Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
trenutno ne vidim pametnega razloga da bi nujno rabil lte, zato sprašujem,..
you tube, mobilna televizija, spletne kamere delajo odlično na hspa+ in to sigurno ni razlog da bi sklenil n naročnin pri nekem operaterju,..Bo pa zanimivo videti ali si za višjo hitrost pripravljen plačti dodatno,..ena varianta bo prej ali slej plačljiv lte (vsaj začasno), drugo pa omejitev hitrosti odvisno od paketa,.. boš pripravljen plačati več za višjo hitrost?
Se pa strinjam da gre razvoj naprej, le tega ne vem zakaj točno jih bomo uporabljali,..in močno upam, da bo z uporabo orrentov hitrost padla na minimum,.. vsaj za čas njihovega downloada.
b

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

Tudi jaz ne vidim razloga zakaj bi kdo rabil LTE. 3G omogoča hitrosti, ki jih veliko niti na fiksni liniji nima. Za torrente vlačit tako ni namenjeno mobilno omrežje, tudi paketov ni (vsaj ugodnih za rajo), ki bi omogočali dovolj veliko mesečno kvoto za vlačit nekaj dol.

Mogoče da bi obstajal LTE za podeželje, kjer ni druge možnost interneta in potem recimo država sofinancira neomejene pakete. Ampak glede na prva dva, ki sta postavila LTE, je to operaterjem zadnja briga, oddajniki stojijo v večjih krajih, kjer pa je dovolj alternativnih možnosti.

Pravzaprav nisem od še nikogar (ne tu gori, ne drugje) slišal enega samega razloga zakaj 'rabi' LTE... Najbolj je pa zmagal kolega, ki je rekel, da bi šel iz Simobila na Mobitel, da bo lahko LTE uporabljal, ker ne more sedaj niti Youtube gledat, strani se mu odpirajo po 2 minuti itd. Pa mu rečem, da ima sigurno nekaj narobe nastavljeno, in je imel na ''2G only''
bonk.gif

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Imam vsaj 10 klicev na dan v tujino. In uporabljam od skype do freevoipdeal itd. In preko hspa ne gre. V nekaj minutnem pogovoru vsaj parkrat zasteka zaradi pinga. Tako da moram cakati da sem spet pod wifi da lahko normalno klicem. Zato lte. Ping je vazen. In ja. Bom doplacal. Ze sedaj imam pri vas privat paket l ki ima lte ze vkljucen. Ampak kaj ko signala ni nikjer.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Sorry lani sem s krka klical z edgea preko Si.naip,..z Lošinja s 3g s si.naIP in fringa,..tako da tole težko razumem ampak ok če si dejansko prišel do takega zaključka,..
b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Imam vsaj 10 klicev na dan v tujino. In uporabljam od skype do freevoipdeal itd. In preko hspa ne gre. V nekaj minutnem pogovoru vsaj parkrat zasteka zaradi pinga. Tako da moram cakati da sem spet pod wifi da lahko normalno klicem. Zato lte. Ping je vazen. In ja. Bom doplacal. Ze sedaj imam pri vas privat paket l ki ima lte ze vkljucen. Ampak kaj ko signala ni nikjer.
Jaz imam doma internet primarno preko UMTSa in uporabljam lahko od Skypa do TeamVieweja čisto normalno...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
In zdaj bomo ugotovili, da je eden takšnih userjev, ki si niti omrežja ne zna pravilno nastaviti.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Saj si operaterji ne želijo novih stvari temveč so prisiljeni iti z tehnologijo naprej, čeprav še ta katero imamo gsm, 3G ni in tudi nikoli ne bo do konca dodelana, zato bomo vedno imeli in plačevali za polovičarske stvari
bonk.gif

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
In kaj je za nastaviti na iphonu 5 z LTE enabled torej only edge ni več mogoč? No da slišimo. Ce imas ti težave s nastavitvami potem ni nujno da jih imajo vsi
evil.gif

Borovnica: ja ne mores soditi po uporabi enkrat na eno lokaciji. Povem oz prakse. Vcasih gre 5 minutni pogovor skozi bp spet drugic v slusaki: hello hello can you hear me? V Lj ko sem nekajkrat poskusil preko lte teh tezav ni bilo. Ce pa vsi tako vneto zagovarjate hspa potem res ne vem zakaj gre svet v smer Lte oz naprej.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Ce pa vsi tako vneto zagovarjate hspa potem res ne vem zakaj gre svet v smer Lte oz naprej.

Ker je tehnologija v ogromno primerih otroško tekmovanje 'kdo ima večjega'. Postaviš LTE in se hvališ kako imaš 'internet s svetlobno hitrostjo' in kako je dosti hitrejši od konkurence. Konkurenca potem ne more nič drugega, kot sledit, ker če ne bodo izpadli zastareli. Saj se vidi v tej temi, cel kup vprašanj kdaj bo LTE. Mene bolj zanima kdaj bodo vsi oddajniki na 3G, potem se pa lahko menimo o čem drugem (velja enako za ostala 2 operaterja).

Saj je enako pri telefonih - 2 jedri, 4 jedra, 8 jeder... RAM-a ima folk v telefonu več kot v laptopu, resolucijo večjo kot TV doma. Ker telefon se vidi, računalnik in TV pa sta nekje doma pospravljena.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Si leta 1994 uporablajal dial-up modeme? Verjetno ne. Drugace nebi tega pisal. Cez 20 let se bomo raznim LTe podobnim zavedam smejali in: kako je bilo enkrat tako pocasi... Vse se razvija in gre na bolje. Nove storitve itd. Po tvojem bi bilo najbolje da bi ostali na ravni casio kalkulatorjev iz 80-ih let. Vsaka tehnologija lahko odpre nove moznosti in nastajeno nove storitve. Itd. Zakaj nismo ostali kar na NMT pa bi bilo.
evil.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eh daj no ne nabijaj nekaj o kalkulatorjih iz 80tih, dial-upu pa NMT-ju, dobro veš o čem pišem(o)
rolleyes-1.gif

Prišli smo do stopnje, ko tehnologija v veliki meri (ali pa celo v celoti) popolnoma zadošča za normalno delo. Zato, ker je 3G dovolj hiter za gledanje youtuba preko telefona, ker so procesorji v računalnikih dovolj hitri že lepo število let za word, FB...

Zakaj pa misliš, da je recimo delež XP-jev še vedno tak velik? Ker ljudem popolnoma zadoščajo. Ker ljudje s starim dvojedrnikom opravijo vse, kar želijo. Prišli smo do stopnje, kjer ljudem tehnologija ne zastara več in jo lahko mirno uporabljajo do konca življenjske dobe. Seveda pa to ne paše proizvajalcem in zato gredo v dve strani:

1. prodajo vse hitrejših, boljših itd. zadev in marketingom, s katerim nas prepričujejo, da 'nam bo barometer v telefonu spremenil življenje'
2. načrtovanjem izdelkov, ki ne bodo zdržali veliko več kot je garancijska doba - za tiste trdovratne, ki ne bodo popustili 'hype-u'. Ali pa recimo opuščanju podpore (npr. Win XP).

Proti razvoju kot samem nimam pa seveda nič proti, ampak ne na račun nas uporabnikov, kjer bodo oddajniki na vaseh zaradi LTE-ja v mestih, še vedno na 2G/Edge.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Razvoj vedno placajo uporabniki tako ali drugace v tej ali oni obliki. Verjetno tudi xp in win 8.1 nista cisto enaka. Kdor rabi bo kupil. Kdor ne pac ne bo. Enostavno. Tako da to nima zveze z 3g in lte. Dej mo potem povej zakaj razvijajo ze omrezja 5 generacije ce je 3g dovolj? Morda zato ker bo to prineslo nove storitve, nove moznosti, nova delovna mesta itd. In na koncu investicije povzrocijo rast vsega. Sicer pa to je ze podrocje ki presega to temo. In se enkrat: ce ne rabis win 8.1 pac uporabljaj kalkulator iz praška kakšni so bili 30 let nazaj na voljo v Italiji ko si kupil prašek si dobil še to zraven
cool-1.gif

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
In se to: ko je prisel ven 3g na 384kbps so rekli: uf je hitro. To pa res ne rabimo take hitrosti. Le kdo bo to rabil itd. Evo. Egde je na 270kbps. Torej po tvoji teoriji ne govoriti da rabis 3g in da naj ga zrihtajo ce je ze edge super duper. Si kupis en 2g mobitel za 14 eur in gas. Tisti pa ki zelimo vec bomo pa to tudi placali kn pricakujemo da je na voljo enko hitro kot v nam bliznjih drzavah.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Ne mislim to vec odgovarjati ker svoje sem povedal. Ti pa zaradi mene razpredaj dalje in dokazuj kako da je razvoja konec in vse kar rabimo so ze razvili vec pa tako ne potrebujemo. Pa srečno.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ne gre se za to, da ne rabimo 4G. Gre se za to, da ga rabimo šele čez kake 5 let. Medtem ko 3G smo rabili že trenutek, ko je bila prva antena postavljena. Ampak izgradnja omrežja traja in je treba začeti prej.

Tako da ni samo marketing. Tušmobil pač mora LTE postavit, LTE standard pa je zastavljen zelo futuristično in 5G ne bo obstajal še kake 30 let, ker je že sam LTE zasnovan tako, da se da izboljševati hitrost, še veliko bolj kot UMTS.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Ne mislim to vec odgovarjati ker svoje sem povedal. Ti pa zaradi mene razpredaj dalje in dokazuj kako da je razvoja konec in vse kar rabimo so ze razvili vec pa tako ne potrebujemo. Pa srečno.

Kaj ti se že sam s sabo kregaš ali kaj? Sicer pa je res brezveze karkoli razpredat, ker se namenoma delaš butca in pišeš o kalkulatorjih iz italijanskih praškov, ostali pa pač žal vemo kaj takšen prisiljen razvoj prinaša za seboj.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Proti razvoju kot samem nimam pa seveda nič proti, ampak ne na račun nas uporabnikov, kjer bodo oddajniki na vaseh zaradi LTE-ja v mestih, še vedno na 2G/Edge.

Živa resnica.Sem od oddajnika stran mal kot več kilometer pa v bajti skoraj nimam signala da bi lahk telefoniral in moram hodit na balkon da signal ne prekinja oziroma užgat komunikator na wifi
grims-1.gif
je**š take oddajnike

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.