Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
RABIŠ RABIŠ
evil.gif

Hja, saj ne rečem, da je lepše na ekranu videt 50/20, ampak zakaj že? LTE telefona zaradi tega definitivno ne bom nabavljal. Že to je več kot moja domača linija (10/2), pa mi na njej nič ne manjka
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da ne bom samo offtopic:

Telemach z najboljšimi žuri LTE tega poletja omrežuje celo Slovenijo.
Obeta se peta zabava, ki bo v četrtek, 10. 9. 2015, od 18.00 v BTC City v Murski Soboti.

ZAKAJ ŽUR?

V novi zgodi Telemach-Tušmobil želimo poskrbeti, da boste pri komunikaciji brezskrbni, zaradi česar pospešeno nadgrajujemo omrežje 3G in gradimo omrežje prihodnosti - LTE - s hitrejšim mobilnim internetom.

Da se boste ob tem še zabavali, vas po vsaki končani nadgradnji posamičnega območja v Sloveniji čaka nepozabna zabava.

Ker smo po Primorski, Gorenjski, Koroški in Dolenjski nadgradili tudi Podravsko in Pomursko regijo, se 10.9. dobimo v Murski Soboti. Zabava bo potekala tudi v primeru slabega vremena. VSTOPNINE NI.

KDO BO NASTOPAL?

Trkaj, Klemen Bunderla, Alya, Natalija Verboten, Omar Naber, Mambo Kings, Samuel Lucas, Andraž Hribar, Matjaž Jelen (Šank Rock), Nuša Derenda, Rok Ferengja (Rok´n´Band) in DJ Baza.

PRESENEČENJA

Poskrbljeno bo tudi za vaše najmlajše. V družbi naše nove maskote, Telemachovega pajka, ki obeta vrtoglave akrobatske podvige, bosta rajala tudi Pika Nogavička in Nodi.

Več o nadgradnjah in novem omrežju si lahko preberete na naslovu http://nadgradnje.telemach.si/

Pridružite se nam. Pustimo se ujeti v mrežo najhitrejšega omrežja LTE.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mi lahko kdo pomaga z nastavitvami. Imam Huawei P8, vpisal sem sledeče nastavitve spodaj. LTE mi deluje, ne morem pa pošiljati MMS-jev.
Ime: LTE
APN: internet
Strežnik proxy: ni nastavljeno
Vrata: ni nastavljeno
Uporabniško ime: ni nastavljeno
Geslo:ni nastavljeno
Stražnik: http://mms.tusmobil.si:8002
Storitveni center za sporočila MMS: ni nastavljeno
Strežnik proxy za sporočila MMS: 91.185.221.85
Vrata MMS: 8080
Mobilna koda države: 293
Koda mobilnega omrežja:70
Vrsta preverjanja pristnosti: ni nastavljeno
Vrsta APN-ja: ni nastavljeno
Protokol APN: IPv4

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Mi lahko kdo pomaga z nastavitvami. Imam Huawei P8, vpisal sem sledeče nastavitve spodaj. LTE mi deluje, ne morem pa pošiljati MMS-jev.
Ime: LTE
APN: internet
Strežnik proxy: ni nastavljeno
Vrata: ni nastavljeno
Uporabniško ime: ni nastavljeno
Geslo:ni nastavljeno
Stražnik: http://mms.tusmobil.si:8002
Storitveni center za sporočila MMS: ni nastavljeno
Strežnik proxy za sporočila MMS: 91.185.221.85
Vrata MMS: 8080
Mobilna koda države: 293
Koda mobilnega omrežja:70
Vrsta preverjanja pristnosti: ni nastavljeno
Vrsta APN-ja: ni nastavljeno
Protokol APN: IPv4

Pri vrsta apn mora biti vpisano: default,supl,mms

ponovno zaženi telefon in mora delat

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Na LTE mislim da ne gre posiljat MMSov. SMS lahko, tudi prejemas MMS. Tudi z omenjenimi nastavitvami. Vsaj meni tudi ne dela na S4 mini

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Saj mene v bistvu ne zanima kako bo poslan MMS, važno, da BO poslan. In trenutno mi ne dela. Sem klical na Tušmobil, so mi poslali nove nastavitve, sliko mi pošilja že 5 minut pa nič.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Saj mene v bistvu ne zanima kako bo poslan MMS, važno, da BO poslan. In trenutno mi ne dela. Sem klical na Tušmobil, so mi poslali nove nastavitve, sliko mi pošilja že 5 minut pa nič.

Meni dela čist normalno z nastavitvami kot sem jih napisal....lahko pošiljam in sprejemam...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Na LTE omrežju (trenutno) delujejo naslednje storitve (dohod in odhod):
- SMS
- MMS
- prenos podatkov

Če imaš samo 1 dostopno točko (za prenos podatkov in MMS), potem poskusi vpisat naslednje pri APN type: default,supl,mms

Naredi izklop in vklop aparata ter poskusi poslati sebi MMS. Če ga prejmeš pomeni, da ti deluje tako pošiljanje kot prejemanje
wink-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne dela. Napiše, da APN ni določen....
Pa še nekaj: V aplikaciji, ki jo imam na prvi strani in mi kaže vreme, uro in temperaturo v domačem kraju, če pa sem kje drugje, mi kaže obenem iste podatke še za tist kraj, se mi pogosto pojavi, da se nahajam v Maastrichtu. Trenutno sem menda tam, imam sonce in 14 stopinj...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kaj pa naj z MMS-ji? Poslali so mi nastavitveni sms, pa ni bilo ok, zato sem klical in smo skupaj nastavili ročno. V bistvu je isto, le namesto tusmobil je bilo treba vnesti telemach, vendar MMS-ji še vedno ne delajo....
confused-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Tudi pri meni isti problem. Klicem punco po parkrat in ji telefon ne zvoni. Itak popizdim in se skregava ampak očitno nimam samo jaz teh problemov
smile-1.gif
Oba sva na LTE. Res pa je da mi je prej ko sem klical vrglo na 3g zdaj pa je bilo na LTE. Kot da probavajo VoLTE. Tak obcutek imam.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Nekaj testirajo. Mene od septembra naprej vrže za 10 sekund na LTE brez črtice (čeprav je poln LTE signal) ter nato hitro nazaj na UMTS. To se ponavlja periodično na pol ure do ene ure. V tistih 10 sekundah sem nedosegljiv in nimam interneta.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.