Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Bolje bi jim bilo, da samo opazujejo svoje kolege iz Tušmobila ter se učijo ter pod nobenim pogojem naj se ne dotikajo opreme za mobilno telefonijo.

Lp.

hysterical-1.gif

Ne me je....
Kot da je bilo sedaj vse tip top. Mislim, kakšne ti ven mečeš.
13.gif

Naj se ne dotikajo opreme,
hysterical-1.gif

Seveda se jo dotikajo, če pa jo mečejo ven. A veš, ven, stran, ker ne dela kot mora.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Verjetno je razlika laufati firmo, kot se je tušmobil zadnja leta, katere edini cilj je bil, nagrabiti čimveč uporabnikov (statistično), da se lahko potem podjetje najbolje proda. Ali pa laufat firmo tako, da bo dobičkonosna za lastnike.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Modus operandi ostaja podoben. Nagrabiti čim več uporabnikov, da se podjetje najbolje proda.
Cel Telemach, oz United Group je kupljen s strani sklada, katerega edini cilj je, reč prodati naprej za čim več.
Glede na to, kako gre branža v franže, zna biti, da se bo celoten proces konkretno pospešil. Do sedaj so še imeli plane držati reč 5+ let. Po mojem bodo pa že naslednje leto prodajali. Če se še zatrese borza v NY, pa celo panično prodajali.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Aja, potem pa ni straha nad ugodnimi ponudbami in da bi tušmobil postal novi simobil
smile-1.gif

Na koga pa se cilja, da bi kupil tako veliko grupo, kot je united group?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Do nedavnega je bil najbolj zagret Telekom Austria. Ampak glede na to, da se tam zadeve razpadajo, direktor TA je dva tedna nazaj dal odpoved in gre na T-Mobile, so verjetno v igri drugi, TA bo pa samo še optimiziran s strani Mehikancev, dokler se tudi oni ne odločijo, da raje vse skupaj prodajo in ostanejo raje na trgih, kjer je še velika rast.

Recimo kak Telenor bi verjetno kupil United. S slednjim ni prekrivanja. Tam kjer ima United kabel, oni nimajo. Tam kjer ima Telenor mobilno, jo United nima in obratno. Potem so tu še varijante a la Orange/France Telecom, kjer se tudi govori, da so dobili "budget" za nove akvizicije po Evropi in nima prisotnosti v državah kjer je United.

T-Mobile je sicer tudi možen, ampak trenutno manj verjeten. Njih bi zanimale samo določene operacije znotraj United.

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Če gospodične v Tušmobilovi enoti BTC kaj vejo, boste morali, v primeru, če bo po testnem obdobju LTE plačljiv, odracati nazaj na enoto in ga odjaviti. Sem se kar obrnil in rekel, da bom počakal do septembra. 4-mesečno jeba.čenje s prenosom številke prinese dovolj izkušenj.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Če gospodične v Tušmobilovi enoti BTC kaj vejo, boste morali, v primeru, če bo po testnem obdobju LTE plačljiv, odracati nazaj na enoto in ga odjaviti. Sem se kar obrnil in rekel, da bom počakal do septembra. 4-mesečno jeba.čenje s prenosom številke prinese dovolj izkušenj.
grin1.gif

Kako pa se ga odjavi?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
To kar zdaj aktiviramo je testni LTE, ta se bo avtomatsko sam odjavil ko je konec testnega obdobja. Ostane potem dilema a se ob zagonu produkcijskega LTEja ta omogoci vsem uporabnikom ali zgolj na novih paketih. Moja stava je na samo nove pakete, stari pa dobijo kake pol leta zastonj promicijskega LTEja.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Pomoje bo enako kot pri ostala dva operaterja do 20/3 bo brezplačno če pa boš htel kaj več pa boš plačal kolk bo za višjo hitrost 150/50
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Izklopiš LTE način v telefonu
wink-1.gif

Aha, je dovolj? Sem mislil da mora biti kak SMS, podobno za aktivacijo, na 7070.

Ce bodo LTE zaracunavali kot storitev... potem to ne bo dovolj... To, da ga izklopis v telefonu, samo pomeni, da ga ne mores uporabljati... Se vedno pa placujes opcijo, ce jo imas aktivno... Torej bo potrebno to odjaviti pri operaterju... Verjetno bo pa tako, kot pri konkurenci... Do neke hitrosti bo brezplacno na voljo vsem narocnikom ali uporabnikom ... Ce bos hotel pa visjo hitrost, bos moral pa narociti dodatno storitev...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
To je potem kul, itak nima smisla imeti hitrost 150/150, če imaš samo 2Gb podatkov, ker potem rukneš to v par minutah, sledi pa jok in stok
wink-1.gif

Jaz sicer upam, da bodo potem obračunsko enoto za podatke spremenili, kajti na LTE res nima smisla obračunavat po MB, če jih v sekundi nekaj rukneš, ali pa zaračunavat "kazni" po MB preko meje...kako je sploh to pri konkurenci?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Itak pa je LTE dostopna točka testna, predvidevam da bo LTE s 1.9 deloval tudi na "stari" dostopni točki.

Kakršne nastavitve so na LTE dostopni točki se jih bo preneslo na staro dostopno točko.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je potem kul, itak nima smisla imeti hitrost 150/150, če imaš samo 2Gb podatkov, ker potem rukneš to v par minutah, sledi pa jok in stok
wink-1.gif

Jaz sicer upam, da bodo potem obračunsko enoto za podatke spremenili, kajti na LTE res nima smisla obračunavat po MB, če jih v sekundi nekaj rukneš, ali pa zaračunavat "kazni" po MB preko meje...kako je sploh to pri konkurenci?

Nisem vedel, da nekateri kurite prenos podatkov po casu...
wink-1.gif

Ce uporabljas mobilni internet, se za enako informacijo porabi enaka kolicina podatkov... Le pri visjih hitrostih prides do take informacije hitreje... ali pa ima ta visjo kakovost (recimo pri pretocnih videovsebinah)...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Ma jaz sem še oldskul, prepaid uporabnik, in potem zakupim količino in potem kurim, je pa potreba po mobilnih podatkih sila mala, saj je že na vsakem koraku skoraj wifi. ampak vseeno...je pa jeba, ko pridem konec max zakupljene količine, da špegam potem za vsak MB, da ne bi prekoračil, saj če bi prišel par centov, se ne bi sekiral, je pa kar drago.

no to upam, da se malce uredi, s prihodom LTE
smile-1.gif

22. jul 2007
13.563
1.745
113
124
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
wink-1.gif

Nisem vedel, da nekateri kurite prenos podatkov po casu...
wink-1.gif

Ce uporabljas mobilni internet, se za enako informacijo porabi enaka kolicina podatkov... Le pri visjih hitrostih prides do take informacije hitreje... ali pa ima ta visjo kakovost (recimo pri pretocnih videovsebinah)...
Ne bo povsem držalo, na speedtestu ti na lte-ju pokuri bistveno več podatkov
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.