Novo pri Tušmobilu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
O hvala..torej vidim, da ti si že user...

Daj povej, je menjava številke potekala normalno..pa če prav zastopim, signal je "mobitelov"?

hja, bo treba it naslednji teden prevekslat
cool-1.gif

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Ali imajo urejeno gostovanje za celo Slovenijo, ali samo za tam, kjer ni Tuš signala?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Za celo Slovenijo, mobilnik pa v primeru prisotnega signala (dovolj spodobne kakovosti) preklopi na Tušmobilovo omrežje. Seveda tega ne zmore narediti med živim klicem. Vzemimo hipotetični primer, ki pa bo kmalu doživel svoje reklamacije.
Nekdo je v avtu, na omrežju Tušmobila. Ima pomemben pogovor. Vmes preide iz območja s signalom Tušmobil. Pogovor se prekine. Ko je telefon na stand by bo vmes poiskal Mobitel GSM. Potem bo možna ponovna vzpostavitev klica.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Za celo Slovenijo, mobilnik pa v primeru prisotnega signala (dovolj spodobne kakovosti) preklopi na Tušmobilovo omrežje. Seveda tega ne zmore narediti med živim klicem. Vzemimo hipotetični primer, ki pa bo kmalu doživel svoje reklamacije.
Nekdo je v avtu, na omrežju Tušmobila. Ima pomemben pogovor. Vmes preide iz območja s signalom Tušmobil. Pogovor se prekine. Ko je telefon na stand by bo vmes poiskal Mobitel GSM. Potem bo možna ponovna vzpostavitev klica.

Torej bodo vsi pametni uporabniki naredili isto kot smo nekoč na Vegi. Ročna izbira omrežja na Mobitel in gasa.
smile-1.gif
Nož v hrbet operaterju.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A ne moreš telefona zakleniti na Mobitelovo omrežje? (torej da sploh ne išče Tušmobilovih oddajnikov)

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
samo zanimivo da eni telefoni so že po enem dnevu zmanjkali
smile-1.gif

Kakor sem mislu da bodo slabo štartali, da ne bo prvi dan nobenega za nakup Tušmobil paketa sem se pošteno zmotil. Gre jim kar dobro
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Euro DJ. Srce mi poka od silnih čustev. Predstavljam si hvaležne poglede mamic v svojih najboljših letih. Zazrte so v svojo zvezdo, v rokah se jim (malce trese) nova Nokia. Pred očmi se jim vrtijo prizori prihodnosti, razprodaj, poceni božičnih Milk iz Poljske, jogurtov, nasmejanih in dobro plačanih prodajalk.

Telefon 1 EUR. Naročnina 20 EUR. Majhno zadovoljstvo. Neprecenljivo.

Res. Kar tako naprej. Pohvalno.

Veselje pod srečno zvezdo...

NoMobileConvSWNS_468x665.jpg

Nazadnje urejeno:

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Nisem vsega prebral pa bi rad samo par kratkih odgovorov! Ali te njihove cene veljajo v vsa mobilna omrezja? Ker mi zadeva izgleda cenejsa kot npr Itak... Kaj ima le ta boljse v primerjavi z Tusem(poleg UMTSa)? Kako je z kakovostjo(uporabniki?!)? Telefoni zaklenjeni? Koliko jih lahko vzames na en paket? Zdijo se mi poceni in bi vzel npr n95 in LG Chocholate.. Hvala

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Nisem vsega prebral pa bi rad samo par kratkih odgovorov! Ali te njihove cene veljajo v vsa mobilna omrezja? Ker mi zadeva izgleda cenejsa kot npr Itak... Kaj ima le ta boljse v primerjavi z Tusem(poleg UMTSa)? Kako je z kakovostjo(uporabniki?!)? Telefoni zaklenjeni? Koliko jih lahko vzames na en paket? Zdijo se mi poceni in bi vzel npr n95 in LG Chocholate.. Hvala

cene veljajo za vsa mobilna omrežja,po moji logiki telefoni zaklenjeni,saj je odkodiranje telefona 20€.....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

n95 te pride 1€ samo, če vzameš paket za 50€ mesečno. Not so cheap anymore...

Kaj ima Itak bolje? Hmm... 1GB zastonj podatkov, zvezo/navezo, zastonj videotelefonijo. Saj načeloma se mi stroškovno zdita precej blizu. Kar se pogovorov / SMS-ov tiče, je izven konkurence edino Simobil (2c minuta / SMS).

Koliko stanejo klici Simobil - Tuš in Mobitel - Tuš? A pade pod Simobilovo opcijo-mobilni?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Koliko stanejo klici Simobil - Tuš in Mobitel - Tuš? A pade pod Simobilovo opcijo-mobilni?
Mene kot potencialnega tuševega uporabnika prav malo gane po koliko me kličejo. In če me kličejo simobilovi uporabniki predrago, so si pač sami krivi, da so izbrali takšnega operaterja
wink-1.gif

A je N95 draga ali poceni, so pa že nekajkrat izračunali. Meni se zdi poceni...

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
Nokia N95 v redni prodaji stane 750 €, pri Tušmobila za paket50 dobiš za 1 €. Kdor si misli jo kupt, naj raje jo gre hitr kupt
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Opcija mobilni ne velja za klice v Tušmobil. Klici v Tušmobil niso in ne bodo poceni. S tem se bodo ukvarjali Tušmobil uporabniki, saj jih bodo klicoči nadvse ljubili zaradi cene klica v Tušmobil.

Telefoni so zaklenjeni. Pri Mobitelu niso zaklenjeni.
Vzameš lahko en telefon naenkrat. Pri Mobitelu pa dva - enega UMTS in enega GSM. Za prvega ti aneks velja 24 mesecev, za drugega (GSM) pa samo 12 mesecev. Po pretečenih 12 mesecih lahko kupiš še en GSM aparat. V 24 mesecih torej 3 subvencionirane telefone ob enem samem naročniškem razmerju.

Kakovost? Ne vem. Ne bom ocenjeval kakovosti klicev v Tušmobilu. Kljub možni tehnični oceni je primarna subjektivna ocena uporabnikov. Spremljaj alter, zagotovo bo kdo kaj napisal na to temo. Načeloma ne bi smela biti nič slabša kot pri drugih operaterjih. Ti pa tega ne jamčim.

Prednosti ti je nekdo že opisal, dodajam še Moneto. Če je ne uporabljaš jo preizkusi. Return rate je izjemno visok, enako zadovoljstvo. Malo je tistih, ki enkrat poskusijo in potem nikoli več. Z razlogom.

Brend kot takšen? Kaj pa vem. Nekateri raje nosijo oblačila priznane blagovne znamke, drugi kupujejo oblačila v supermarketu Tuš. Vsak po svoje. Če ti brend nič ne pomeni, potem je vseeno. Drugače pa ni.
Brend se plača. Pri oblačilih in tudi v mobilni telefoniji. Le da je razmerje cen med dobrim in morda manj znanim brendom bistveno manj izrazito pri telefoniji. Brend feni itak ne izbirajo. So itak in smart. Ostalega ni na tem trgu primerljivega.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, Moneto sem pozabil... po pravici povedano jo kar malo pogrešam sedaj na Simobilu. A ni bilo vmes nekaj govora, da naj bi se uvedla tudi v 040 omrežju?

Sem šel pogledat na Simobilovo stran in ugotovil, da so zares tik pred zdajci izdali popravek novembrskih cenikov in Tušmobil izključili iz opcije mobilni.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.