Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V Ljubljani je že bil LTE, sedaj ga bo pa še več.
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
So pa te nadgranje omrežja super. Sploh, če nisi obveščen o njih.

Rezultat je pa tak, da sem za nekaj dni v Izoli pridelal 25 eur v omrežju nacionalnega operaterja, ter moral kljub zakupljenih 2,2 giga dokupiti še paketa 1 gb in 500 mb.
Toliko ne porabim v dveh letih.
stupid-1.gif

Govorim pa o času, ko je Tušmobil oz zdaj baje Telemach nadgrajeval svoje omrežje tam in nekaj časa ni bil mogoč prenos podatkov iz njihovega omrežja.

Nazadnje urejeno:

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Rezultat je pa tak, da sem za nekaj dni v Izoli pridelal 25 eur v omrežju nacionalnega operaterja, ter moral kljub zakupljenih 2,2 giga dokupiti še paketa 1 gb in 500 mb.
stupid-1.gif

Govorim pa o času, ko je Tušmobil oz zdaj baje Telemach nadgrajeval svoje omrežje tam in nekaj časa ni bil mogoč prenos podatkov iz njihovega omrežja.

A ni bilo rečeno da je v času nadgradnje na voljo brezplačen roaming?? podaj reklamacijo...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

stupid-1.gif

Z sms-om si obveščen o nadgradnji na tvoji lokaciji. Če se gibaš drugje preveri na http://nadgradnje.telemach.si/. Še vedno pa lahko podaš reklamacijo, kot ti je že blo svetovano.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Glede na podatke indeksiranja bi znalo biti, da se nekateri Tušmobilovci lahko prijavijo na Telekom LTE. Bi znalo biti, da nekateri testirajo LTE nacionalni roaming.

Meni se ni uspelo povezati na Telekomov LTE.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Ali se kaj ve kdaj bodo začele delovati vse antene LTE v Ljubljani, na Viču dela samo LJ150 IJŠ, ne pa tudi LJ105, LJ191

kot je označeno na tem zemljevidu tukaj.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Kje pa v Tržišču - točna lokacija?

Telekom ni, ker ima v Tržišču že oddajnik. Si.mobil ima na Sv. vrhu nad Mokronogom.

Jaz bi rekel 75% Telemach, 25% Si.mobil.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Načeloma bi prav prišla tudi Si.mobilu in s tem bi pokrila tudi Krmelj (če ne pokrije z novo v Šentjanžu).

Načeloma za Si.mobil dvomim, da bi postavil prikolico, kjer nima obveznega pokrivanja, za Telemach pa dvomim da sedaj vključuje nove bazne (letos poleti so prižgali le bazno v tunelu Markovec).

Vsi 3 operaterji nadgrajujejo v regiji istočasno, tako da se bo po mojem vedelo v roku 2-3 tednov. Vsi 3 so po mojem mnenju drug teden v tistih koncih. Ta teden vsi trije šraufajo na Dolenjskem ter v Spodnjem Posavju (Krško, Brežice).

Zaradi nadgradenj tudi Telekomov LTE ta teden ne gre več kot 5 Mbit/s v moji okolici.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Hm, Podčetrtek-Olimje in okolica, Mobitel in Simobil poln LTE, Tušmobil pa celo 2G popolnoma neuporaben
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
23.7.:

Na območju Ljubljana – center, Grosuplje z okolico, Otočec, Kočevje, južni del z okolico, Ribnica z okolico, Velike Lašče z okolico, Kočevje, center, Črnomelj z okolico, Ribnica z okolico, del ceste proti Kočevju, Dobova z okolico, Krško z okolico, Blanca z okolico., Črnomelj, Veliki Gaber z okolico, AC Ivančna gorica – Trebnje, Mirna, Muljava, Trebnje z okolico, , LJ – AC razcep Zadobrova, Letališka ulica z okolico, Ljubljana – BTC, Ljubljana – Moste, Domžale – Vir, Ljubljana – Šentjakob, Moravče in ceste v okolici, Ljubljana – Bežigrad, Ljubljana – Smartinska, Ljubljana – Vevče, Velike Lašče, Rob, Turjak z okolico, del ceste proti Kočevju poteka posodobitev omrežja.

Svetujemo vam, da v svojih mobilnih aparatih nastavite samodejno izbiro mobilnega omrežja, saj vam v času nadgradnje omogočamo brezplačno nacionalno gostovanje v omrežju Telekoma Slovenije.

I

Izbrisan uporabnik 3287

tušmobil postaja vse vecje sraanje. gorenjska : od jesenic/hrusica pa do kranjske gore: ce imas vklopljen 3g te hitro vrze na mobitel. ce imas pa izklopljen 3g pa celo zdrzi na tusmobil omrezju kakih pet minut. avtocesta kranj - lj pa je samo e. prva sprememba pogojev in baybay tusmobil

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Del med Jesenicami in Kranjsko goro imajo vsi pokrito enako - zanič. Zadnji oddajnik nekje pri tunelu, potem pa nič do Gozd Martuljek.

AC KR-LJ samo E? Ja pa ja, vsakokrat, ko se peljem tam imam bolj ali manj poln HSPA signal.

Zakaj pa imaš sploh na avtomatsko nastavljeno?

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik smt pravi:
tušmobil postaja vse vecje sraanje. gorenjska : od jesenic/hrusica pa do kranjske gore: ce imas vklopljen 3g te hitro vrze na mobitel. ce imas pa izklopljen 3g pa celo zdrzi na tusmobil omrezju kakih pet minut. avtocesta kranj - lj pa je samo e. prva sprememba pogojev in baybay tusmobil

Mislim da se tam izvajajo nadgradnje...posledično so verjetno bazne izklopljene...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.