Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ravno to je problem.
Ročna nastavitev na TM ne pride v poštev, ker signal TM ni 100% in veliko preklaplja na Mobitelovo omrežje (skoraj vedno ko veter zapiha v drugo smer). Je pa limit 20€ in omenjen paket bi pokrival vse potrebe.

LP

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Potem je FREE 20 zate idealen paket.

Seveda ne pozabi da če ti omejuješ budget, da je omejena tudi količina storitev
smile-1.gif

Še vedno je pa prenos podatkov treba doplačat pri uporabi nacionalnega roaminga.

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Bi bilo uporabno, če bi kje razbral cenik za porabo izven paketa v omrežju Mobitel.
Za porabo izven paketa v omrežju TM je cena 0,05€ za min. SMS, MMS in MB, kaj pa za enako v omrežju Mobitel ?

LP

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
OK, še enkrat, ker se mi zdi čudno :

Free20
Če si v omrežju TM je brez doplačila vse, razen klicev v druga omrežja, kjer je brezplačnih samo 400min.
Doplačilo po prekoračenih 400 min. je 0,05€/min.
Podatkovni prenos je količinsko neomejen.

Če si v Mobitelovem omrežju je doplačilo za minuto klica, SMS, MMS v katero koli omrežje v SLO 0,05€/min oz. sporočilo.
Podatkovni prenos v Mobitelovem omrežju 0,43€/MB.
Obračunski interval prenosa podatkov 10kB v omrežju Mobitel.

Če je tako, je morda vprašljiv samo obračunski interval klica 60/60.

Ali spet česa nisem prav razbral ?

LP

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če sem prav zastopil prodajalca na Tušu je v paketu FREE 20 vseeno ali kličeš iz TM omrežja ali gostuješ na Mobitelu. 400 min v druga omrežja imaš zakupljena pa ni važen ali si na TM ali na mobitelu takrat.
Podatke pa imaš zakupljene samo na TM omrežju. Če si na mobitelovem jih plačaš.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
OK, še enkrat, ker se mi zdi čudno :

Free20
Če si v omrežju TM je brez doplačila vse, razen klicev v druga omrežja, kjer je brezplačnih samo 400min.
Doplačilo po prekoračenih 400 min. je 0,05€/min.
Podatkovni prenos je količinsko neomejen.

Če si v Mobitelovem omrežju je doplačilo za minuto klica, SMS, MMS v katero koli omrežje v SLO 0,05€/min oz. sporočilo.
Podatkovni prenos v Mobitelovem omrežju 0,43€/MB.
Obračunski interval prenosa podatkov 10kB v omrežju Mobitel.

Če je tako, je morda vprašljiv samo obračunski interval klica 60/60.

Ali spet česa nisem prav razbral ?

LP

Vse si pravilno razbral ter ugotovil
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Če sem prav zastopil prodajalca na Tušu je v paketu FREE 20 vseeno ali kličeš iz TM omrežja ali gostuješ na Mobitelu. 400 min v druga omrežja imaš zakupljena pa ni važen ali si na TM ali na mobitelu takrat.
Podatke pa imaš zakupljene samo na TM omrežju. Če si na mobitelovem jih plačaš.

Tako je!

Ne pozabita, da imata še možnost sedaj brezplačno testirati izbrani paket 1 teden, preden se odločite za njega
zmaga.gif

Lp.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Ne pozabita, da imata še možnost sedaj brezplačno testirati izbrani paket 1 teden, preden se odločite za njega
zmaga.gif

Lp.

Jest nič ne testiram, kar furam in dela BP. No če izvzamemo tisti izpad pred zadnjim snegom in razlago osebja na brezplačni številki "Gospod to je zaradi slabega vremena", ki je nastopil šele naslednji dan.
Upam, da ne bom spet nedoseljiv v sredo in četrtek ker Trontelj spet grozi s snegom
wink-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Torej mi je jasno vse, razen ene malenkosti ...

V gostujočem omrežju kličem ceneje kot naročnik v istem omrežju ?
No, tukaj se zame logika konča ...

Kako zanesljivo je v praksi TM omrežje in kakšna je dejanska pokritost. Jasno, mesta in AC križ so pokriti. Kaj pa vukojebine?
Če se TM sesuje, ne dela, kakorkoli omrežje ni dostopno - ali sem potem avtomatsko v Mobitelovem, ali sem nedosegljiv ?
Seveda ob samodejno izbiri omrežja.

Ima morda TM v kratkem kakšno finto v planu ?
Da ne bom vzel tega paketa, čez dva tri mesece pa bom zopet iskal ?
Ker to dejansko je poceni varianta !

LP

LP

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Pod prvo vprašanje je odgovor NE cena je ista če si tut v domačem omrežju..oz v Mobitelovem omrežju..

omrežje v praksi je z moje strani odlično..

v kratkem po moje ne bo nič novega glede paketov ker so trenutna ponudba je odlični
wink-1.gif

kar se tiče Vukojebine ..ne morem trdit a drugače tut ostala dva nimata vukojebin 100% pokrito ..
wink-1.gif

če bi se Tuš omrežje sesulo si avtomasko na Mobitelovem omrežju.. Tak da brez panike
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Sem misli :
s tem paketom kličem kot mobitelov neuporabnik v mobitelovem omrežju ceneje, kot mobitelov uporabnik v mobitelovem omrežju ...

Z vukojebino sem mislil 500m od urbanih središč in AC križa.
Mobitel ima to kar zelo dobro pokrito.

Sicer pa bo ena številka ostala pri Mobitelu, za vsak slučaj ...

LP

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Mobitel ima 99.7% prebivalstva, Tušmobil 98%(pred kakim letom 97%). Iz tega si pač razlagaj kak se ti zdi pokritost. Recimo pokritost z vsaj za silo internetom(EDGE) imata Mobitel 98.2% in Tuš 98%, torej praktično enako.

5 centov kot Tušmobilov naročnik na Mobitelovem omrežju je pa zmaga ja:) Ampak mislim, da tuš za gostovanje plačuje Mobitelu lih kakih 5 centov, mogoče kak cent več, tak da si ne dela pretirane izgube, no če pa porabiš vseh 400minut v mobitelovem pač si... Sam izgleda se splača Tušu to narest, ker je takih uporabnikov tako malo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
hysterical-1.gif

Saj ne, da imaš za vsak slučaj lahko vseskozi naštimano na Mobitel gostovanje, pa te vseeno pride ceneje, kot da si pti njih.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
hysterical-1.gif

Saj ne, da imaš za vsak slučaj lahko vseskozi naštimano na Mobitel gostovanje, pa te vseeno pride ceneje, kot da si pti njih.

Ja, sem vajen brezhibnega delovanja omrežja že 17 let.
Zaradi 2,99€/mesec ne bom reven, tako, da bo do pridobljenega zaupanja v omrežju TM vedno na dosegu roke tudi Mobitelova kartica.

LP

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Jaz sem bil na Rakitni enkrat ko Mobitel omrežje ni delalo ene 10 ur:) Se zgodi heh. Če ne zaupaš še čisto dobro pa men nekaj časa dokler se ne privadiš še rezervno Mobitelovo SIM, zakaj pa ne.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
5 centov kot Tušmobilov naročnik na Mobitelovem omrežju je pa zmaga ja:) Ampak mislim, da tuš za gostovanje plačuje Mobitelu lih kakih 5 centov, mogoče kak cent več, tak da si ne dela pretirane izgube, no če pa porabiš vseh 400minut v mobitelovem pač si... Sam izgleda se splača Tušu to narest, ker je takih uporabnikov tako malo.
Mobitelov nacionalni roaming
http://www.dreamdesign.si/info...ionalni-roaming

nacionalni-roaming-mobitel.png

Cene klicev (z DDV):
Visokoprometne bazne postaje - 117 baznih (zelena): 0,0204 €/min
Srednjeprometne bazne postaje- 229 baznih (rumena): 0,0313 €/min
Nizkoprometne bazne postaje - 713 baznih (rdeca): 0,0796 €/min

Cene SMS (z DDV): 0,0276 €

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na sliki je cela Ljubljana pobarvana. Ali to pomeni, da v Ljubljani nacionalni roaming se vedno obratuje ?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.