Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Thomas

Pripravnik
14. avg 2014
39
0
6
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Tušmobilu 50.000 € kazni:
http://podcrto.si/app/uploads/2015/04/tusmobil.pdf

Ouch. Končno! Me zanima, kako bo z mojo pritožbo na AKOS (APEK)... Pri meni so konkretno kršili pogodbo, pa njihovi copy/paste študentje niso uspeli, kljub večkratnim prošnjam, to uvidit. Tu dam 100% prav AKOSu za tako visoko kazen, ker take ignorance kot jo ima Tušmobil na reklamacije še nisem doživel. Tudi edini razlog zakaj mene ni več pri njih...

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Če imaš osebne zamere do operaterja, še ne pomeni, da je kazen v X primeru opravičena. To mi bolj zgleda, kot da hočeš na vsak način, da Tušmobil dobi bilokakšno kazen, ker se ti pač zdi fajn.

Thomas

Pripravnik
14. avg 2014
39
0
6
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Če imaš osebne zamere do operaterja, še ne pomeni, da je kazen v X primeru opravičena. To mi bolj zgleda, kot da hočeš na vsak način, da Tušmobil dobi bilokakšno kazen, ker se ti pač zdi fajn.

Ne gre za osebne zamere, ampak čisto za poslovni odnos. V pogodbi je zapisano eno, na računu je bilo nekaj drugega. Osebno poznam še tri fizične osebe in eno pravno (20 zaposlenih), ki so ravno zaradi tovrstnih reklamacij zapustili Tuš. In je škoda, da vodilni tega ne uvidijo... Mogoče bodo zdaj zaradi tako visoke kazni...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Danes smo dobili naročniki reklamo za Telemach in v njej piše, da bo omrežje nadgrajeno na 4G in da bo prva nadgradnja 'že' v juniju.

cele

Zelenc'
24. dec 2014
16
0
1
Nadgradnje že potekajo. In junija bo res že prvi zagon. Sam sem pa že od decembra lani na Tušmobilu (prej Telekom skoz) in vam lahko samo rečem, da so težave s signalom in stereotipi o Tušmobili po večini že preteklost.
Glede LTE..pa tule več in ja denar ni problem več
smile-1.gif

http://www.blog.uporabnastran....o-25-pokritost/

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Ali kaj nadgrajujejo tudi na dolenjskem, ker zadnji teden vseskozi prekinja med pogovori, pa ne samo meni ampak tudi sodelavcem-lokacija Mokronog-Mirna
sprasujem se.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Vsi operaterji nadgrajujejo v istem koncu. Glede na novo bazno Si.mobila v tistih koncih prejšnji/ta teden se mi zdi, da je tudi Tušmobil nadgrajeval v tistih koncih.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tušmobil je imel v letu 2014 4,43 mio € čistega dobička:
http://www.tusmobil.si/uploads/docs/Za%20vlagatelje/Letno_porocilo_2014.pdf

Razvoj mobilnega omrežja Tušmobil
Družba Tušmobil d. o. o je tudi v letu 2014 nadaljevala z investicijami
v izgradnjo radijskega omrežja, ki smo ga nadgradili s 17
novimi baznimi postajami s tehnologijo UMTS. Konec leta 2014
smo imeli 554 baznih postaj s tehnologijo GSM in že 454 baznih
postaj s tehnologijo UMTS.
V letu 2014 smo pričeli z modernizacijo elementov mikrovalovnega
prenosnega dela omrežja (MW IP) in nadaljevali z nadgradnjo
s tehnologijo HS x PA, ki omogoča občutno večje hitrosti prenosa
podatkov, in sicer teoretično največ 21,6 Mb/s v smeri proti uporabniku.
Do konca leta 2014 smo izvedli zamenjavo 203 lokacij z
mikrovalovnimi elementi prenosnega omrežja (MW IP).
Izboljšali smo UMTS omrežje, saj je bilo v letu 2014 s tehnologijo
UMTS nadgrajenih 84 baznih postaj, s čimer smo konec leta dosegli
skupno število 573 baznih postaj. Nove bazne postaje so bile
nadgrajene predvsem na ruralnih področjih Slovenije.

Konec leta 2014 je Tušmobilova pokritost dosegla naslednje vrednosti:
GSM/EDGE
• 98,90-odstotna pokritost prebivalstva
• 83,50-odstotna pokritost ozemlja
UMTS/HSxPA
• 95,38-odstotna pokritost prebivalstva
• 73,50-odstotna pokritost ozemlja

Da bi modernizirali hrbtenično omrežje ter dostop do omrežja in
ga pripravili za porast prenosa podatkov mobilnega interneta smo
nadaljevali s prehodom baznih postaj na IP/MPLS-omrežje. V prvi
polovici leta 2014 smo zamenjali centralne SDH-usmerjevalnike.
Istočasno smo posodabljali in nastavljali protokole na omrežju, ki
nam omogočajo večjo zanesljivost in stabilnost v delovanju.

V prvi polovici leta 2014 smo uspešno izvedli testiranje LTE-tehnologije
na ožjem področju obale (Koper, Portorož) in na področju
Logatca.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.662
6.423
113
Citat:
Uporabnik Thomas pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Tušmobilu 50.000 € kazni:
http://podcrto.si/app/uploads/2015/04/tusmobil.pdf
Ouch. Končno! Me zanima, kako bo z mojo pritožbo na AKOS (APEK)... Pri meni so konkretno kršili pogodbo, pa njihovi copy/paste študentje niso uspeli, kljub večkratnim prošnjam, to uvidit. Tu dam 100% prav AKOSu za tako visoko kazen, ker take ignorance kot jo ima Tušmobil na reklamacije še nisem doživel. Tudi edini razlog zakaj mene ni več pri njih...
Še članek (Tušmobilu zaradi neustreznega ravnanja s stranko še ena globa 50.000 evrov):

»Vemo, da se Tušmobilu to dogaja, ker nima dovolj ljudi, ki bi skrbeli za odnose s strankami. To ni dobro za končne uporabnike, in upamo, da ga bodo take zadeve toliko streznile, da bo ojačal to področje. Ima le enega zaposlenega za ukvarjanje z vsemi pritožbami strank. Ta zaposleni je preobremenjen in zato mu uhajajo stvari iz rok. Tušmobil bo preprosto moral ugotoviti, da bo moral malo več denarja vložiti tudi v odnose s strankami,« je v začetku decembra lani za podcrto.si kazen iz leta 2012 komentirala Katja Kmet, vodja sektorja za nadzor pri AKOS.

Na težave Tušmobila pri delu s svojimi uporabniki kažejo tudi pritožbe uporabnikov agenciji zoper delovanje operaterja. Uporabniki so proti Tušmobilu agenciji v letih 2013 in 2014 vložili kar 426 pritožb. Za primerjavo: zoper Simobil so v tem obdobju vložili 213 pritožb, zoper Telekom Slovenije pa 94. Po pojasnilih AKOS se uporabniki agenciji najpogosteje pritožijo zaradi po njihovem mnenju previsoko obračunanih storitev.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Malo preglejujem ponudbo za Premium paket, pa mi ni jasno, ali količina 1000enot na leto velja samo za izhodne klice in mmse, ali tudi vhodne klice v teh določenih operaterjih EU.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Malo preglejujem ponudbo za Premium paket, pa mi ni jasno, ali količina 1000enot na leto velja samo za izhodne klice in mmse, ali tudi vhodne klice v teh določenih operaterjih EU.

ves promet v tujini (dohodni/odhodni klici, sms, mms, data)

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pa jaz sem res mislil da je počasi konec nižanju cen:) Ok enote se tukaj delijo med oba, ampak ta paket je nesramno poceni tudi brez da sploh gledaš te enote v tujini, no je pa res začasni akcijski;)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Res ne vem, ampak zadnje čase je Tušmobil omrežje vedno hujše sranje. Smo že govorili o signalu na avtocesti Takoj po Tunelu za Ajdovščino.
Ampak sedaj namesto da bi bilo bolje je vedno slabše. Na celi poti med Gorico in Ajdovščino je zvok obupen, govor vmes prekinja, je nerazločen, ob tem sedaj izgubi signal celo na dveh lokacijah. Pri tunelu in pri bivšem MIP-u.
Sem mislil, da je morda kriv moj telefon, ko mi vsi pravijo, da me slabo slišijo. Sem prosil kolega, da me je klical, ko je bil na isti poti. Rečem lahko samo - obup.
bonk.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Dogajale se bodo nadgradnje na LTE, glede na to, da bodo do 1.6. pokrili 25%, zato bo pač prekinjalo. Bo pa Primorska pokrita z LTE, tak da se bo verjetno splačalo potrpet.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
ksz...
Hotel menjat Brezmejni 1000 Multipaket na Premium E 2xsim in ne gre brez pogodbene kazni , ker imam aneks za 10% popust. S tem, da je trenutna naročnina 19,90 (brez popusta), Premium EU pa je 24,80. V aneksu pa piše: »V času veljavnosti tega aneksa je mogoča sprememba naročniškega paketa v paket, ki je skladen z obstoječim aneksom. Skladen naročniški paket je paket iz ponudbe Tušmobila, ki je po višini mesečne naročnine najbližji oziroma višji od mesečne naročnine obstoječega paketa. Drugačne spremembe naročniškega paketa niso dovoljene…«.
Da o njihovi službi na info@tusmobil.si sploh ne govorim. Šalabajzerji da ni večjih. Z vsakim email sporočilom so bile informacije drugačne, na koncu sploh nisem imel več vezave
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.