj cca 11000 usd.
Zanimo???
Če imaš sledljiv izvor, ne bo problema pri nobenem znesku.Doma imam v "štamfu" za dober avto gotovine v tuji valuti (imam potrdilo, da sem enkrat dvignil na banki pred 5+ leti).... Sedaj razmišljam, da bi bilo dobro investirat v zlato.
Kako se to lotiti? Sedaj sem tole temo našel, pravijo da za izvor se začne preverjati pri 15k€. https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=10311360
Torej, če operiram z 10k€ ne bo problemov(menjava na banki za €, ter nakup zlata).
Če imaš sledljiv izvor, ne bo problema pri nobenem znesku.
Prijavlja se vse kar je sumljivo, tudi 1.000 eur ali manj. Ne rabis potrdila od kje denar, pac poves, da so prihranki od place. Cisto vsaka banka pa tudi urad razume, da nekdo z dobro placo v 20 letih komot privarcuje za dober avto denarja.