Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Banke že od 2013 lahko same prodajo Tušmobil, brez Mirka Tuša.

Prav tako so iste banke dale letos Tušmobilu 28 mio € kredita (za poplačilo frekvenc).

Če bi bankam bilo v interesu prodati bi bil Tušmobil že prodan. Za banke in svoje €€€ je naboljši vstop strateškega partnerja v Engrotuš (preko dokapitalizacije). Če pa prodaš firmo, ki skupini prinaša zlata jajca je daljnoročno velik problem.

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
In pravilno da so dale ker kot sem že omenil Tušmobil je vreden več kot bi ga lahko banke prodale. Že 6 let je najhitreje rastoči operater in pričakuje se da bo tako tudi ostalo.

Kakovost storitev se je izjemno povišala v zadnjih dveh letih, uporabniki so zadovoljni in zanimivo zgodil se je preobrat, da je Simobil postal sinonim za nedelovanje omrežja, slab signal, itd.

mirko_77

Pripravnik
6. feb 2014
80
0
6
Resda je tako, vendar sam vseeno mislim, da je simobil zaenkrat še vedno bolj razširjen kot tušmobil. To pa velja tudi za mobitel. Tako, da tušmobil zaenkrat ni še tako razširjen, je pa tudi res, da se povečuje in bo MOGOČE ščasoma postal št. 1 v slo.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
tusmobil, simobil vse ista jajca. samo gledajo kje ti bojo cufnili se zadnji € z zepa.

zamudil cca. 1 teden z placilom poloznice pa kr 5€ storksov upravlanja terjatev. da bi poslali kaksen opomin pa ne duha ne sluha. cisto po vgledu drzave.. vdarimo po gospodarstvu...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Presedlaš in je problem rešen...
cheer.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
tusmobil, simobil vse ista jajca. samo gledajo kje ti bojo cufnili se zadnji € z zepa.

zamudil cca. 1 teden z placilom poloznice pa kr 5€ storksov upravlanja terjatev. da bi poslali kaksen opomin pa ne duha ne sluha. cisto po vgledu drzave.. vdarimo po gospodarstvu...

In sedaj je operater kriv ker ti nisi plačal pravočasno... Jst nikoli nisem mel problemov z Tušmobilom dokler sem bil naročnik.... Z Si.mobilom pa tudi nobenih težav vse se da zmenit če si reden plačnik..
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:

KekecXY izračunaj kdaj je račun zapadel, in kdaj si ga plačal,..preveč je že bilo zajebancij z neplačniki, pa z vrnitvijo stroškov opominov,..rok plačila je zato, da plačaš do takrat,..
l.p. b

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
kaj opomini se neposiljajo vec? zgleda je nova praxa kr izklop, ker ti lahko kasirajo vec za ponovni vklop kot stroske opomina.

ko clovek neplaca je za vas kriminalec. da racuna ni prejel oz. ga kje zalozil nemogoce. nevem zakaj firme placujejo 150% vec za isto storitev kot fizicne osebe?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.626
4.355
113
Bodo kakšni EU paketi dopust se blllllllža konkurenca pa je že predstavila.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pozabim 14 dni plačat račun pa mi zaračunajo zamudne obrest 0.01 €, pa imam paket najbližji L, drugič plačam račun z 1 tedensko zamudo, pa imam zamudnih obresti 0.05 €, čist za vsako mi obračunajo zamudne obresti drugače. Pač iz principa ne plačujem računov redno pri Tušmobilu, pa čeprav grem dnevno mimo :D.
V Nemčiji (Mobilcom debitel), ti pošljejo najprej sms opomin, potem pa novo položnico, kjer je strošek opomina 10 €. Pač se naredim tam slovenca ( kar tam ni olajševalna okoliščina) in hočem plačat staro položnico, pa jo ne moreš plačati, ker ni veljavna. Nekaj časa si lahko še staro plačal, sam so ti vseeno naslednji mesec zaračunal 10 €. In tam res redno plačujem položnice, ne pa pri nas, ko so kao stroški opomina ali pa zamudne obresti samo za okras. Pa še to lahk skor bankrotiram ko plačam 1 cent zamdnih obresti. Ko bi recimo pri tem bil Tušmobil tako oderuški, kot je pri ceni GSM aparatov.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
obresti se pričnejo obračunavati takoj po zapadlosti računa do dejanskega plačila + višina obresti je odvisna še od višine zneska računa... ni fix strošek...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
KekecXY
račun lahko dobiš po mailu, po pošti v spletno banko, lahko odpreš trajnik, plačaš lahko na banki, avtomatu, preko spletne banke,..če imaš e račun si lahko naročiš še sms opomin da je prišel račun in da je zapadel,..kaj bi še glasbeno željo,..
Opomini gredo ven po smsju, papirnato, fizičnim osebam se računajo zamudne obresti, pravnim stroške opominjanja ali nekaj takega,..
Zakaj firme plačujejo več? zato ker zapadajo pod druge zakone in ti dovoljujejo višje stroške, ponavadi so tudi računi in število strank višji in s tem več dela,..
Kriminalec zaradi enega neplačanega računa? Niti ne,.. le opomin da je treba račune plačevati na rok in da te tvoja napaka stane,.. brez da te kdo udari po denarnici itak nobeden ne razume ničesar,..,
b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
KekecXY
račun lahko dobiš po mailu, po pošti v spletno banko, lahko odpreš trajnik, plačaš lahko na banki, avtomatu, preko spletne banke,..če imaš e račun si lahko naročiš še sms opomin da je prišel račun in da je zapadel,..kaj bi še glasbeno željo,..
Opomini gredo ven po smsju, papirnato, fizičnim osebam se računajo zamudne obresti, pravnim stroške opominjanja ali nekaj takega,..
Zakaj firme plačujejo več? zato ker zapadajo pod druge zakone in ti dovoljujejo višje stroške, ponavadi so tudi računi in število strank višji in s tem več dela,..
Kriminalec zaradi enega neplačanega računa? Niti ne,.. le opomin da je treba račune plačevati na rok in da te tvoja napaka stane,.. brez da te kdo udari po denarnici itak nobeden ne razume ničesar,..,
b

Ce ti racun posljejo v danem trenutku samo v navadni papirnati obliki in se ta izgubi oz. ga zalozis... ali pa zaradi kakrnegkoli razlgoa pac ni bil poravnan v roku... je popolnoma brezpredmetno, da imajo na voljo cel kup razlicnih nacinov za posiljanje racunov... To izves sele, ko se enkrat zgodi taka situacija ... In to, da posiljajo opomin v papirnati obliki je laz... Meni ga niso... samo in zgolj preko SMS sporocila... in to na SIM kartico, ki je bila samo obcasno v uporabi... To je bil tudi razlog, da sem Tusmobilu rekel hvala lepa in pozrl se okoli 10€ za prekinitev NR ... in se jih losal za vse vecne case ...

Ne recem, da to pocnejo s kronicnimi neplacniki... ne pa, da se ti to prvic zgodi po parih letih ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Krivim jih le v toliko, da sploh nisem vedel, da en racun ni bil placan in da se je to zgodilo samo enkrat v nekaj letih, kar sem bil pri njih... in so zaradi tega, ker so pozresni in mi za to napakico, ker sem pac racun placal z zamudo, zaracunali dobrih 30€, izgubili enega narocnika... ter dosegli to, da se slab glas siri dalje ... Je tako poslovanje vredno tega? Meni osebno ni...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Vseeno si ti tisti, ki nosi odgovornost, ker nisi plačal računa, pa bi ga moral.

Kako so oni odreagirali je pač skladno s politiko firme in pogoji, ki si jih sprejel, ko si postal njihov, še vedno mislim, da malce pretiravaš, saj je odgovornost za krivdo izključno na tvoji strani.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vseeno si ti tisti, ki nosi odgovornost, ker nisi plačal računa, pa bi ga moral.

Kako so oni odreagirali je pač skladno s politiko firme in pogoji, ki si jih sprejel, ko si postal njihov, še vedno mislim, da malce pretiravaš, saj je odgovornost za krivdo izključno na tvoji strani.

Politika firme se spreminja... in izrecno se nisem nikjer strinjal, da mi bodo opomin poslali zgolj kot SMS, katerega pri njih nisem uporabljal, ker sem imel njihovo SIM kartico bodisi v predalu, bodisi v napravi, ki ne omogoca sprejemanje SMS sporocil...

In svojo odgovornost sem priznal ... in sem tudi v istem trenutku placal, kar so od mene hoteli... in tudi isti dan sel do njihovega prodajnega mesta in prekinil NR ... Nisem napisal prav nobene pritozbe ... samo pac prekinil sodelovanje ...

In kaj sem naredil narobe, ce sem pac rekel Tusmobilu adijo? Bi se jim moral klanjati in se jim zahvaljevati, ker sem jim lahko placal veliko prevelik strosek za prekinitev NR? Tusmobil nikoli vec... Ce je njim vseeno za stranko, ki jim je nekaj let redno placevala racune in ko se je enkrat zalomilo, ga je treba kaznovati... tako, da si bo ja zapomnil... potem je tudi moja pravica, da prekinem poslovanje z njimi in tudi moja pravica je, da naglas povem svoje mnenje... ali bi moral biti tiho in "pozreti" to, da imajo oni oderuske stroske skrite v drobnem tisku?

Skratka prav... se strinjam... da imajo pac tako poslovanje kot ga imajo... Se vedno pa lahko povem svoje mnenje o tem, da mi tak nacin poslovanja enostavno ni vsec ...
bonk.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
JEST,
hotel sem le povedati, da ima stranka nabor n načinov plačila (govorim za Si.mobil verjetno imajo podobno tudi ostali) prav tako lahko pogleda odprte postavke na portalih,..Neresno bi bilo pričakovati da bi operater za vsakega posebej gledal ali je račun pozabil plačati prvič, drugič, ntič (čeprav bi se verjetno dalo tudi to implementirati). Opomini so kljub vsemu masovna zadeva.
Druga varianta pa je da bi lahko operater ob pritožbi stranki, ki je prvič pozabila plačati račun strošek le tega odobril,..
l.p. b

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
ko stranka naredi napako, hitro skasirate. ko pa moram jaz 10x poklicat stranko pa se nemorem 10besed zmenit, ker ven mece. al pa cel vikend izpad omrezja, te pa je navadno opravicilo dovol. kdo mi pa takrat povrne stroske?
priznam, da sem naredil napako placal enih 10 poloznic 1 teden prepozno (zakaj ni vazno). ampak samo mobilni oprater mi je skasiral oderusko to napakico. zgleda so vsi ostali "dobrodelne organizacije", ker sem placal samo par centov obresti oz. nic.

btw. imam dosti izkusenj z neplacniki in tisti, ki nemisli placat nebo placal neglede na posledice. tako, da s temi kazni se obira samo postene zamudnike, ki res pozabijo.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.