Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.763
113
40
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Nič ne najdem na njihovi strani...?
Velja 100%. Tako da se splača.
cheer.gif

Pa sm končno sklenu - free 40, do konec leta -50%, potem pa 25% popust zaradi vezave!

nahrung002.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

To nam je jasno, ni pa jasno, zakaj ponekod te SMS-e obračunajo, drugje pa ne.

odvisno je od paketa, urby20 ima predvidevam da all inclusive ali FREE kjer se poslani SMSi v tujino obračunajo dodatno, medtem ko je pri tvojem Brezmejnem paketu drugače in se SMSi poslani v svetovno tarifo odštejejo od enot...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
odvisno je od paketa, urby20 ima predvidevam da all inclusive ali FREE kjer se poslani SMSi v tujino obračunajo dodatno, medtem ko je pri tvojem Brezmejnem paketu drugače in se SMSi poslani v svetovno tarifo odštejejo od enot...

Hvala za pojasnilo... ne vem zakaj sem do sedaj mislil, da je ravno obratno (pri Brezmejnih dodatno, pri FREE pa so vključeni). Anyway... that explains it. Hvala!

(mimogrede, še vedno mi ne rata aktivirat Facetime-a in iMessage-a... nenehno piše waiting for activation... pa ravno v sosednji temi mi Dexter grozi z nečim podobnim
evil.gif
)

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Nacionalni roaming je omogočen povsod, razen v LJ ne.... no v LJ na nekaterih koncih je še...

Ampak tudi na teh koncih, kjer je omogočen nacionalni roaming, ima Tušmobil poln svoj 3G signal, tako da ne vidim smisla, zakaj bi nekdo bil na mobitelovem omrežju, če ima svojega.

zato ker lahko izklopiš bazne le glede na LAC in ne po ulicah recimo
wink-1.gif
Torej LACxy pokriva to in to območje in če že izklopiš, izklopiš celotni LAC, ne moreš pa posameznih baznih...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

Hvala za pojasnilo... ne vem zakaj sem do sedaj mislil, da je ravno obratno (pri Brezmejnih dodatno, pri FREE pa so vključeni). Anyway... that explains it. Hvala!

(mimogrede, še vedno mi ne rata aktivirat Facetime-a in iMessage-a... nenehno piše waiting for activation... pa ravno v sosednji temi mi Dexter grozi z nečim podobnim
evil.gif
)

kakor vidim gre za sms, ki se pošlje v UK? Lahko da je kakšna napaka na mednarodni povezavi ali pa da sploh ni omogočeno pošiljanje na tega "operaterja" pri katerem se številka nahaja... pošlji na info@ pa bodo preverili...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
KSZ:
Malo sem v dvomih: odločam se med Brezmejnih 1000 in Free 20. Cena je približno enaka. Klice imam malo mešano, podatkov pa prenašam cca 400 MB mesečno. Kako je z SMSi v tujino, ali se pri obeh vštevajo v zakupljeno količino ali ne? Kakšne so pa cene klicev v tujino, konkretno v Veliko Britanijo? Saj vem, pogledati na Tuš stran. Sem že, ampak v pogojih mi ni ravno jasno napisano, govorim glede SMSov. Aja, imam kar kakih 200 SMS v tujino mesečno, raje kakšen več...
LP!

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
- brezmejni paketi - če boš pošiljal smse v tujino se ti bodo odštevali iz paketa
- free paketi - če boš pošiljal smse v tujino, se ti bo to dodatno obračunavalo po 0,08 evra/sms

- klici v tujino pa so po 0,33evra/minuto v 136 držav sveta (seznam držav najdeš na tušmobil strani)

- lahko pa si aktiviraš tarifo evropa express, kjer za 0,15 evra/minuto kličeš na vse stacionarne številke in 0,30 evra/minuto na vse mobilne številke v teh 136 držav sveta

- v primeru, da si aktiviraš evropo express, boš zraven naročnine imel doplačilo 2 evra/mesec (kar se pa definitivno splača, če veliko kličeš v tujino in če kličeš morda na hišne številke boš plačeval le 0,15 evra/minuto)

To je to
smile-1.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Carski odgovor, manjka mi le še nekaj: ali tole, kar citiram:
>- klici v tujino pa so po 0,33evra/minuto v 136 držav sveta (seznam držav najdeš na tušmobil strani)
>
>- lahko pa si aktiviraš tarifo evropa express, kjer za 0,15 evra/minuto kličeš na vse stacionarne številke in 0,30 evra/minuto na vse mobilne številke v teh 136 držav sveta

>- v primeru, da si aktiviraš evropo express, boš zraven naročnine imel doplačilo 2 evra/mesec (kar se pa definitivno splača, če veliko kličeš v tujino in če kličeš morda na hišne številke boš plačeval le 0,15 evra/minuto)

velja za oba paketa?
Hvala in lp!

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
velja za vse pakete
wink-1.gif
Ja, sem si ogledal. Še nekaj, kako je s prenosom podatkov. Kakšna je razlika med brezmejih 1000 in Free 20 glede omrežja? Sta oba vezana na Tušmobil ali je brezmejnih 1000 tudi v roamingu?
LP!

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kar se tiče prenosa podatkov ja, pri obeh moraš biti na TM omrežju če želiš da gre iz paketa...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Nekaj me zanima glede tistega 25% popusta.
Kot primer recimo Galaxy S2 je 419€, na mobisvetu ga dobiš za 439€. A tisti 25% popust ti velja dokler ne pri tušmobilu vzameš novega telefona ali ti lahko poteče že prej?
Hvala za odgovor.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Lahko uveljavljaš 25% popust in nisi vezan s tem in lahko kadarkoli vzameš tel. in se s tem prekine 25% popust!

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kako lahko sploh pomislite na mobisvet, ko daje samo 1 letno garancijo?

Na SE Arc S je dve leti, ostale telefone, ki sem jih gledala pa je res 1 letna.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.