...Seveda, ker si letel vanj kot ovca, ko so ga kupovali vsi....

... podobno kot z BitCoinom, ko je prebil mejo 10kEur pred leti ... investicije, posebej še večje, je treba
zelo dobro premislit

... jest sem pred slabimi 6 leti najprej najel najmanjši sef v banki - kjer sem ga nekoč že imel (
prej bili vsi zasedeni, dokler najema niso vsi podražili-pol se je našel kak fraj kmalu! ), pol pa šel v akcijo šele ... Slaba stran imeti sef v banki je, da imaš dostop do njega samo med del.časom in pa dne, ko pridejo penzije

, je boljše ne it šnjofat, če je vse v redu

... Podobno sem napravil, ko sem ugotovil, da CHF ne pada več glede na EUR že nekaj časa ... pa so leteli Eur v CHF na računu ... kmalu je počlo in jok in stok posojilojemalcev v CHF

...
Treba se zavedat, da so digit.številke na računih v bankah bolj fikcija kot realnost in trenutno "plačilno sredstvo", praktično danes neobrestljivo na "vpogled" in ne "hard Cash", za katerega pa se smartvajo bankovci, ki pa so spet "Bank-Note" oz. bančni zapis (
potiskan papir brez realne vrednosti), kateremu fiktivno vrednost določa pri nas ECB, ki veselo "zaliva" sistem z QE (
spet!) oz. napihuje maso "denarja v obtoku" (
inflacija), ki se z zamikom pravkar kaže v dvigu cen (
še iz prejšnje serije QE !) tudi zdaj pri nas ..
"Topčiderska zgodba" iz ex-YU se ponavlja, le na bolj prefinjen način

... folk pa večinoma "opran" in namerno fin.neizobražen in pripravljen za striženje s strani intern.krimi-banksterjev.Kaj pa je razvrednotenje, kot kraja prihrankov

...
Cena zlata (
ne vrednost!) pa varira na borzah zaradi špekulacij velikih igralcev preko ETF-zlato
papirjev. Podobno je pri BitCoinu, tam je IMHO podobna špekulacija in če nisi hiter, si lahko o-pečen
... Zlato NI valuta, JE denar! Podobno ostale plemenite kovine, le da pri nas je zlato (še) brez davkov ...
...