Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Kaj je pa s podatki, neomejeno v tus omrezju, kaj pa ko si v mobitelovem?

Nimaš zakupljenega prenosa podatkov v nacionalnem roamingu (gostovanje na mobitelovem omrežju) - tu pa se plačuje prenos podatkov po ceniku.

Cena prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja = 0,43 EUR/MB

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
razn ko gostujes v mobitel omrezju ti grejo pac po 3 enote cesarkoli

Obračunski interval je bil spremenjen iz 180/180 na 60/60 - ena enota za pogovore ena minuta, vse ostalo pa se že prej ni obračunavalo po tri enote za npr. SMS.

Ja to s 3 enotami sem tukaj na forumu prebral. Da ce si recimo v mobitelovem omrezju da ti potem gredo po 3 enote na minuto?

Če se te je prav razumelo se zanimaš za Brezmejni paket ali za paket ALL Inclusive?

Pri BREZMEJNIH paketih velja;

- Imaš lahko vezavo bodisi za popust 25% na naročnino ali pa vzameš vezavo za telefon na 12 mesecev ali 24 mesecev po želji, odvisno, katero ceno telefona si pripravljen sprejeti

- ENOTA = 1 minuta = 1 sms = 1 mms = 1 MB prenos podatkov

- KLICI v vsa omrežja veljajo tako v Tušmobilovem omrežju, kjer je 30 sekundni interval, kakor v omrežje NR (Mobitel), kjer je po novem interval 60/60 s torej minutni interval za klicanje in ne več 180 s.

- SMS, MMS ( lokalno, mednarodno ) se ti odštevajo iz enot, v kolikor si zgolj na Tušmobilovem omrežju

- Prenos podatkov se ti odšteva iz enot v kolikor si zgolj na Tušmobilovem omrežju.

- Brezmejni paketi se lahko izvedejo še v Multipaket , kjer se lahko iz istega volumna pogovarja do 5 telefonski št., torej skupna naročnina oz. ena naročnina.

Pri paketu ALL Inclusive velja;

- Ni omogočena vezava na telefon ali popust torej ni si vezan

- KLICI v vsa omrežja, SMS in MMS ( lokalno ) so NEOMEJENI za uporabo tako iz Tušmobilovega omrežja, kakor iz NR ( Mobitel) omrežja

- Prenos podatkov je NEOMEJEN iz Tušmobilovega omrežja, iz NR ( Mobitel omrežja) se ti obračuna posebej

Lp.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:

Nimaš zakupljenega prenosa podatkov v nacionalnem roamingu (gostovanje na mobitelovem omrežju) - tu pa se plačuje prenos podatkov po ceniku.

Ok, to je mal huda, ampak kolk pa ma tus pokritosti, ok v Ljubljani vrjamem da bo delal prenos podatkov, kaj pa malo bolj odrocno?

Cena prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja = 0,43 EUR/MB

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
- SMS, MMS ( lokalno, mednarodno ) se ti odštevajo iz enot, v kolikor si zgolj na Tušmobilovem omrežju

-če si pa v mobitelovem se ti pa dodatno prištevajo, prav tako kot prenos podatkov

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja sem se zdele pogovarjal z tusmobilovcem in mi je bilo razlozeno in mi je zal da je tko, ker prenos podatkov se pozrem, ampak sms in mmsi da moram gledat a sem v omrezju ali nism mi je pa brezveze. Zanimivo je tudi da na en paket lahko furas dva uporabnika, samo kako naj jest recimo materi dopovem da mora pazit v katermu omrezju je, oziroma sem siguren da se stem nebi hotla ukvarjat.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja sem se zdele pogovarjal z tusmobilovcem in mi je bilo razlozeno in mi je zal da je tko, ker prenos podatkov se pozrem, ampak sms in mmsi da moram gledat a sem v omrezju ali nism mi je pa brezveze. Zanimivo je tudi da na en paket lahko furas dva uporabnika, samo kako naj jest recimo materi dopovem da mora pazit v katermu omrezju je, oziroma sem siguren da se stem nebi hotla ukvarjat.
Pa misliš da TM nima pokritosti ali kako? Kje živite vi?
rolleyes-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Mislim, da je potrebno paziti samo na DATA in MMS. SMS-ji je pa mislim vseeno ali so poslani iz TM ali iz @M roaminga, se ti odstevajo. SIcer pa že doolgo mi ni preklopilo na @M. Naj nekdo točno pove, kako je z SMS-ji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Tole s pokritostjo mi ni jasno, saj pač vsak doma sproba kakšen je signal in če ni TM, pač vzame tisto kar je. Sem na relativno "vaškem" področju in dela TM najboljše, da ne bi bila pokrita večja mesta po SLO pa skoraj ne verjamem.

Če pa se najde nekdo, ki sploh ne preveri kako je s TM na njegov področju, potem pa benti nad njimi, pa je le sam kriv.

Edino, kar lahko nekdo pove, če ve, kako je s UMTS ob naši AC, predvsem MB LJ relacija? mobitel vem, da ima pokrtio v nulo, simobil pa hudo slabo

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Mislim, da je potrebno paziti samo na DATA in MMS. SMS-ji je pa mislim vseeno ali so poslani iz TM ali iz @M roaminga, se ti odstevajo. SIcer pa že doolgo mi ni preklopilo na @M. Naj nekdo točno pove, kako je z SMS-ji.

Za sms-e enako velja, kakor za mms in prenos podatkov, kar se tiče Brezmejnih paketov

Pri ALL Inclusive paketu pa je omejitev samo glede prenosa podatkov.

Tako sem razbral iz neuradnega forumu.

Meni recimo še ni preklopilo na Mobitel omrežje, imam avtomatično izbiro.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še to... blokado omenjenih storitev pri zelenih zaračunavajo?

Ali ročna izbira omrežja na telefonu naredi enak efekt (tale nacionalni roaming mi ni čisto jasen....)?
1285191-Capture.PNG

Priponke

• 1285191-Capture.PNG
    1285191-Capture.PNG
    107 KB · Ogledi: 172

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
To zaračunavajo za blokado ko si v tujini in za klice v tujino...

A za nacionalni roming na Mobitelu je blokada GPRS podatkov brezplačna
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Super, hvala!

Počakam še, da mi pošljejo kupon za brezplačni priklop in bye, bye Simobil.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz sem že dobil. Rekli so v ponedeljek, ampak je nekako 30 minut po telefonskem klicu že prišel na mail. Lepo.

frenky666

Pripravnik
23. nov 2009
181
0
16
Novo mesto
Prejšnji teden se mi je zgodilo, da sem bil (recimo) 30min nedosegljiv (tako kot vedno, takrat ko sem pričakoval klic in najbolj rabil:)
Pa mi je precej čudno, ker sem večkrat preveril in imel poln signal v tistem času, vendar kdorkoli me je klical sem bil nedosegljiv, oziroma sms nedostavljeni.
Je to napaka kakšna na omrežju, ali telefon kaj serje, ker sedaj nikoli nisem prepričan da je vse OK, pa ves čas čekiram.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik frenky666 pravi:
Prejšnji teden se mi je zgodilo, da sem bil (recimo) 30min nedosegljiv (tako kot vedno, takrat ko sem pričakoval klic in najbolj rabil:)
Pa mi je precej čudno, ker sem večkrat preveril in imel poln signal v tistem času, vendar kdorkoli me je klical sem bil nedosegljiv, oziroma sms nedostavljeni.
Je to napaka kakšna na omrežju, ali telefon kaj serje, ker sedaj nikoli nisem prepričan da je vse OK, pa ves čas čekiram.

si imel mogoče aktivno EDGE povezavo?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
če imaš aktivno edge povezavo si lahko nedosegljiv, to pa zaradi tega, ke se telefon povezuje z netom.

kaj pomeni aktivna edge povezava?
- da brskaš po spletu
- da poslušal online radio v živo
- da streamaš video
- da se ti telefon v stanju pripravljenosti samodejno posodablja (aplikacije,...)
- da sinhronizira emaile samodejno (ker imam tako nastavljeno)
- itd...

skratka to lahko preveriš tako, da pogledaš na ekranček. če bi ti piše E, pomeni da se prenašajo podatki. vsaj pri moji nokii e72 je tako. če piše E pomeni, da pobira emaile z neta. in se zavedam, da sem v temu času posodabljanja (to lahko traja zelo odvino, morda 2 minuti, 10 minut...) lahko nedosegljiv, lahko pa se zgodi, da mi kljub temu zazvoni telefon
smile-1.gif

Za take primere imam sms zgrešeni klic, ko mi sistem pošlje sms, kdo me je klical v času moje nedosegljivosti.

Če te to moti, ti svetujem, da uganseš vse zgoraj naštete zadeve, morda se ti telefon samodejno povezuje pa niti tega ne veš (še posebej, če imaš kak novejši/pametem telefon).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.