No jaz sem tudi eden tistih, ki imamo TČ. Ogrevam že četrto sezono. Izključno talno, 130 m2, podobno kot Vincent obnovljena hiša stara 40 let. Povsod, razen v kopalnici imamo po tleh tehno parket.
Še dimnik sem podrl, ker nam je jemal prostor v sedanji kuhinji.
Meni se zdi neumno, da bi te prepričeval z nekimi protiargumenti. Naredi kot ti misliš, da je prav zate in boš pač nosil posledice svojih dejanj. Tako kot jih vsi. Ampak oporekat s stvarmi, kot so, ne veš kaj bo čez deset let, zato se ne bom za nekaj odločil, izpade precej neresno. Tega, še bog ne ve, kaj šele ti, jaz, ali pa Janez Janša. Bo kar bo, to bomo ugotavljali takrat in se temu prilagodili.
Zdaj se moraš odločiti na podlagi tega trenutka in vedenja v tem trenutku. In če ti verjameš, da je to nafta in radiatorji, go for it.
Ti nas najprej vprašaš za nasvet, razložiš svojo situacijo, potem ti ljudje na podlagi razmišljanj, ki so posledica miselnega procesa, ki smo ga vsi dali skozi, ki smo gradili, povedo, kaj bi bilo za ta čas in podobno situacijo najbolje, ti pa praviš, da te ne prepriča, ne veš kaj bo čez deset let in podobno. Kaj bi potem rad od nas? Mi smo več ali manj zadovoljni s tem, kar imamo, ne moremo pa tebe prepričati, da boš tudi ti. Zato si zrihtaj po svoje. To je mišljeno dobronamerno in pozitivno, da ne boš napačno razumel.
A sem že omenil, da sem za zgoraj opisano situacijo v lanskem letu plačal cca. 560€, v širši okolici Postojne, z eno najnižjih povprečnih letnih t. v Sloveniji, če odštejemo Kredarico in Rateče. Skupaj s SV. Letos bo nekaj podobnega. Se mi zdi, da imam še kar nekaj prostora za morebitne podražitve elektrike v prihodnjih letih.