Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Očitno so se na geosetu naučili nekaj od nas
hysterical-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Očitno so se na geosetu naučili nekaj od nas
hysterical-1.gif

Po moje nima naš Geoset nič(razen odlične marže) pri teh Garminih iz Leclerca, ker je gor nalimana photoreal slikca iz ZDA(Geoset bi verjetno gor nalimal rondo Tomačevo).

Povrhu pa takoj, ko sem ga prižgal mi je ponudil državo Poljska-torej je to očitno model namenjen Poljakom.

Zraven je sicer priložena Geosetova garancija, vendar brez slovenskih navodil.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ali pa so v Leclercu,delali po naših navodilih in sedaj prodajajo predelane.
Možno je zato,ker sem delal v Leclercu in sem kolegu,ki dela na računalniškem oddelku pokazal kako se predela nuvija saj si je sam kupil omenjen model.
Hmmmm vse je možno.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če bi jih sami predelovali potem bi bila gor nalimana še vedno originalna slikca-je pa že tovarniško nalimana photoreal slika iz ZDA.

Sicer je pa škoda, ker gor limajo folijo s sliko-mnogo bolj koristno bi bilo, če bi imeli na Garminu nalimano zaščitno prozorno folijo-slikce naj pa limajo na škatlo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Uporabnik fikus preveril splash za nove nuvije 1300,ki se sedaj prodajajo in imajo splash D1340-81 (stari imajo D1340-80 ali D1340-00 )
Z temi novimi je JCV že omogočen tako,da ni več potrebe po flashanju.
Vsi ki pa nimate ostale številke pa morate flashat,če hočete imeti jcv.
Tudi sam sem zamenjal številko in bomo videli,če so kakšne novosti,jcv deluje normalno tako kot z številko D1340-50,ki smo jo imeli prej.
Tako,da če je kdo pret kratkim kupil 1390 lahko objavi splash da vidimo,če je tudi tam kakšna nova številka.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Garmin je umaknil starejše FW-je iz svoje strani in ima še na razpolago samo zadnjo verzijo.
Če bo kdo rabil starejše za downgrade jih imam od FW 2.70 pa do FW 5.30.

p.s.

Novejši nuviji 1390 in 1490 imajo po novem možnost shranitve položaja,ko ga vzameš iz avta.
Tako,da če kdo pozna koga,ki je pred kratkim kupil omenjena modela nuvija bi ga prosil če lahko napiše kakšno splash številko ima.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Glede na to, da so starejše različice umaknili je več kot očitno, da hočejo ljudem povzročiti čimveč težav pri uporabi drugih kart(ne City navigator).

SW 5.30 je ob hkratni uporabi AR+AT vsaj tako nestabilna različica kot je bila tam nekje 4.60, ki je tudi crkavala vsaj vsakih dvajset minut.

@ Poptnik, začetek junija bom verjetno dobil par novih 1390T in ti sporočim splash številko, če boš še rabil.

Dobi kdo Garmin 1390T kje pod 130 evrov po kolikor ga uspe dobiti meni?

Garmin 1300 je pa v ZDA 70 evrov vendar pride poštnina 50 evrov, v Evropi ga pa v glavnem nikjer nimajo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@fikus

Bom rabil,se priporočam.
Pa če ti kje vleti pod roko še kak 1490 za splash številko.
Zaenkrat sem ugotovil,da deluje tudi številka D1340-53.prikazuje vse kot D1340-50,razlike pa nisem opazil.
Zaenkrat so številke z katerimi deluje JCV naslednje: D1340-50 D1340-53 D1340-81

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kako, da ti ne dela?

Si naredil posodobitev po Popotnikovih navodilih?

Si dal v mapo system mapo JCV in not ustrezno jcv datoteko???

Pa adriaroute karto moraš na žalost imeti obvezno izklopljeno, če želiš, da ti jcv dela.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sem mislil, da ima 1300.

Marko potem pa nimaš druge ali nabaviti novega in dobiti jcv ali pa ostaneš pri starem in imaš vsaj uporabno grafično podobo, stabilen Garmin ter lahko uporabljaš boljši AR in AT.

Sicer pa te slikce tudi niso ne vem kaj pa še izvozi večkrat manjkajo.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
kot rečeno ja sem vse nardil kot so bila navodila od popotnika, bi še počakal , če mu uspe najdit rešitev, upam no da mu bo.

BogdanH

Pripravnik
14. mar 2011
47
0
6
Maribor
Se strinjam s fikus-om, saj je uporabnost teh slik odcepov v praksi bolj tako-tako...
Vsaj kolikor sem lahko jaz preizkusil, se slika pojavi predaleč od odcepa in je prikazana samo nekaj sekund. Če torej ne strmiš non-stop v ekran, sliko zlahka spregledaš. Kaj naj rečem.. saj je cool (v začetku)... ampak ni vredno nakupa druge navigacije.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
bolj mi gre za LA, ker me je že parkrat zavedlo ko se je bilo treba postavit na pravi vozni pas, pa sem se potem napačno postavil in "falil" izhod.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik BogdanH pravi:
Se strinjam s fikus-om, saj je uporabnost teh slik odcepov v praksi bolj tako-tako...
Vsaj kolikor sem lahko jaz preizkusil, se slika pojavi predaleč od odcepa in je prikazana samo nekaj sekund. Če torej ne strmiš non-stop v ekran, sliko zlahka spregledaš. Kaj naj rečem.. saj je cool (v začetku)... ampak ni vredno nakupa druge navigacije.

To je res, ampak so zdaj, vsaj za serijo 3xxx naredili splitscreen varijanto, kjer ti sliko pokaže na desni strani ekrana in to cel kilometer prej, na levi strani ekrana pa navigacija normalno teče. In ta splitscreen ostane vse dokler ne prevoziš izvoza.
Mogoče bi se kak FW dal predelat, da bi na 13xx delalo isto. Bo popotnik kaj poštudiral.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Ima nuvi 1200T in sem skušal ga nadgraditi po navodilih iz prve strani, vendar linka za 12xxx ne delata več oz. ni več fajlov.

PA berem skozi forum in mi niti ni več čisto jasno kaj vse moram naložiti, oz. po kakšnem vrstnem redu.

CN komplet z LA in JCV bom že snel iz partisa-blinka, zanima me pa za ostalo.