Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Je možen prehod iz brezmejnih 200 na free 5, če sem se 4 mesece nazaj vezal z 25% popustom na naročnino? Če je - koliko moram plačati kazni?

mislim da ni možen, edino če boš popust nadomestil z novo vezavo za aparat... več info pa na 080 700 700

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:

Zaradi novih ugodnosti, ki prihajajo računam, da bo ob koncu leta 230.000-250.000 uporabnikov (ob pogoju da konkurenca ne naredi nič).

Saj ne sme narediti nič, to se mi sicer zdi nepoštena zgodba, regulator trga, ki omejuje konkurenco, Mobitel ne sme narediti prav nič, da bi povečal konkurenčnost, ker bo takoj kaznovan. Že za Оabest akcijo mu grozi kazen čez 1 mio EUR, ker je z njo pridobil nove naročnike ..... žal se mi zdi, da se tu država že preveč vmešava .........pa vedeti je tudi treba, da recimo Mobitel za klice v TUŠ plačuje temu 3x denarja, obratno pa saMO 1X ................. no sam bom kmalu med njimi.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ja bogi Mobitel. Saj lahko vrže ven Itak Ðabest cene, samo potem mora dat za tretjino najnižje cene omrežje v najem. He, he.
smile-1.gif

Pa ni tako samo v Sloveniji.
wink-1.gif

Sicer pa dajmo si nalit čistega vina. Mobitel ima porazne donose na kapital. Prve dobičke je začel prinašati šele pod Dremljevo Telekomovo upravo. Do takrat je bil čista denarna luknja brez dna. In zlatarna iz katere so si lahko kak kos nakita zastojn postregli "prijatelji".

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Mobitel ne sme narediti prav nič, da bi povečal konkurenčnost, ker bo takoj kaznovan. Že za Оabest akcijo mu grozi kazen čez 1 mio EUR, ker je z njo pridobil nove naročnike ..... žal se mi zdi, da se tu država že preveč vmešava .........pa vedeti je tudi treba, da recimo Mobitel za klice v TUŠ plačuje temu 3x denarja, obratno pa saMO 1X ................. no sam bom kmalu med njimi.
Če država ne bi regulirala trg (kar v preteklosti ga ni) bi samo Mobitel ostal na trgu. In 1 mobilni operater na trgu pomeni 100x zvišanje cen?

Če Mobitel zaračuna manj sebi, kot drugim za enako stvar mora biti kaznovan. (cena škarij). Tako je Mobitel zrinil Vego iz trga. Mobitel in Si.mobil sta se leta 2003 kartelno dogovorila (s podporo APEKa!) za asimetrijo ter nižje cene. Si.mobil je leta 2006 zato plačeval če je klical Mobitelove uporabnike Mobitelu plačati 0,0622 €/min, medtem ko je Vega morala ko je klicala Mobitelova uporabnika Mobitelu plačevati 0,1138 €/min. Kje je tu logika?
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/119-zakljucevanje-govornih-klicev.html

Če bi Urad za varstvo delal se take stvari ne bi zgodile. Zato pa mora naš mobilni trg regulirati EU, ker država favorizira Mobitel. Ne pozabi kaj se je zgodilo ko sta Mobitel in Si.mobil Vego zrinila s trga: podražitev mobilne telefonije leta 2006-2007 kartelno (en je podražil za X EUR, drug operater pa je naslednji mesec zvišal pakete za X EUR. Če si tega želiš potem res ne potrebujemo regulacije mobilnega trga.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vega je cisto sama kriva za to... ker so imeli svoje stranke za bebce ... Podobno je nekaj casa pocel tudi Tusmobil... a se je v zadnjem casu le malo spametoval... in so prisli do tega, da uproabniki pa le zelijo malo vec kot samo SMSe in govorno telefonijo od mobilnega operaterja... In to, kar APEK sedaj Mobitelu prepoveduje, lahko ostali operaterji pocnejo brez sankcij... Prav zato jaz osebno recimo nisem prav prevelik ljubitelj Tusmobila... ceprav tudi uproabljam njihove storitve... ampak bolj zato, da sem na tekocem... Mi pa niti na kraj pameti ne pade, da bi uproabljal Tusmobil kot primarnega operaterja ... Vsaj zaenkrat se ne... Ko se bodo postavili na lastne noge in s tem dokazali svoje trditve, kako so "oh in sploh" dobri... pa bom mogoce spremenil tudi svoje mnenje...
nahrung002.gif

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Kakšen je že ukazni niz za preverjanje stanja zakupljenih količin na paketu Brezmejni?
Sem skoraj prepričan, da je *180#, vendar mi že dva dni izpisuje informacijo "Nimate rezerviranih transakcij". Tudi preverjanje dodatne porabe na *123# mi ne deluje. Izpiše "Vaš paket ne vsebuje več vključenih vsebin".
Preko Tuškabine vpogled normalno deluje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Za multipaket je *128# in kliči, za navaden brezmejni paket pa *123#

*180# pa ne bi pravi
wink-1.gif

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Uh hvala, ne vem kje sem dobil cifro 180.
Kaj preverjanje dodatne porabe poleg zakupljenih količin pa je možno samo prek Tuškabine?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
dodatna poraba: SMS "Poraba" na 7070 (povratni sms se obračuna 9centu),

drugače pa tuškabina, ali pa moj.tusmobi.si

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
In to, kar APEK sedaj Mobitelu prepoveduje, lahko ostali operaterji pocnejo brez sankcij... Prav zato jaz osebno recimo nisem prav prevelik ljubitelj Tusmobila...
Potem si pristaš 1,2 mobilna operaterja na trgu
evil.gif

Brez regulacije trga bi bila zgodba sledeča:
- Mobitel bi za 5 EUR mesečne naročnine dal unlimited v m@ omrežju, SMS-e, MMS-e, prenos podatkov in klice v druga mobilna omrežja po 1 EUR/min.
- Konkurenca ter Mobitel poslujejo z visoko zgubo. Najprej gre Tušmobil v stečaj, kmalu zatem se pobere Si.mobil in Telekom Austria iz slovenskega trga. Vse to v reku 2-3 let.
- Ko ostane Mobitel edini mobilni ponudnik pa država dokapitalizira Mobitel (in s tem pokrije izgubo ki jo je pridelal v tem času).
- Mobitel podraži pakete za 100-1000%.
- Živela konkurenca in nizke cene.

Zaradi takih stvari pa je treba regulirati operaterje, ki imajo nad 40% tržni delež + da je država lastnik tega operaterja. Treba gledati dolgoročno za trg in ne kratkoročno obdobje. Operater s takim deležem lahko vpliva na poslovanje drugih (manjših) konkurentov, kar operater s 10% tržnim deležem ne more vplivati na poslovanje največjih. Zaradi tega tudi pozdravljam odločitev ameriških regulatorjev, ki so preprečili združitev AT&T ter T-Mobila v ZDA. To za njihov trg ne bi bilo dobro.

Kar je Vega kriva je zato, ker je imela GSM 1800. GSM 1800 + nacionalni roaming no go. Vsaj v Sloveniji ne. To veljajo tudi za operaterje s UMTS 2100 only. če bi na razpisu za GSM 1800 namesto Vege zmagal Telekom Austria (in ta ne bi kupil SI.mobila) bi ga čakala podobna zgodba.

Če nisi ljubitelj Tušmobila, tudi Si.mobila nisi. SI.mobil sam priznava, da je proti Mobitelu poslal UVK-ja na 100ine prijavil in nič od tega. Zato pa toži Evropsko komisijo. Naj bi vložili tudi tožbo proti Mobitelu zaradi Džabesta. Če še ne veš so SI.mobil ustanovila takratna državna podjetja: Iskratel, Istrabenz, Intereuropa in Kmečka družba. In njihova ponudba je bila najslabša na razpisu za 900 MHz in so bili še vedno izbrani za 2. operaterja v SLO. In zaradi tega je imel tudi polno ugodnosti v začetku poslovanja (no še vedno manj kot državni Mobitel - to je res). Vendar jih je imel v primerjavi s Vego.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Pozdravljeni! Rad bi malce preveril telefonske klice moje hčere. Tam na moj tušmobil je mail naslov kjer lahko to naročim. Me pa sedaj zanima a to si lohk pol vsak zmisli za katerokoli številko a kaj preverjajo al kako? Ker namreč nebi hotel da pol njo kličejo za potrditev naročila itd....

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Žal tako enostavno to ne gre. Lahko si pogledaš klice tudi na moj.tusmobil.si (potrebna registracija in SMS na tel. št. katero boš spremljal) ,moraš pa vedeti da je na podlagi zakona potrebno 3 zadnje številke skriti.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Na moj.tušmobil imam registrirano, vendar je samo tekoči mesec in samo odhodni klici. Jaz bi rabil oboje. Naročnina je sicer na mojo mamo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
obojega ne boš videl tut če naročiš boš videl samo odhodne klice, sms, mms in prenos podatkov... Kar vidiš na moj.tusmobil.si boš isto prejel na dom za 3 mesece nazaj če naročiš
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Vsakem primeru bo vedla če bo videla položnico al pa če bo šla na moj.tusmobil .si bo videla dodatno porabo ker zahtevek za izpis klicev za zadnje 3 mesece stane 1€

Tak da boš z težka skril to da ne bo vedla da jo preverjaš...

Sam se mi poraja vprašanje zakaj jo preverjaš?!? Ma previsok račun al sploh ne presega fiksne naročnine?!
sprasujem se.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.