Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
V 5 letih se mi še ni zgodilo, da bi kje ostal brez signala zaradi slabe pokritosti, na mobitel pa mi je prekloplo mogoče vsega skupaj 10x in še to v kakih res zakotnih krajih.

tuš signala ni recimo na rudniku
grin1.gif
Pa v mariborskem Europarku

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem no, imam Telemach, ki je na omrežju Tuš in v Europarku je signal
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Citat:
V 5 letih se mi še ni zgodilo, da bi kje ostal brez signala zaradi slabe pokritosti, na mobitel pa mi je prekloplo mogoče vsega skupaj 10x in še to v kakih res zakotnih krajih.

grin1.gif

Imam občutek, da si to opazil v garaži kjer tudi radio v avtu utihne.
Po samem Europarku je signal povsod.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jozo pravi:
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Na koga se obrnit in predlagat kje postavijo novo bazno postajo
sprasujem se.gif

ti pošljem v ZS kontakt osebe ki skrbi za lokacije baznih postaj...

V kolikor bi bilo samo postaviti bazno postajo, bi to še šlo. V obzir je potrebno vzeti celokupno postavitev baznih postaj, zaradi pravilne konfiguracije omrežja in da ne prihaja, da je ponekod dvojna pokritost medtem ko na drugi strani ni nobene pokritosti. Pokriti čim bolj bele lise. Na vse to vplivajo dodeljen frekvenčni spekter plus iskoristek posamezne bazne postaje.

Tušmobil ima sedaj glavnino baznih postaj postavljeno, sedaj samo še krpa manjkajoča področja ter dela na ojačitvi signala v urbanih območij. Na roko mu gre sedaj tudi dodelitev novega spektra v območju 800 Mhz.

V kolikor se gre za malenkostno prekonfiguracijo signala ali postavitev bazne na predlagano lokacijo, katera se ujema s planom pokrivanja potem obvelja predlagana rešitev.

Vvsakem primeru je za predlagati
grin1.gif
.

Lp.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sam mislim, da ima Tušmobil dovolj baznih postaj, samo kaj ko te niso optimizirane, sploh izven mest. Se meni popolnoma isto dogaja, kot uporabniku nuvi3790. Če nima vzpostavljene povezave sem povezan na bližnjo bazno postajo, ko pa vzpostavim povezavo pa skoz ping pong, med baznimi postajami ki so 2 oddaljene po 3 km od mene in ena 7 km od mene. Posledično temu primerno dela internet :D. Pa me je tukaj eden na forumu pred meseci učil, da je to normalno. Pri takih, ko nimajo sposobnega kadra, je to res normalno. Sem pred enim tednom odjavil eno Telefonsko od Tušmobila, pa skenil naročnino pri Mobitelu, pa sem vedno povezan na isto bazno, neglede na to, ali sem na internetu ali ne. Isto je pri Bobu ( Simobil), kjer imam poskusno paket brez naročnine. Sej pri Tušmobilu vse do letos nisem imel taki problemov. To se mi zdi čudno. Pa ne mi sedaj pametovati, da nisem edini na bazni. Z eno številko še bom pa počakal do prevzema Telemacha, da vidim kaj bodo oni ustvarjali.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Citat:

grin1.gif

Imam občutek, da si to opazil v garaži kjer tudi radio v avtu utihne.
Po samem Europarku je signal povsod.

V delu mimo New Yorkerja do izhoda, pa tudi v garaži, se TM signal ali čisto IZGUBI ali pa, če imaš srečo, preklopi na TS.
rolleyes-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
V delu mimo New Yorkerja do izhoda, pa tudi v garaži, se TM signal ali čisto IZGUBI ali pa, če imaš srečo, preklopi na TS. Preverjeno ravno ta teden, ko sem 15 min stala pri dvigalih in se gibala v radiju 1 m, da sem se lahko zmenila po telefonu... Ko sem malo "zašla" iz kroga, me je prekinilo...
Pa še kje v Evroparku bi se našle temne lise
10.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.126
113
To je jeba je moja že nabrala nekaj plačljivih SMS jev na ta račun ko je preklopil na telekom

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
...ker je tak težko preklopit na ročno izbiro omrežje? Drugače pa imajo lise v Evroparku vsi operaterji, pojdite na konec Spara, bo tam pol ljudi brez signala (odvisno od telefona).

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
A ima kdo pri tušu kjerkoli sploh UMTS?
Včasih sem ga pri službi (je dost ob avtocesti) ali v Lj na mojem koncu še dobil, zdej pa sam EDGE kar je res beda,...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.