Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Temu se z drugimi besedami rece oderustvo. In ni res, pri BOBu se ne placa spremembe paketa.
Pa skoraj zagotovo se ne placa niti na T2.

Se pa spomnim, da jaz niti na Simobilu nisem placal pred leti.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Temu se z drugimi besedami rece oderustvo. In ni res, pri BOBu se ne placa spremembe paketa.
Pa skoraj zagotovo se ne placa niti na T2.

Se pa spomnim, da jaz niti na Simobilu nisem placal pred leti.

Pred leti morda res, zdaj pa Simobil ni nobena izjema. Isto računajo 20 evričev.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Pri Telekomu , Si.mobil in Tušmobil-u se plača prehod na paket 20 eur..

Za T-2 je težko trdit al obračunajo menjavo al ne ker cenika za te storitve ne najdem na spletni strani T-2... Edino Bob ma jasno napisano da je menjava paketa brezplačno samo vprašanje kolk dolgo bo tako..
wink-1.gif

Clancy

Majstr
20. avg 2007
824
394
63
Ksz...

Je mogoče tu gor kdo, ki je bil dolgoletni naročnik Mobitela, in je prešaltal na Tušmobil? Zanima me, če se opazi razlika v pokritosti signala, kvaliteta zvoka in hitrosti interneta.
Sem že 18 let pri Mobitelu in me ma, da bi prešel k Tušmobilu, saj je Mobitel postal svinjsko drag. Trenutno je dobra priložnost za prehod, saj ima "Svetovni premium" res dobro ceno, ampak ne bi rad, da bi potem ugotovil, da je omrežje za en d..k.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Glede hitrosti bi si upal trditi, da je Mobitel generalno gledano hitrejši, predvsem zaradi LTE v bolj urbanih okoljih. Je pa marsikje tudi Tusmobil bolje z 900 MHz UMTSom pokrit, kjer ima M@ samo GSM zaradi 2100 MHz UMTS.
Hribi in bolj ruralni deli verjetno M@ malo boljši, ker pokriva več ozemlja, drugje je Tusmobil zelo konkurenčen.
Če nisi na lokaciji, kjer Tusmobil ni dobro pokrit, potem mislim, da je za to ceno zelo primerna izbira.

Kot rečeno od predhodnika, pa stestiraj, da ne bo kaj narobe.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
824
394
63
Mislim, na splošno, kakšno je mnenje nekdanjih uporabnikov Mobitela, ki so prešli k Tušmobilu. Vem, da zame ne bo merodajno, ampak da si vsaj ustvarim neko približno sliko.
Kljub testnemu obdobju pa je potrebno skleniti naročniško razmerje, jaz sem pa pri Mobitelu vezan še deset mesecev in bom moral v tem primeru odplačati telefon, oziroma pogodbeno kazen, pa še številko želim prenesti. Vse ok, če se izkaže, da je omrežje v redu, če pa ne, pa bodo samo nepotrebni stroški.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz sem bil pri mobitelu, potem sem bil cca. slabo leto na bobu in sem šel na tuš. Zakaj?
Mobitel je postal predrag, Bob je sicer bil cenejši, a sem bil na Big bobu, ki ni imel prenosa podatkov (ok, za 5 € 1 gb), zato sem šel na Tuš, kjer imam za dobrih 16 vse neomejeno (v Tuš omrežju). Ko ni Tuš signala, itak grem na Mobitel, tam pa je vse enako, samo podatkov za interent ni. (Odvisno od paketa, ponavadi doplačaš tudi klice in smse, je treba vzeti tisto opcijo).

Sem zadovoljen, do sedaj nobenih večjih težav. Doma mi sice lovi samo Edge, a imam tako ali tako wifi. Da bi kaj prekinajlo, mi ne. Edino mogoče, se mi je sedaj v enem letu pa pol zgodilo to, da nisem mogel vzpostaviti klica. Torej, sem klical, pa ni niti zvonilo. A je bila to napaka na drugi strani ali na moji, ne vem. (V vseh 3 primerih sem klical na isti telefon, ki je na Bobu). Kakorkoli, čez nekaj poskusov oz. par minut je delalo. Sicer pa signal po večini kjer se gibljem je. (Razen Bovec - Kranjska gora), v hribih pa mi je fanj, ker lahko imam signal ob Mobitela.
Problemov nisem imel nobenih, tako da glede podpore pa tega ne vem kaj bi povedal. Telefone kupujem v prosti prodaji, pa sem raje se vezal za 2 leti pa vzel 10% popusta.
Skratka, zadovoljen
smile-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
A v tujini tudi tako nagrajujejo zvestobo?
jezen.gif

Tam se letno plačaju pavšal cca. 25,00€, ne glede na to ali kaj menjaš spreminjaš, prehajaš po želji, če pa uporabiš potem pa ok. To kar je še kakšno leto nazaj Simobil poizkušal uvesti, vendar se je hitro odločil prekiniti zadevo
wink-1.gif
.

P.S.
Sicer pa ja, pošilji jim dopis z razlago, katero si tukaj podal in navedi, da v kolikor mislijo pri tem vztrajati, potem jim boš poslal še enkrat, vendar zadnji dopis ti ali novi operater o prekinitvi.

Nisi poročen z operaterjem
wink-1.gif
.

Nobeden več ne gleda a si ti verni uporabnik ali ne, samo še to koliko ti lahko vzamejo, zato samo direktno i argumentirano z denarjem v roki
grin1.gif

Lp.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Mislim, na splošno, kakšno je mnenje nekdanjih uporabnikov Mobitela, ki so prešli k Tušmobilu. Vem, da zame ne bo merodajno, ampak da si vsaj ustvarim neko približno sliko.
Kljub testnemu obdobju pa je potrebno skleniti naročniško razmerje, jaz sem pa pri Mobitelu vezan še deset mesecev in bom moral v tem primeru odplačati telefon, oziroma pogodbeno kazen, pa še številko želim prenesti. Vse ok, če se izkaže, da je omrežje v redu, če pa ne, pa bodo samo nepotrebni stroški.

Pol bi jst na tvojem mestu si nabavil predplačniško sim kartico in tako testiraš če na tvoji lokaciji in tam ki se giblješ največ vredu pokrito. Če ni maš minimalne stroške..

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Taktika 20€ spremembe paketa je to, da je Tušmobil začel, ostali operaterji pa sledijo z konstantnimi vedno novim vedno bolj ugodnimi paketi. Da ne bi stari uporabniki, ki so šli na stari sedaj dražji paket prepoceni prišli skozi se z 20€ za spremembo paketa jim še mal podraži zadevo.

Vzamite to kot neko ekskluzivno akcijo za nove naročnike, da tega zneska ne rabijo plačati.

Se bo pa to konstantno dajenje vedno cenejših paketov počasi nehalo. neskončne minute/SMSi bodo padli na 5€/mesec in tam ostali. Podatki bodo pa tut lepo držali ceno.

cele

Zelenc'
24. dec 2014
16
0
1
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Ksz...

Je mogoče tu gor kdo, ki je bil dolgoletni naročnik Mobitela, in je prešaltal na Tušmobil? Zanima me, če se opazi razlika v pokritosti signala, kvaliteta zvoka in hitrosti interneta.
Sem že 18 let pri Mobitelu in me ma, da bi prešel k Tušmobilu, saj je Mobitel postal svinjsko drag. Trenutno je dobra priložnost za prehod, saj ima "Svetovni premium" res dobro ceno, ampak ne bi rad, da bi potem ugotovil, da je omrežje za en d..k.

Jaz sem po cca 15 letih prestopil iz Mobitela/TK na Tušmobil in paket Svetovni premium. Prihajam iz Celja in se največ časa gibam na relacijah Celje-Žalec-Šempeter-Ljubljana. Signal imam enak ali boljši, predvsem 3G, ki mi v nekaterih zaprtih prostorih (pisarna, telovadnica) dela boljše kot pri TK. Dosegljiv sem vedno, zadnjič bil v Avstriji, preklopil na T-Mobil in koristil prenos podatkov iz obstoječega paketa, Fajn :D. Nimam težav z omrežjem, samodejno iskanje imam izklopljeno, ročne nastavitve doma in tujina. Skratka vse dela bp. Imaš pa možnost 7 dni brezplačnega testiranja. Večinoma itak Tušmobil dela, razen v kakšnih zakotnih krajih, oziroma obratno, dela nekje boljše kot pa TK. Vednos e pa najda kakšna luknja
smile-1.gif

cele

Zelenc'
24. dec 2014
16
0
1
Aja, hitrost interneta pa do 9Mb/s / 1 Mb/s. Dovolj za hitro sfrfanje. Nekateri še normalni net nimajo takšen doma. LTE res ni, ampak lej, iskreno, filme in ostalo vlečemo vsi v glavnem na comp. Bo pa drzgo leto Telemach vrgel svež kapital in se bo začelo graditi še LTE omrežje. Družina, jaz in žena na Svetovni premium in hčera na Mingl neomejeno pa s Tušmobilom na mesec prišpara 23 EUR proti TK, ali 276 EUR na leto. Ni malo a ne. In nobenih problemov !

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Sem včeraj pri tušmobilu kupla ta njihov paket Svetovni in sem dobila 3 mesce brez naročnine. Kar dobra akcija, mislim, da traja do nedelje. Če še koga zanima, koda je PREMIUM.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.