Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@frajer1

Odpri garmindevice.xml v mapi garmin na nuviju in poglej kakšne številke imaš tukaj:

- <Model>
<PartNumber>006-B0972-00</PartNumber>
<SoftwareVersion>530</SoftwareVersion>
<Description>nüvi 1300</Description>

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Piše:

<Model><PartNumber>006-B0971-00</PartNumber><SoftwareVersion>530</SoftwareVersion><Description>nüvi 1200</Description>

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Evo tukaj imaš za svojega:

JCV za 12xx FW 5.30

Najlažji način da usposobiš je:

Vklopi nuvija

Drži 8 sekund ikono za baterijo da prideš v servisni meni.

Sedaj priklopi nuvija na pc in zaženi updater.exe

nastavi na usb in stisni na OK

Napisalo ti bo da že imaš isto verzijo in če jo hočeš prepisat in stisni YES

V nekaj sekundah bo končano in nuvi se ti bo vklopil v mass sorage mode oziroma tako da boš videl njegovo vsebino.

Sedaj lahko nuvija odklopiš in imaš JCV in La omogočen.

Daš še samo jcv datoteko v nuvija v mapo .System/JCV/tvoja datoteka.jcv ali Sd kartica Garmin/JCV/tvoja datoteka.jcv
Po vsej verjetnosti mape JCV še nimaš v tvojem nuviju zato jo ustvari v mapi .System ali na sd kartici v mapi Garmin.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
TNX za datoteko.

Zeza me pri USB, ker mi nič ne pokaže oz. ne izpiše naprave, če upoštevan napisana navodila od tebe, in vžgem skriti meni, potem priklop in zagon updaterja, ga ne najde

če grem po navodilih iz priponke, pa isto se ustavi pri usb, ga ne najde updater, a hkrati se novi naloži normalno na PC in vidim disk in usb kartico

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Mi je le spustil æez USB, bil potreben restart PC-ja

A datoteko JCV kopiram za verzijo 2xxxx (D2666030A za v2012.10?

In še eno vpr, katere od spodnjih dodatkov si naj naloži, oz. jih moj nuvi zna uporabiti?
G2S
- GMAP3D
- SQLite
- Time Zone Map v7.00
- TrafficcTrends Europe of version 4.00 - D317400.db
- SQLite

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@frajer1

Jcv sem ti poslal na ZS.

Od zgoraj naštetih pa ti bo delalo na seriji 1xxx

Timezone in gmap3d (gmap3d ti bo v CN prikazoval samo obrise hiš,pa še to samo v večjih mestih,Pravih 3d stavb pa ti ne bo prikazoval,ker serija 1xxx ne podpira tega)

jcv dela od vsakega modela,le da ti od serije 2xxx,ki je za polovični zaslon raztegne čez celega in grdo zgleda.
D2504040A.JCV pa dela perfektno.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Zemljevid na kartico v map, jvc datoteko v Garmin/JCV, una dva dodatka pa v Garmin.

Bom danes popoldan sprobal, škoda da ni možna simulacija na mojem garminu.

HVALA ŠE ENKRAT ZA VSE!
aplauz.gif

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Greš pod orodja,nastavitve,sistem in tan vklopiš simulacijo.

TNX, ma nisem najdu prej. Sem mal pozabu kje je kaj v Garminu odkar uporabljam androidno navigacijo na telefonu.

LA dela lepo in tudi JCV kaže celo photo sliko kater del LJ obvoznice je pravi. Ful lepo, res HVALA!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
A mi bodo posodobitve (programska oprema, jezik,...), ki jih ob priklopu ponuja Garmin update podrle te nove pridobitve?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik frajer1 pravi:
A mi bodo posodobitve (programska oprema, jezik,...), ki jih ob priklopu ponuja Garmin update podrle te nove pridobitve?

Če ti ve lepo dela potem programskih posodobitev sploh ne delaj.

Zelo pogosto se zgodi, da ti nov SW z.ebe vse možno.

SW 5.20 je popolnoma spacal karte, SW 5.30 vsaj meni povzroča zmrzovanje in ugašanje,...

Vsekakor si pred posodobitvijo shrani datoteko gupdate in mape Garmin system-z njo si namreč kasneje lahko Garmina posodobiš nazaj na staro verzijo.

Lp

BogdanH

Pripravnik
14. mar 2011
47
0
6
Maribor
Pozdrav vsem,
Kratko vprašanje: POI (waypoints) datoteko (gpi) imam shranjeno na SD kartici. Vsakič ko vklopim nüvi300, me vpraša ali želim prenesti "najdene" datoteke iz SD na nüvija. Prvič sem to potrdil, vendar sem ugotovil, da mi nüvi potem prikaže "podvojeno" POI datoteko (tisto v nüviju in tisto na SD kartici) -kar je nekako brezveze.
Torej, ali je možno kje nastaviti, da me nüvi ob vsakem vklopu ne vpraša "če želim prenesti datoteke"? Upam, da je jasno, kaj sprašujem...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ja poi točke si prenesel v Garmina sedaj pa enostavno pobriši poi datoteko na sd kartici in je zadeva rešena.

Če pa hočeš poi točke vseeno nekje imeti jih pa shrani na računalnik na sd kartici jih pa enostavno zbriši in te ne bo več spraševal, ker te sploh ne bo imel zakaj.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nov Garmin 1350 ima splash D1340-50 in jcv dela brez popravka-pri par mesecev starih je bilo pa treba še naložiti ta popravek.

Tako, da očitno od novih modelov trenutno jcv ne dela le še na Garminih 12xx.

Če ima kdo slučajno Garmin 1350 ali višjo številko in ga je kupil skupaj s CNE numaps lifetime paketom naj se mi prosim oglasi, ker bi rad nekaj stestiral, če slučajno dela.
Že vnaprej hvala za pomoč.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik frajer1 pravi:

Če ti ve lepo dela potem programskih posodobitev sploh ne delaj.

Zelo pogosto se zgodi, da ti nov SW z.ebe vse možno.

SW 5.20 je popolnoma spacal karte, SW 5.30 vsaj meni povzroča zmrzovanje in ugašanje,...

Vsekakor si pred posodobitvijo shrani datoteko gupdate in mape Garmin system-z njo si namreč kasneje lahko Garmina posodobiš nazaj na staro verzijo.

Lp

Jaz sem naredil par simulacij, ampak zaenkrat ni zmrznil. Edino ko gledaš JCV photo sliko na razcepih AC tam malo obstane, Amapak to je normalno?

Drugače mam pa backup internega spomina že od dneva nakupa, če bi kdaj rabil garancijo. So mi tako svetovali. Ker na SD imam pa DL dodatke...
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
JCV kolikor vem je na 2200 že omogočen samo vse skupaj moraš pravilno naložiti pa odklopiti AR.

@frajer, poskusi pritisnit kam nato izbrati nek naslov, nato pojdi, nato pa pritisni zgornjo modro vrstico ter nato spodaj na zemljevidu.

Nato pa se premikaj po celotni trasi kamor si vnesel-meni crkne praktično takoj.
SW 5.10 pa niti slučajno.

Seveda imam hkrati naloženo CNE+AR+AT