Novo pri Tušmobilu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Moneta je na voljo vsem operaterjem. Le plačati morajo zanjo. Za zdaj jo imajo le Mobitel in Debitel.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
In kaj ti vidiš na brendu mobitela ali mobilkoma? Kot brend se mi ne zdita kaj dosti več vredna od tuša ali izija... razlika je edino v storitvah. Mene recimo pri itak drži prenos podatkov. Predvsem free 1gb
smile-1.gif

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
Nokia N95 v redni prodaji stane 750 €, pri Tušmobila za paket50 dobiš za 1 €. Kdor si misli jo kupt, naj raje jo gre hitr kupt
wink-1.gif
Kje je 750€?
Pri Tušu brez vezave?

Ne trobezljaj v prazno.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda ne. Je pa po spletu naključij zadeva izpadla iz tiskovin in je bilo potem treba objaviti še popravek cenika
evil.gif
.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo, tega nisem vedel. Je pa očitno nek catch v "plačati zanjo", da se še drugi ne odločijo zanjo. Verjetno ne bi prišli skozi s tistima 2c provizije (ali kolikor si pač že vzame Mobitel).

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
gre za nejasen štart tuša,... so štartal pa niso štartal,...31.10. so očitno tudi uradno štartali,...
kdo nam je pa garantiral da bodo res štartali,... maj, junij, september, oktober in vojla november
cheer.gif

b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Moneto vsi po malem podcenjujejo, takšen je vsaj moj občutek. Hkrati pa je več kot 90% uporabnikov Monete mladih do 30 let, gre za zelo pomemben segment uporabnikov. Trenutno je Moneta konkurenčna prednost Mobitela. Tisti trenutek, ko bi jo imel še kdo drug, bi izgubila svojo pozicijo konkurenčne prednosti, hkrati pa bi izboljšala konkurenčnost nekoga drugega. Posledično ne more biti zastonj ne za Mobitel in ne za koga drugega, ki bi jo želel imeti. Vložek v sam sistem, urejanje pogodbenih razmerij s ponudniki, marketing tudi ni majhen.

Danes je Moneta še relativno dostopna za druge operaterje. Seveda pa se kot blagovna znamka razvija, utrjuje in vsi ti vložki dvigajo ceno. Fora Monete ni v tisti mini proviziji pri izvedbi plačil. Njen efekt je precej širok, posreden morda še večji kot neposreden.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vse je stvar komercialne presoje. Zagotovo je možno oceniti vpliv takšne storitve na zadovoljstvo in bonding uporabnikov. Zagotovo je možno oceniti zmanjšanje konkurenčne prednosti pri prvem operaterju, ki ima sedaj ekskluzivno to storitev. Prav tako pa tudi, koliko je treba v Moneto vložiti z marketinškega vidika, da bo vložek vanjo upravičen in donosen na srednji rok.
Zadeva se počasi bliža 200.000 uporabnikom. Ko bo enkrat dosegla 250.000 se bo, po moje, začela pospešena rast uporabe in dodatno zanimanje ponudnikov. No, takrat bo do nje še težje priti.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz...

Oh shit kolk ste vi to napisali v tem threadu, ne grem niti brat.

Bi pa prosil če mi lahko kdo samo odgovori na naslednja tri vprašanja in sicer:

- Zdej ne vem če prav razumem ali ne ampak Tušmobil uporablja Mobitelovo omrežje in ima enako pokritost, ane?
- Ali omogoča UMTS videotelefonijo?
- Kaj se zgodi z zakupljenimi minutami če jih ne porabiš v tekočem mesecu? Se prištejejo k novimi zakupljenimi minutami za nov mesec?

Hvala
smirk-1.gif

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Kakovost? Ne vem. Ne bom ocenjeval kakovosti klicev v Tušmobilu. Kljub možni tehnični oceni je primarna subjektivna ocena uporabnikov. Spremljaj alter, zagotovo bo kdo kaj napisal na to temo. Načeloma ne bi smela biti nič slabša kot pri drugih operaterjih. Ti pa tega ne jamčim.

Saj sem že pisal. Kvaliteta tako osnovne storitve, kot je telefonski pogovor (!!!), je namreč nadvse slaba. Govorim za klice prek Tušmobil omrežja, kjer je na voljo. Pa ni važno, kam kličeš - telekom, mobitel, 080. Povsod je slabo.
Sliši se nekako tako, kot da uporabljajo HR način kodiranja zvoka. Lahko to kdo potrdi?

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik grmek pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Kakovost? Ne vem. Ne bom ocenjeval kakovosti klicev v Tušmobilu. Kljub možni tehnični oceni je primarna subjektivna ocena uporabnikov. Spremljaj alter, zagotovo bo kdo kaj napisal na to temo. Načeloma ne bi smela biti nič slabša kot pri drugih operaterjih. Ti pa tega ne jamčim.

Saj sem že pisal. Kvaliteta tako osnovne storitve, kot je telefonski pogovor (!!!), je namreč nadvse slaba. Govorim za klice prek Tušmobil omrežja, kjer je na voljo. Pa ni važno, kam kličeš - telekom, mobitel, 080. Povsod je slabo.
Sliši se nekako tako, kot da uporabljajo HR način kodiranja zvoka. Lahko to kdo potrdi?

lp

Kaj za en telefon "nucaš"? Lahko si tudi na mejnem (beri: švoh) signalu (črtice na telefonu niso nujno fajn referenca).
Uporablja se pa HR, FR, EFR in AMR kodeke. Najboljše kar je trenutno možno pri kvaliteti signala in da mobilnik tudi podpira.
smile-1.gif

Ogo

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Kaj za en telefon "nucaš"? Lahko si tudi na mejnem (beri: švoh) signalu (črtice na telefonu niso nujno fajn referenca).
Uporablja se pa HR, FR, EFR in AMR kodeke. Najboljše kar je trenutno možno pri kvaliteti signala in da mobilnik tudi podpira.
smile-1.gif

Ogo

Drugače je mobilnik eden zadnjih dosežkov Nokije, ki pa menda podpira FR oz. EFR... drzi? Signala je pa tudi bilo dovolj (-70dBm), kjerkoli sem že probal.

Morda je kdo od vaših nadobudnih tehnikov pozabil vžgat (E)FR
evil.gif

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če te hudo moti, karkoli te že moti, pač prijavi kot napako na CC in se bo reč "uradno" preverilo.
Meni deluje OK. Tako z Njokijo, 6 let starim Eriksonom, ki nima AMR, al pa z najnovejšim Samsungom. Da pa je pokritost s signalom omejena, pa mislim, da je vsem jasno, tako da ti ni treba najedat na to temo.

Ogo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.