Citat:
Uporabnik Company pravi:
KSZ: Se opravičujem za nevednost, ampak sem pri istem operaterju ža cca 15 let, pa me to niti ni zanimalo. Torej:
TM ima roaming z Mobitelom. Kako veš, da si v matičnem omrežju, ter kdaj te preklopi v Mobitel omrežje? Samo po izpisu operaterja na ekranu telefona? Ker pri stock SGS2 tega ne vidiš takoj, je treba notification bar potegniti dol.
LP!
Ja pr Androidih rabiš notification bar potegnit. Edino prenos podatkov je tisti, kjer je treba pazit, ker je drag v roaming, drugo ni problemov, ker je klic itak tudi v roaming vključen, SMS pa je poceni, če si v roaming(brezmejni), oziroma je celo vključen(FREE).
Rešitev za prenos podatkov je najlažja z blokado prenosa podatkov v Mobitel roamingu(prek SMSa ali pa preko tuškabine), druga opcija je ročno na tuš signal, sam zakaj, če je edino prenos problem.
Pravzaprav bi blo moje priporočilo Tušmobilu po defultu vsem blokada prenosa podatkov v roaming, ker so redki, ki bi hoteli podatke v roamingnu uporablat(pravzaprav so redki že tisti, ki se sploh kdaj znajdejo v Mobitel roamingu).
Pa naj uni ročno vklopijo, stvar rešena. Ne vem zakaj pametne glavce pri Tušu tega ne zgruntajo, pa morm zdej ljudem prenos podatkov izklaplat, ker sami niti ne vejo za to opcijo