Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ewo jih v akciji (zasavje):
imag0216.jpg

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Uuuuu tole je pa na začetku Zasavja iz Trojanske smeri. Blizu mene he he he.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Kar je znano iz medijev:

Do 31. avgusta naj bi bilo GSM = UMTS (oziroma do konca leta). Torej 99%.

LTE naj bi bil konec leta 75%, možnost pa je, da bo maja 2016 99% (GSM = UMTS = LTE).

Vse UMTS bazne teoretična hitrost 21 Mbit/s (dejanska do 11 Mbit/s). V čisti vukojebini samo UMTS 900, drugom povsod UMTS na baznih 900 in 2100 MHz.

Do 3. januarja 2016 vse bazne GSM 900/1800, po tem datumu samo GSM 1800 (s tem datumom se Telemachu zmanjša 900 MHz spekter. Telemach bo potem datumu cel spekter 900 MHz namenil UMTS-u.

Telemach ima tako velik spekter, da bo omogočal največ 200 Mbit/s na LTE-ju. Na začetku verjetno 100 ali 150 Mbit/s. Bi pa rad nove frekvence.

Kar se tiče nadgradnje: To sem sam zgruntal kako nadgrajujejo
grims-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
In ko to Telemach vse naredi...Pol bo lepo dvignil cene da se ta ivensticija čim prej povrne..in bo konec z tem da bo nacenejši operater
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Telemach ima 40 mio € več fore od Si.mobila in Telekoma glede frekvenc.

Ker je 3 operater po uporabnikih bo še vedno moral biti najcenejši, če hoče uporabnike održati. Simpl kot pasulj.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Bomo videli v roku 3 let kdo ma prav..A vedi da Telemach take cenovne politike ne bo vodil kot jo je Tušmobil...kmalu bo znano kake namere majo
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Uporabniki niso neumni. Pač se ti pa zmanjša število uporabnikov iz 300.000 na 100.000. Pa imej višje cene
smile-1.gif

Tušmobilovi uporabniki bazirajo na nizki naročnini, pa si upaj te napoditi drugam zaradi nove politike
evil.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Bomo videli v roku 3 let kdo ma prav..A vedi da Telemach take cenovne politike ne bo vodil kot jo je Tušmobil...kmalu bo znano kake namere majo
wink-1.gif

Če bo prevladala čista logika Telemacha, potem obstaja verjetnost dviga cen vsako leto, ne veliko ampak mal pa pomal, vendar tiste cene, ki niso kaj prida oglaševane. Sicer pa večja verjtnost je ta, da cene mobilnih storitev in paketov bodo zniževali ali zapakirali na nižje, medetem ko storitve fiksne storitve na gor, na koncu ko povlečeš črto bo še zmeraj ugodneje naspram konkurence, vsaj do sedaj so tako ravnali, vsako letno dvigovanje cene nekje v avgustu 1-2€ na njihove fiksne storitve, venda še vedno ceneje od konkurence, kar se tiče TV-ja
wink-1.gif
.

Mobilna je druga zadeva, če se bodo hecali bodo zelo hitro padli na realna tla, tko kakor pravi svetidej, mislijo da poznajo stvari, vendar se krepko motijo, zelo krepko.

Lp.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No veliko je prostora za inovativne cenovne politike(jaz bi recimo ponudil en sam paket z neskončno klici/SMSi, podatki pa se plačujejo za vsak porabljen GB, potem pa ves marketing v tak edini palet, kjer poleg cene oglašuješ še imunost pred računi presenečenja).

Je pa jasno da dokler bodo 3. operater po tržnem deležu bodo najcenejši, pa nima veze če postavijo omreæje, ki je 1. ali 2. Namrež mobilni trg je VELIKO bolj odvisen od trznega deleža kot fiksni. Mobilni trg ima stroške praktično fiksne ne glede števila naročnikov.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
wink-1.gif

Če bo prevladala čista logika Telemacha, potem obstaja verjetnost dviga cen vsako leto, ne veliko ampak mal pa pomal, vendar tiste cene, ki niso kaj prida oglaševane. Sicer pa večja verjtnost je ta, da cene mobilnih storitev in paketov bodo zniževali ali zapakirali na nižje, medetem ko storitve fiksne storitve na gor, na koncu ko povlečeš črto bo še zmeraj ugodneje naspram konkurence, vsaj do sedaj so tako ravnali, vsako letno dvigovanje cene nekje v avgustu 1-2€ na njihove fiksne storitve, venda še vedno ceneje od konkurence, kar se tiče TV-ja
wink-1.gif
.

Mobilna je druga zadeva, če se bodo hecali bodo zelo hitro padli na realna tla, tko kakor pravi svetidej, mislijo da poznajo stvari, vendar se krepko motijo, zelo krepko.

Lp.

Sej pravim...Bomo kaj kmalu videli kake ma namere Telemach ko konča posodobitev omrežja...Investicijo bo treba povrnit in kar bodo prvo naredili dvig cen..Za kolko pa bomo videli
wink-1.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Ali pa. Narediš bolše hitrejše omrežje, v tem primeru LTE, mogoče nimaš tako viskoh hitrosti kot drugi, te pa rešuje pokritost. Če nimaš izbire Optika ali adsl je H+ zakon, LTE
smile-1.gif
:) še bolje. In kle mogoče računa na nove naročnike. Da bi pokrili z LTE vse in potem nase priklenili naročnike, da dobiš zraven še kak TV program prek LTE. Cena pa gre itak počasi gor, malo po malo. Si cenejši, ampak dražiš.
Klinc, na mesec dam 30€ za 40GB, potem pade hitrost, pri mobitelu sem dal 30€za 30GB, pa sem moral vstrajati na edge.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
V Novem mestu Bršljin so nadgradili bazno na Huawei UMTS 900/2100. Prižgali so tudi LTE (ne vem če so ga izklopili ali ne).

Drugače nove LTE 800 danes/včeraj:
- Hotel Krek Lesce
- Šmarjetna gora Kranj
- Hotel Grajski dvor Radovljica
- smučišče Črni Vrh Cerkno
- Slovenske Železnice Novo mesto
- stolp Prvačina
- Agroid Vipava 1894 Vipava
- športna dvorana Hit Šempeter pri Novi Gorici
- športni park Nova Gorica

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
Ali pa. Narediš bolše hitrejše omrežje, v tem primeru LTE, mogoče nimaš tako viskoh hitrosti kot drugi, te pa rešuje pokritost. Če nimaš izbire Optika ali adsl je H+ zakon, LTE
smile-1.gif
:) še bolje. In kle mogoče računa na nove naročnike. Da bi pokrili z LTE vse in potem nase priklenili naročnike, da dobiš zraven še kak TV program prek LTE. Cena pa gre itak počasi gor, malo po malo. Si cenejši, ampak dražiš.
Klinc, na mesec dam 30€ za 40GB, potem pade hitrost, pri mobitelu sem dal 30€za 30GB, pa sem moral vstrajati na edge.
Po mojem bo paket: LTE internet + Lastovka TV ali LTE internet + Total TV.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Super, vidim da je ze LTE na Cerknem
smile-1.gif

Je se opcija, da se stvar brezplacno testira, ker sem trenutno se na Simobilu in se ne prestavim drugam, ce stvar ne deluje ok?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.