Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Kar se tiče prenosa podatkov v gostovanju, lahko preko USSD ločeno nastavljaš za nacionalni in "pravi" roaming. Preko weba point-n-click pa je nastavitev le skupna - on/off za vse roaminge, tudi v mobitelovem omrežju. Vsaj tako naj bi veljalo pred časom, ko sem nekemu novemu naročniku preventivno nastavljal blokade.

Splošna blokada gostovanja pa mislim, da velja samo za tujino (in ne tudi za mobitelovo omrežje)?

Sicer pa se nacionalnemu gostovanju lahko ogneš tudi z ročno izbiro omrežja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Aja, mea culpa...telefonskega gostovanja se ne da blokirati preko "admina"...lahko se samo prenos podatkov:

Vključene blokade

Zapora prenosa podatkov v omrežju Telekom Slovenije.
Zapora prenosa podatkov v gostovanju v tujini.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Saj sploh ne vem, če pride roaming sploh kje še prav. Danes sem slučajno opazil, v garažni hiši, da mi je preklopilo na mobitel, tako da sem lahko to izklopil, drugače sploh ne bi vedel, da imam na avtomatsko izbiro omrežja
smile-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Izola LTE 800.

Po nadgradnji so nekatere bazne v vukojebinah UMTS 900 prešle na UMTS 900/2100. Nadgrajene UMTS bazne imajo Cell ID 3 xxxxxx.

Kot kaže bo po končani nadgradnji večina UMTS baznih postaj oddajalo tako na frekvenci 900 in 2100 MHz.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj sploh ne vem, če pride roaming sploh kje še prav. Danes sem slučajno opazil, v garažni hiši, da mi je preklopilo na mobitel, tako da sem lahko to izklopil, drugače sploh ne bi vedel, da imam na avtomatsko izbiro omrežja
smile-1.gif

Zdaj zadnje čase res ni več potrebe po NR. To, da bodo enote pa tudi v mobitelovem omrežju pa je verjetno samo zadeva za neverneže pa tiste, ki nimajo izkušnje z omrežjem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Pri nas bo NR najbrž kar stalno potreben, glede na to, da imamo nov TM oddajnik na 900 mhz 2 km stran, signala v hiši in na dvorišču pa sploh ne. So naredili meritve zunaj na cesti, tam pa je signal zadovoljiv, kar ni nič čudnega saj vmes ni nobene hiše... Malo so zgrešili s to odločitvijo, da postavijo antene na Simobilov stolp, ki je že tako nizek za našo lokacijo.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Jah, sem pa tja so kake rovte, tak da novi Telemachovi paketi bodo zakon, če ne bodo predragi. Ravno včeraj preživel noč na Pokljuki in brez Mobitel roaminga bi bil en dan nedosegljiv:)

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Vsa NokiaSiemens oprema gre ven, notri pa Huawei. Načeloma vse do 31.8.2015 oziroma najkasneje do 31.12.2015.

Na vsako bazno gre UMTS 900, mogoče celo UMTS 900/2100. Za zdaj kaže celo, da bodo skoraj vse bazne imele UMTS 900/2100 - tudi v vukojebinah.

Za mesec bom lahko bolj natančno povedal, ko bom imel več izbranih informacij o posodobljenih baznih postajah. Za zdaj kaže da bo imel Telemach decembra najboljše UMTS omrežje. Telekom ima UMTS 2100 only, Si.mobil v mestih samo UMTS 2100 only in na podeželju UMTS 900 only.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Super. To pomeni, da bo 3g
smile-1.gif

Je pa do zdaj, recimo pri meni doma, vleče Mobitel 3g, tudi v hiši, Simobil 3g tudi v hiši, medtem ko tuš je zaenkrat še na 2g, s tem, da tudi včasih preklopi na mobitel omrežje. Poredko, ampak ga. Upam da bo z nadgradjo tudi v hiši malo bolje delalo.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ene 4 kilometre ven iz Bovca. Tako da ne živim v mestu, ampak smo bolj al manj na samem tistih par hiš.
Edit: Me zanima, če bodo tudi kaj pokriti TNP, ker zdaj je tam ena velika bela packa in ni signala. Ampak bodo verjetno morali dodati kako bazno postajo, kar pa glede na to da samo nadgrajujejo, dvomim.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Do 4. julija bi morala biti tvoja okolica nadgrajena na novo opremo.

Letos je predvidenih 50 novih baznih postaj. Aktivirajo jih ob nadgradnjah tistega območja (vsaj začeli so tako).

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
O, super to.
Sem res vesel, da se je Telemach resno podal v tole, da bo vse nadgradil ter kot praviš dodal še 50 novih, ne le da je fural naprej isto kot prej. In če bodo obdržali še vedno tako konkurenčne pakete, potem je to to kar se rabi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.