Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Na voljo bi mogla biti na mobilnih telefonih tudi opcija, da ti ne preklaplja med baznimi istega omrežja. Edino tako, bi lahko vsaj jaz rešil probleme.
In ročna izbira omrežja sigurno reši to, da imaš poln signal, pa si nedosegljiv, a ne ? :D :D
Se pa strinjam z Jest-om, izbereš drugega operaterja pa nimaš takih problemov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
...ker je tak težko preklopit na ročno izbiro omrežje?

Je lazje izbrati operaterja, pri katerem ni takih problemov...
grims-1.gif
...

Res ja, lažje kot en klik v telefonu, ne?
bonk.gif
)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
...ker je tak težko preklopit na ročno izbiro omrežje?

Je lazje izbrati operaterja, pri katerem ni takih problemov...
grims-1.gif
...

Res ja, lažje kot en klik v telefonu, ne?
bonk.gif
)

Zakaj bi klikal po telefonu zgolj zato, ker operater ni sposoben v dobrih sedmih letih zgraditi samostojnega omrezja in se je se vedno primoran slepati na puklu drugega operaterja... Ajd... ce bi potem vsaj te stroske sam "pozrl"... tako pa jih prevali na pleca svojih uporabnikov ... in to skrije v drobnem tisku ... Kot kaze "normalni" operaterji ne potrebujejo "backup-a" ... ker vecina uproabnikov uproablja storitve mobilne telefonije brez takega "backupa" ...

Pa saj ni vazno... Vsak ima moznost izbire...
grims-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Bolje, da pokličem nazaj, ko sem slučajno (in redkeje) in mi gre iz kvote, kot da me takoj opalijo po 0,16 € / minuto, ko gostujem (večkrat).

Ampak, to sem jaz, vsakemu svoje.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj bi klikal po telefonu zgolj zato, ker operater ni sposoben v dobrih sedmih letih zgraditi samostojnega omrezja in se je se vedno primoran slepati na puklu drugega operaterja...

Zanimivo, da imam nastavljeno na ročno, pa nimam problemov z nedosegljivostjo. Oz. v kaki bregači, ko jih imam, mi vedno ne najde tudi enega ali drugega od 'popolnih'. Sicer pa malo poglej v zgodovino 'svojega' operaterja kakšno pokritost je imel po 7-ih letih delovanja in koliko ljudi je bilo takrat brez signala, spomin enim pač močno peša...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Zanimivo, da imam nastavljeno na ročno, pa nimam problemov z nedosegljivostjo. Oz. v kaki bregači, ko jih imam, mi vedno ne najde tudi enega ali drugega od 'popolnih'. Sicer pa malo poglej v zgodovino 'svojega' operaterja kakšno pokritost je imel po 7-ih letih delovanja in koliko ljudi je bilo takrat brez signala, spomin enim pač močno peša...

Jaz imam na avtomatsko... pa tudi nimam problemov z nedosegljivostjo... pa tudi nobenih dodatnih stroskov nimam nikoli
smile-1.gif
...

Saj se je brezveze prerekati... Ti imas pac svoje mnenje o tem, jaz imam svojega... In jaz svojega ne vsiljujem nikomur... Vsak naj se sam odloci, kaj je zanj najbolje ...
smile-1.gif
... Jaz tudi zase vem... in do tega sem prisel vecinoma z lastnimi izkusnjami...

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Mah to je problem pri prastarih verzijah Androida (Donut, Eclair, pa mislim, da še Froyo), ko nisi mogel nastavit ročne izbire (nekaj najbolj osnovnega
tongue-1.gif
). Naj telefon že enkrat stran vrže ali pa ji naj nekdo vrže gor custom novejši rom.

A ni to odvisno od nastavitve telefona? Mam nokio, Bell sistem, pa imam na ročno, ker me je tud to gostovanje lupilo,
uf-1.gif
ker nisem bil pozoren.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vsi tisti, ki kdaj odidemo iz svojega domačega kraja in se gibljemo kje ob meji, pa imamo nastavljeno na ročno, ker hitro kak klic opraviš preko tujega operaterja. Sicer pa mislim, da en enostaven klik na ''ročno'' ni nobeno vsiljevanje mnenja ampak stvar, ki jo opraviš pri nakupu telefona in nikoli več.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Mah to je problem pri prastarih verzijah Androida (Donut, Eclair, pa mislim, da še Froyo), ko nisi mogel nastavit ročne izbire (nekaj najbolj osnovnega
tongue-1.gif
). Naj telefon že enkrat stran vrže ali pa ji naj nekdo vrže gor custom novejši rom.

A ni to odvisno od nastavitve telefona? Mam nokio, Bell sistem, pa imam na ročno, ker me je tud to gostovanje lupilo,
uf-1.gif
ker nisem bil pozoren.

Nisi razumel, kaj sem napisal - pri prvih verzijah Androida nisi mogel nastavit na ročno, pri Symbianu tega problema ni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
... ampak stvar, ki jo opraviš pri nakupu telefona in nikoli več.

Ce se gibljes samo po Sloveniji... Ce pa gres kdaj tudi cez mejo pa to ne drzi... in moras potem stalno pri vsakem prehodu meje poiskati in rocno nastaviti novo omrezje... ali pa preklopiti na avtomatsko izbiro ... Jaz imam telefon vedno na samodejno izbiro omrezja ... in se ne obremenjujem s tem, kako je nastavljeno...

In ce imas se mobilnik, ki si ga sam omenil (star Android,... ) ki ne omogoca rocne izbire omrezja... naj ga pa kar vrze s stran in zamenjas
smile-1.gif
...

Jaz se iz te debate umikam... Vsak naj naredi tako kot misli, da je zanj najbolj prav ...
nahrung002.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce se gibljes samo po Sloveniji... Ce pa gres kdaj tudi cez mejo pa to ne drzi... in moras potem stalno pri vsakem prehodu meje poiskati in rocno nastaviti novo omrezje...

Države kar brzijo mimo, ko se pelješ enkrat na teden v Oslo, ne? Vsakih 10 min nova in vsakič je treba novo omrežje izbrat, oh the horror
crazy1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce se gibljes samo po Sloveniji... Ce pa gres kdaj tudi cez mejo pa to ne drzi... in moras potem stalno pri vsakem prehodu meje poiskati in rocno nastaviti novo omrezje...

Države kar brzijo mimo, ko se pelješ enkrat na teden v Oslo, ne? Vsakih 10 min nova in vsakič je treba novo omrežje izbrat, oh the horror
crazy1.gif

Ce se peljes recimo enkrat ali dvakrat tedensko v Nemcijo moras stalno prekljapljati med rcono in avtomatsko izbiro omrezja... Sicer jaz ne potujem tako pogosto... ampak sem dal samo primer ...
smile-1.gif

In dovolj imam te brezplodne debate ...
nahrung002.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
[cenzura] sta zapela. Živim ob meji in že od začetka komercialne uporabe gsm tam leta 1997 moram imeti na ročno. Na vseh operaterjih še danes. Ob meji imaš hribe in doline, kjer naši operaterji nimajo signala, hrvati pa na polno. In ja najboljša izbira je ročna izbira. pelji se iz zagreba proti LJ, nazaj na SLO operaterje ti bo vrglo tam nekje med Krškim in NM.. Tacajt boš si pa stroške delal. Bližnica na gsm, prestopiš mejo, 2 klika in je to to. Jest ponavadi na samem prehodu, po mejni kontroli si vzamem 10 sek in to storim, če grem pa proti severu, se pa na prvem parkplacu ustavim, noge pretegnem, pa še to storim.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Recimo Veliki vrh nad Smartnim ob Paki Telekom ne lovi 3g, Tusmobil pa 8Mb.
majo pa vsi slab signal v pritlicju FGG v Lj;(

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.