V Črešnjevcu ob Dravi žal drugo kot 2G nisi mogel sprejemat, zato je tudi delalo počasi. Simobil pa ima UMTS oddajnik sredi Selnice, zato tudi dela kot mora. No, samo da si porihtal!
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Da vsako stran odpira eno minuto ni normalno niti za 2g, sedaj pa odpira izredno hitro za mobilni inter
Po mojem nekaj ni vredu z modemom, je slabe kvalitete ali nevem pac
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Da vsako stran odpira eno minuto ni normalno niti za 2g, sedaj pa odpira izredno hitro za mobilni inter
Po mojem nekaj ni vredu z modemom, je slabe kvalitete ali nevem pac
Ja kak hitro pa bi ti odprl stran, ki je velika vsaj 1MB (prej 5MB dandanes) s 15 kb/s, kolikor leti preko EDGE? A misliš, da bo pa pri kateremkoli drugem modemu ali operaterju preko EDGE šlo hitreje?
AKtivirana je bila nova bazna na Megafonu (blizu Planeta). prav tako je bila aktivna ena bazna na vzhodu Maribora (verjetno na Sončnem domu). Bi znalo biti, da nekaj delajo.Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kaj Tušmobil kaj preureja v okolici Planeta Tuš v MB?
Sem tako blizu, da če ni vetra lahko " pljunem " do njega pa imam zadnje 3 dni signala samo 2 črtici od 5 in pa vsake toliko med klicom vse utihne in je potem potrebno pogovor pekinit in poklicat nazaj.
Si.mobil ima za tretjino večji spekter 900 MHz, prav tako ima SI.mobil večji spekter in kapaciteto na 2100 MHz.Citat:
Uporabnik map pravi:
Ne vem, če ravno pri modemu. Pri EDGE je SIMOBIL pred kakšna pol leta precej hitreje odpiral, kot edge na TUŠ. Sem ravno takrat menjaval operaterja in sem preizkusu. Na SI je odpiral, kot edge, na TUŠ kot GPRS. Še danes, če hočem preko PLAYstora al kaj je že tisto androidno sranje posodobit aplikacijo me na tušu ven vrže, ker ima enostavno prevelik ping. Na simobil edge, tega nikoli ni bilo. Roko na srce. Pri simobilu vsaj edge dela, če že ostalo ne, na TUŠU WCDMA, dela, ampak slabo, predvsem upload je v "*****". Na Simobil dela oboje OK, jebejo pa govorne komunikacije na 3g, prekinjanje, mrtvi klici, itd. Vglavnem sem z tušem zadovoljen, ampak daleč od popolnega omrežja. Pri nas je to Mobitel, vse ostalo je še nekaj let zadaj.
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Si.mobil ima za tretjino večji spekter 900 MHz, prav tako ima SI.mobil večji spekter in kapaciteto na 2100 MHz.Citat:
Uporabnik map pravi:
Ne vem, če ravno pri modemu. Pri EDGE je SIMOBIL pred kakšna pol leta precej hitreje odpiral, kot edge na TUŠ. Sem ravno takrat menjaval operaterja in sem preizkusu. Na SI je odpiral, kot edge, na TUŠ kot GPRS. Še danes, če hočem preko PLAYstora al kaj je že tisto androidno sranje posodobit aplikacijo me na tušu ven vrže, ker ima enostavno prevelik ping. Na simobil edge, tega nikoli ni bilo. Roko na srce. Pri simobilu vsaj edge dela, če že ostalo ne, na TUŠU WCDMA, dela, ampak slabo, predvsem upload je v "*****". Na Simobil dela oboje OK, jebejo pa govorne komunikacije na 3g, prekinjanje, mrtvi klici, itd. Vglavnem sem z tušem zadovoljen, ampak daleč od popolnega omrežja. Pri nas je to Mobitel, vse ostalo je še nekaj let zadaj.
Tušmobil ima hitre bazne (HSPA+) le na optiki, tiste bazne na relejnih linkih pa imajo pomanjkanje kapacitete. Širino relejnih linkov imata Si.mobil in Telekom za do 3x večje kot Tušmobil. S tem Tušmobil veliko prišpara pri plačilu frekvenc državi. Zaradi take optimizacije od tega leta dela dobiček.
Od te jeseni pa Tušmobil tiste UMTS bazne, ki jih nadgradi pa naj bo to na relejnih linkih ali optiki omogoča HSPA+ (do 21 Mbit/s), tudi v vukojebinah. Odkar dela dobiček si kot kaže sedaj to lahko privošči.
Če bi bilo po tvojem bi Tušmobil pred leti že bil v stečaju in imeli bi samo 2 operaterja in okoli 100-300% višje cene položnic.Citat:
Uporabnik map pravi:
V končni fazi me kot uporabnika, tehnične navedbe baznih postaj niti ne zanimajo. samo ali zadeva dela, ali ne, ter ali je primerljiva z konkurenco ali ne.
Citat:
AKtivirana je bila nova bazna na Megafonu (blizu Planeta). prav tako je bila aktivna ena bazna na vzhodu Maribora (verjetno na Sončnem domu). Bi znalo biti, da nekaj delajo.
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
...in pa vsake toliko med klicom vse utihne in je potem potrebno pogovor pekinit in poklicat nazaj.
Citat:
LTE ni obvezen, vsak operater sam odloča če bo zgradil LTE. Obvezna gradnja LTEja je samo v primeru, če kupiš frekvence 800 MHz, sicer ne.