Novo pri Tušmobilu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Mirko je edini, ki si upa z lastnim kapitalom kaj naredit. Mobitel je tako ali tako vse ustvaril iz državnega kapitala in če do konca zaj... vse skupaj, bomo plačali davkoplačevalci. Mobilkom ima prav tako veliko zaledje...

Ja, tej branži se res slabo piše in Mobitel ima tudi porazne poslovne rezultate, tako da je samo vprašanje časa kdaj bo v proračunu postavka "Sanacija Mobitela".
stupid-1.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Za Nokio N95 je v dveh letih treba odšteti 1201 EUR, torej je tehle 5 mesecev brezplačnega interneta (ene 75 EUR) v primerjavi s tem drobiž. Sem mislil da bodo tudi uporabniki ostalih paketov deležni kakšnega popusta.

Še en tak, ki ne mara Tušmobila
priden.gif

Malce razmisli koliko pogovorov, SMS in MMS sporočil dobiš za teh 1200EUR?
17758-icon_confused.gif

Ta paket sigurno ni zate, ker porabiš dosti manj kot 50EUR na mesec.
zmaga.gif

A sem slučajno napisal da je 1201 EUR veliko? Nisem, ampak tudi nisem napisal da je poceni. In ker ne pojem hvalnic Tušmobilu, sem že proti. Kdor ni z nami, je...

Opozoril sem na dejstvo, ki priča o ne ravno hudem popustu, in s tem sem ti očitno stopil na žulj. Ali pa se motim?

Da ne govorim o tem kakšna logična pomota je promocija videotelefonije v spotu, ki je Tušmobil sploh ne podpira.

Meni nisi stopil na žulj, ampak zavajaš uporabnike... in dejansko pri Tušmobil-u ne velja izračun kot pri drugih operaterjih št.mesecev vezave * mesečna naročnina = cena telefona

Tudi jaz jih ne pojem... ampak se mi zdi grdo, da nekdo na napačen način govori širši javnosti in s tem zavaja uporabnike proti novemu operaterju.

To, da imajo videotelefonijo... mogoče pa ima Nokia N95 WLAN na smučišču in Nina internet doma, pa se gledata na ta način? To da smo vsi navajeni samo na GPRS, UMTS prenos podatkov ni nujno, da je vse na isti način.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Mirko je edini, ki si upa z lastnim kapitalom kaj naredit. Mobitel je tako ali tako vse ustvaril iz državnega kapitala in če do konca zaj... vse skupaj, bomo plačali davkoplačevalci. Mobilkom ima prav tako veliko zaledje...

Ja, tej branži se res slabo piše in Mobitel ima tudi porazne poslovne rezultate, tako da je samo vprašanje časa kdaj bo v proračunu postavka "Sanacija Mobitela".
stupid-1.gif

Sej se hecaš, ne?
grin1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

stupid-1.gif

Sej se hecaš, ne?
grin1.gif

Verjetno se ne preveč. Ker če bo M@ res prišel v resne privatne roke, bo resnično prišlo do "sanacije".
smile-1.gif

Ogo

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Danes sem slišal da je pr nas V Cerknici prav čakalna vrsta in da jih je enih 50 na listi za N95

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
50 ljudi v cerknici je že slišalo za čudo po imenu mobilni telefon ne pa da čakajo v vrsti

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Ma ne da fizično čakajo v vrsti...pri zastopniku je 50 ljudi zainteresiranih za N95 a jih nima več.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sej če ga nabavi v Franciji po 650 €, tu pa prodaja po 400, je subvencioniran samo 250 €. Nokia N95 pa je malo bolj.
Bo pa verjetno problem, kje ga servisirat.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

stupid-1.gif

Sej se hecaš, ne?
grin1.gif

Verjetno se ne preveč. Ker če bo M@ res prišel v resne privatne roke, bo resnično prišlo do "sanacije".
smile-1.gif

Ogo

Ti pa tvoj smisel za humor.
rolleyes-1.gif

Zmotilo me je "Mobitel ima tudi porazne poslovne rezultate", brihta.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Imaš absolutne številke. xyx mio EUR. In imaš % rast glede na predhodno obdobje.
Prve številke so čisto OK (v primerjavi s kakšnim telekomom pa še posebej). Odstotek rasti pa tudi, še sploh če upoštevaš, da stopnja rasti ne izhaja iz povečevanja števila uporabnikov temveč zgolj iz optimizacije stroškov ter upselling aktivnosti. Pravzaprav število uporabnikov počasi pada, dobiček in prihodek pa rasteta v veliko večjem odstotku, kot padajo uporabniki.
Še bolj impresivno postane vse skupaj v primerjavi poslovanje 2007 in recimo 2003, 2004. Takrat je imel Mobitel več uporabnikov kot danes, dobička&prihodkov pa nekaj 10% manj.

Ljudje tam imajo (ne nujno vsi, mnogi pa) zelo dobro razčiščene pojme, kako zaslužiti čim več denarja. Zato me ne čudi interes za pohopsanje vseh dobičkov in potenciala Mobitela s strani lastnika, sedanjega in verjetno tudi novega.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
seveda si ti prava oseba ki bi o tem sodil... in res relativnost se tebe še kako tiče.... uspeh je relativno za tebe tudi obstanek na trgu vsaj 3 leta vse ostalo kar je več pa že za nobelovo nagrado.... no drugi gledajo na uspeh malo drugače - skozi zaslužke ki jih delajo, na žalostpa tvoji delodajalci v zadnjih 5 letih ne vejo kaj je dobiček...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Interes za pohopsanje profitov je zato, ker jih M@ desetletje ni izplačeval. Tudi banke poberejo obresti, zakaj ne bi tudi država kot lastnik nekega kapitala.
wink-1.gif

Ogo

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Ogo se nič ne laže. Telekomu gre čedalje bolj slabo:

Citat:
Čisti dobiček skupine Telekom je v prvih devetih mesecih letos znašal slabih 75 milijonov evrov in je za dva odstotka nižji kot v enakem obdobju lani. Matična družba je na drugi strani ustvarila 72 milijonov evrov čistega dobička oziroma kar 16 odstotkov manj kot v lanskem devetmesečju. Ob tem ne gre spregledati, da je Telekom že v prvem polletju ustvaril 60,5 milijona evrov čistega dobička, kar pomeni, da so v zadnjem četrtletju ustvarili le 14,5 milijona evrov čistega dobička, kar je opazneje manj kot v preteklih četrtletjih. Na padec dobička je v veliki meri vplivalo za 6,4 milijona evrov izgube Telekomovih družb v tujini, medtem ko je padec dobička ublažil Mobitel, ki ga je povečal za skoraj 30 odstotkov, na 42 milijonov evrov.

vir: Dnevnik.si

Mobitelu se pa lahko trend obrne navzdol zaradi T-2jevega UMTS in tušmobila. me prav zanima čez eno leto spet objava o dobičkih pri mobitelu.

samo je zanimivo tam kjer naša država nima vpliva (tujina) imajo telekomove družbe v tujini lepo izgubo. Če bi bil APEK in UVK delal v Sloveniji tako kot mora bi telekomu slo še slabše kazalo. telekomov dobiček je še vedno zelo velik, vendar se vsako leto krepko zmanjšuje

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Veliki ekonomski strokovnjak. Pred časom sem slišal nekega pisca, ki je menil, da bi moral Telekom kupovati velike, uveljavljene operaterje v tujini. Le tako naj bi ohoho zaslužil. Ta isti človek ni poštudiral, da bi Telekom rabil 20, 30 let za povrnitev investicije. Kaj pravzaprav Telekom počne? Kupuje start up podjetja na novih trgih, kjer je velik potencial za hitro rast. Do podjetij pride relativno poceni in ima dovolj velike možnosti za relativno hiter zaslužek s temi investicijami. Poleg tega si takšen obseg investicij tudi lahko privošči.

Strategija ni slaba, zahteva pa skrbno upravljanje prav vsake izmed teh investicij. Start up podjetja lahko hitro zafuraš, uspešna, uveljavljena (in za nakup draga) pa lahko celo nekaj časa zanemarjaš, a sistem zaradi inercije še deluje.

V Sloveniji pa je itak Mobitel tisti, ki v "družinici" prinese največ denarja v skupno malho. 30% rast dobička je zelo velika glede na tržne razmere. Zagotovo je to tudi posledica spremembe investicijske politike. Novi šefi ne vlagajo milijonov v čisto vsako oslarijo. Kljub temu so to pri kakovosti in tehnološki naprednosti ponudbe ne pozna. Zanimivo, kaj lahko prinese kanček zdrave pameti in čuta za optimizacijo stroškov pri dobaviteljih. Očitno je moral priti nekdo iz IT sveta, kjer so vajeni manjših marž, da je zadeve porihtal.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Super! Zanima me, kako je z garancijo in kako je z odklepanjem aparata. So serijsko odklenjeni ali po domače? Če so po domače, se bo hitro zgodila nerodnost s kakšno novo verzijo softvera, ko iPhone ne bo več deloval. Bo tušmobil potem še enkrat odklepal?

So priložena slovenska navodila za uporabo?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.