Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
LTE je čisto kul dečki, če se ne omejite samo na mobitele. Ne bi bilo lepo enkrat imeti "v vsaki" napravi LTE brez da bi se povezovali na WIFIje. Imaš tablico, in kjerkoli že si, si preko LTE na netu, ipd. Dejansko potem ne potrebujemo klasičnega internet dostopa in domačega wifi omrežja, v čem jaz vidim ogromno prednost. UMTS je že kul, ampak LTE ima drugo prednost in verjetno se zato v tujini tako masovno gradijo omrežja: A further goal was the redesign and simplification of the network architecture to an IP-based system with significantly reduced transfer latency compared to the 3G architecture

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Tako, kot je na začetku bil drag ADSL, ampak s "maso" gre pač cena dol. No bigge, vse novo je na začetku drago, pa čez par let pade na smešne cene, če je zadeva popularna. Če je do zdaj bilo tako s vsako "noviteto", ne vem zakaj ne bi bilo s LTE.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ker očitno zadeva ni tako popularna/uporabna(?), kot bi znala biti.

Pred leti so imeli prave neomejene pakete, tako mobitel, kot simobil, zdaj pa več ne...ampak 3G, takšen kot je pri nas, je skoraj neuporaben, ker je povečini zabasano. S prihodom yutub HD posnetkov, pa so tudi hitrosti premajhne.
Mogoče ravno zaradi tega težnja s prehodom na LTE?

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Uporabna_Stran pravi:
AKOS pravi, da na Tušmobil leti največ pritožb in zahtev za rešitev spora. http://www.blog.uporabnastran....-resitev-spora/

Kaj pa vem če je tale AKOS ravno neki relevantni vir za take stvari, pa še podatki so z leta 2012, takrat pa vemo kako je bilo. Danes se mi zdi da je slika povsem drugačna. Preveč je teh nekih agencij pri nas v Sloveniji ki bolj ko ne mešajo meglo...

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Citat:
Uporabnik Uporabna_Stran pravi:
AKOS pravi, da na Tušmobil leti največ pritožb in zahtev za rešitev spora. http://www.blog.uporabnastran....-resitev-spora/

Kaj pa vem če je tale AKOS ravno neki relevantni vir za take stvari, pa še podatki so z leta 2012, takrat pa vemo kako je bilo. Danes se mi zdi da je slika povsem drugačna. Preveč je teh nekih agencij pri nas v Sloveniji ki bolj ko ne mešajo meglo...

Poročilo za 2013 je takorekoč pred vrati in g. Dolenc bi lahko govoril tudi o podatkih za leto 2013 (na katero leto so se njegove izjave nanašale ni izrecno povedal). Je pa pri vsem skupaj pomembno to, da je AKOS neke vrste 2. stopenjski organ in da do njega pridejo zadeve, ki jih uporabnik in operater nista uspela samostojno rešiti. Torej velik % lahko pomeni tudi to, da operater noče popustiti uporabniku ali pa da mu je mediacija šibka točka. Skratka interpretacij je precej, dejansko pa pomenijo bolj malo.

Da bi imeli realno sliko bi morali imeti centralni register v katerega bi morali operaterji prijavljati vse pritožbe. To bi moralo biti predvsem AKOS-u v interesu, pa jim kot vse kaže ni.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Ja. To je moja kartica. In kdaj naj bi to zaznalo da se je povezala na Lte? Ker sem dal connectna tus lte pa mi napise da se ni mozno povezati. Kdaj je bilo to torej?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
A prav priklopljen da sem bil gor? Čudno.. Mogoče res. V stilu da je to kot klic v sili. Sem videl tudi v aplikaciji da sem povezan ampak na samem telefonu pa se ni pokazal LTE napis itd.. tako da signal sem imelod te bazne ampak ni bil uporaben.. upam, da veš kaj hoče reci..

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Premium paket je podaljšan do 30.4.2014
cheer.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.