Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Razmišljam:
Če je na drugi strani kuhinja in če so vodniki speljani po ceveh, obstaja možnost, da se nekaj pregreva na kuhinjski strani, vonj pa 'potegne' v spalnico.
Lahko da je slab stik v podometni razdelilni dozi, ki je primerno zatesnjena in je edini izhod vonja vtičnica.
Ali pa da je nekdo 'malo improviziral' in je vtičnico uporabil tako, kakor razdelilno dozo, se pravi da je potegnil vodnike še kam naprej.
Pri montažah kuhinj se včasih tudi kaj dogaja, recimo moje izkušnje iz Ljubljanskega Štepanjskega naselja so zelo zanimive: cevi za posamezne končne elemente (vtičnice, stikala itd) so vrli mojstri potegnili diagonalno, po najkrajši poti. Imel sem celo priložnost srečati enega teh mojstrov, ki je priznal, da so 'na črno' privarčevali nekaj kilometrov materiala, ki ga seveda niso vrgli v smeti
Vsekakor pa - čim prej strokovnjaka v hišo, da ne bo lepega dne kaj hudo narobe.
P.S.: kar malo nerodno se mi je oglašati v tej temi, glede na to, da sem še pozimi imel probleme v delavnici, ko so 'tresli' vsi stroji, razlog pa je bila moja pretirana improvizacija s priklopi.
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
In sedaj mi ne preostane drugega kot postemat pol stanovanja, ki je bilo pred 3emi leti v celoti obnovljeno, razen elektrike, ker je bila po zagotovilu elektricarja v odlicnem stanju...
Jebemu mu mater
Kaj sedaj ne vem???
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
Ker pa je stena med spalnico in kuhinjo, ugotoviva, da je dovodni kabel za steklokeramicno in pecico nekdo pred 30leti, ko so gradili blok, napeljal kar skozi steno v kuhinjo.
Na tem dovodnem kablu so vezane vticnice v spalnici potem pa naj bi ta kabel sel v kuhinjo.
Seveda je 7kw prevec za 2.5kabel in se je verjetno zacela taliti izolacija...
Black
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Šele sedaj sem videl vse odgovore.
Kabla tukaj ne boš zlepa menjal, ker je PPR in je direktno vzidan (ni v ceveh)
Pokliči enega drugega električarja in naj ti vse doze vsaj do kuhinje in kopalnice, kjer predvidevam, da je pralni stroj, bojler,... preveže na "Forbox sponke". Na sliki je videti ,da se je močno pregrevala črna žica, ki je zgoraj sama. Prav tako pri teh dozah ne moreš dovolj zategniti vijaka in posledično je slabši spoj,...
BDW: Žice na sliko se nekam čudno svetlikajo.
Ali je v stanovanju toliko vlage ali je kakšen "strokovnjak" šprical z WD40
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Zelena snov je volk, ker pregret baker oksidira.
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
16A varovalka ti dovoli max 3600W, kar je za žico 2,5mm čez glavo dovolj varno. Tukaj je nekaj drugega narobe. Morda samo slabi spoji
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Za štedilnik potegni nadometni kabel direkt iz omarice seveda če se da , sicer pa tudi sam menim da so kabli dovolj močni in je problem v spojih posebno ko vidim to nalimano vtičnico .