Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

muk

Zelenc'
15. jun 2008
26
0
1
popotnik
webubdejter ne pomaga, diag datoteko mi še vedno spremeni v skrito in device spremeni

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Diag mapa je skrita od FW 5.20 naprej.
Pošlji mi tvoj garmindevice.xml na ZS da vidim kaj je narobe.
Kako to misliš da ti device spremeni?
Če daš od stare verzije device v mapo Garmin ti jo bo seveda spremenilo.
Tudi če jo izbrišeš bo ob ponovnem zagonu samodejno kreirana.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
V mapi Map ne rabiš imeti imena gmapprom.img ampak imaš lahko CN 2011.40.img.Ime ni važno,važno je da ima končnico .img.
Če imaš pod kartami obkljukano CN in 3D potem idi na Ljubljano park Tivoli zoomiraj na 50m in boš videl hiše.
Obvezno pa moraš imeti obojno enako.Se pravi,če imaš CN 2011.40 moraš imeti tudi 3D za to karto od 2011.40.
Screenshot je od karte Adriaroute.Tudi Jodlar je dal slike od Adriaroute,zato jih ti v CN ne vidiš,ker jih ta nima v MB.
Karta CN z vklopljeno 3D prikazuje hiše samo v Okolici industrijske cone v Ljubljani in nikjer drugje po Sloveniji.
Pa maš naložen FW 5.30?

Z novim SW 5.30 spet vse dela tako kot mora.
Ikonco s hišo pa si dodaj tako, da domačo hišo nastaviš v mapsourcu, spremeniš ikono v hišo ali kaj drugega po želji in jo potem pošlješ v napravo med priljubljene in ti spet kaže hišo.

Ne vem pa zakaj gledaš obrise hiš z AR oz. CNE, če ti jih pa odlično in po vsej Sloveniji prikazuje AT?
Res gre nekaj sto MB prostora ampak AT karta je mnogo lepša in ne razumem zakaj jo kdo ne bi imel naložene in jo tudi uporabljal(meni so Garmini izjemno všeč praktično samo zaradi odlične topo karte)?

Kako pa delajo tlorisi hiš pri CNE po Evropi-so tudi prikazana samo ožja središča mest ali je tudi kaj izven mest?

Pa še nekaj nikakor ne razumem, zakaj se železniški tiri vidijo samo pri povečavi na 30m sicer pa ne???

Lp

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Logo prirejen za serijo 12xx (slika je iste velikosti kot je bila originalna)

FW 5.30 že narejen update serija 12xx za JCV...

Hvala za trud-dela odlično.

Je pa sedaj slika(napis Garmin) ene 10% manjša od originala, po prejšnjih verzijah je bila pa ene 15% večja.
Ampak je čisto super, ker se že takoj ob vklopu vidi ali je zadeva posodobljena za jcv ali ni.

Je 20MB prostega prostora še dovolj za normalno delovanje ali lahko začne kaj štekat-recimo, ko se bo nabralo arhivskih gpx datotek s prevoženimi vožnjami?

Lp

iKvalita

Pripravnik
23. jan 2011
51
0
6
Kje pa lahko dobim file s katerim lahko omogočim JCV na 1490T, ki ima posodobljeno programsko opremo na 5.30?

Hvala za odgovor

Lp

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik iKvalita pravi:
Kje pa lahko dobim file s katerim lahko omogočim JCV na 1490T, ki ima posodobljeno programsko opremo na 5.30?

Hvala za odgovor

Lp

Ja zraven kart CNE 2011.4 se dobi še datoteka D2504030A.jcv, ki jo naložiš v mapo System>JCV

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz sem mojega nuvi 1200 posodobil za la in jcv, firmware ko je bila verzija 5.00,od takrat sem ga posodobil preko uradne strani 5.30,ali moram sedaj spet i nadgrajevat firmware z novejšo različico 5.30 z rgn tool za prikaz jcv in LA ali ne,ali sedaj le posodabljam preko uradne strani

lp

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Dejvi a, če te dvakrat zapored srat tudi koga vprašaš, če greš lahko še enkrat?

Napravo si posodobil, sedaj samo vključi simulacijo in preveri ali še dela LA in realni pogled križišč ali ne.
Če še dela potem je očitno vse ok in ti ni treba nič popravljati, če pa ne dela pa še enkrat popraviš Garmina s tem popravkom.

Kolikor vem sicer ni treba še enkrat popravljati ampak daj simulacijo in enostavno preveri.

Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če bo garmin to blokiral,je avtomatsko cela serija 1xxx brez teh funkcij in uporabniki,ki imajo 1490,ki te funkcije podpira v osnovi,bodo popi*** in garmin si tega ne more privoščit.Če bo glede tega kaka novost bom pravočasno javil.
Do takrat pa se ne bat,da bi z novim FW izgubili te funkcije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če bodo kdaj zablokirali,potem ti ta update ne bo več pomagal.
Edino kar bo njihova največja napaka,če slučajno zablokirajo,bo ta,da bomo točno videli kateri del firmware piše v nvram oz nuvijev spomin,ki ga ne vidiš.(zaenkrat
grims-1.gif
)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@dejvi
Med katerima firmware?
Če misliš med serijo 2x5 in 1xxx potem si prenesi en hex editor in primerjaj gupdate.gcd in boš videl.
Če misliš pa med EU 2x5 in JPN pa lahko greš pogledat na garminovo japonsko stran z uporabo google translate in boš tam videl slike in opis kaka je razlika.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
v .rar datoteki so navodila, krajši in daljši postopek. Po daljšem postopku mi updater ne zazna nuvija( usb device), zato sem potem šel po krajšem postopku( preko servisnega menija) in ko me je opozoril, da je moj firmware novejši od tistega , ki ga naj bi updatal sem obstal, ker ne vem če je prav, da ga zamenjam z starejšim . Zanima me tudi, če je krajši postopek (4 točke) ravn tako učinkovit od daljšega postopka (12 točk)?

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
ja to ja, sam kot rečeno, imam novejšega že zdaj v nuviju od tistega , ki mi ga updater iz rar datoteke punuja, pa ne vem al grem v to al ne.