Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No jaz kot študent sem preprosto plačal z bančno. Čudno mi je pol kompliciranje za nekoga, ki je zaposlen. Če so res tok bedni(in ja to so vsi operaterji mal panični za kakim neplačniki, ne vpraši na Mobitelu sm rabil poroka nekaj let nazaj), potem se zlaži, da si nezaposlen. V tem primeru bo bančna ziher zadosti:)

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
KSZ: Se opravičujem za nevednost, ampak sem pri istem operaterju ža cca 15 let, pa me to niti ni zanimalo. Torej:
TM ima roaming z Mobitelom. Kako veš, da si v matičnem omrežju, ter kdaj te preklopi v Mobitel omrežje? Samo po izpisu operaterja na ekranu telefona? Ker pri stock SGS2 tega ne vidiš takoj, je treba notification bar potegniti dol.
LP!

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
lahko se ročno fiksiraš v nastavitvah omrežja na tušmobil ali na mobitelov signal. če pa imaš avtomatično iskanje omrežja pa se bo telefon sam prijavil na močnejši signal in na sgs2 res vidiš šele v temu baru ali ko imaš zaklenjeno tipkovnico - android pač.
morda pa obstaja kakšna aplikacija na adnroidstoru, ki ti omogoča na namizju prikaz trenutnega operaterja. to pa žal ne bi vedel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.047
113
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
No jaz kot študent sem preprosto plačal z bančno. Čudno mi je pol kompliciranje za nekoga, ki je zaposlen. Če so res tok bedni(in ja to so vsi operaterji mal panični za kakim neplačniki, ne vpraši na Mobitelu sm rabil poroka nekaj let nazaj), potem se zlaži, da si nezaposlen. V tem primeru bo bančna ziher zadosti:)

Finta je...da če si brezposeln pa sploh ne moreš skleniti naročniškega razmerja. Vsaj tako trdijo v Tuš centrih, na spletni strani pa je spet drugače.
confused-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Company pravi:
KSZ: Se opravičujem za nevednost, ampak sem pri istem operaterju ža cca 15 let, pa me to niti ni zanimalo. Torej:
TM ima roaming z Mobitelom. Kako veš, da si v matičnem omrežju, ter kdaj te preklopi v Mobitel omrežje? Samo po izpisu operaterja na ekranu telefona? Ker pri stock SGS2 tega ne vidiš takoj, je treba notification bar potegniti dol.
LP!

Ja pr Androidih rabiš notification bar potegnit. Edino prenos podatkov je tisti, kjer je treba pazit, ker je drag v roaming, drugo ni problemov, ker je klic itak tudi v roaming vključen, SMS pa je poceni, če si v roaming(brezmejni), oziroma je celo vključen(FREE).

Rešitev za prenos podatkov je najlažja z blokado prenosa podatkov v Mobitel roamingu(prek SMSa ali pa preko tuškabine), druga opcija je ročno na tuš signal, sam zakaj, če je edino prenos problem.

Pravzaprav bi blo moje priporočilo Tušmobilu po defultu vsem blokada prenosa podatkov v roaming, ker so redki, ki bi hoteli podatke v roamingnu uporablat(pravzaprav so redki že tisti, ki se sploh kdaj znajdejo v Mobitel roamingu).
Pa naj uni ročno vklopijo, stvar rešena. Ne vem zakaj pametne glavce pri Tušu tega ne zgruntajo, pa morm zdej ljudem prenos podatkov izklaplat, ker sami niti ne vejo za to opcijo:)

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Company pravi:
LP!

Da se blokirat prenos podatkov v Romingu ko si :
Citat:
Blokada prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja

Za večji nadzor nad morebitnimi dodatnimi stroški lahko enostavno blokirate prenos podatkov in s tem tudi prejemanje in pošiljanje MMS sporočil, kadar se nahajate v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja. Tako boste zagotovili, da se bodo storitve, povezane s prenosom podatkov opravljale samo, kadar se boste nahajali v Tušmobilovem lastnem omrežju.
Blokado prenosa podatkov lahko vključite na dva načina:

v telefon vtipkajte *121# in izberite »Zapore storitev« ter sledite navodilom
obiščite wap.tuskabina.si in izberite zavihek Moj Tušmobil, kategorije Moje storitve ter sledite navodilom

V primeru izklopa zapore prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja, po zaključenem postopku izklopite in ponovno vklopite vaš mobilni telefon.

Z blokado prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja ne boste blokirali prenosa podatkov v tujini. Za blokado prenosa podatkov v tujini obiščite eno od Tušmobilovih prodajnih mest in izpolnite ustrezni obrazec.

In ko si na mobitelovem omrežju bi ti moglo pisat takole ( MOBITEL / TUSMOBIL) drugače piše samo TUSMOBIL.. A ko drugo se prenos podatkov mora samodejno izklopit ko si na mobitelovem omrežju vsaj je tko pri meni ... če vse je prov ti more tko pokazat ko treba odklenit telefon vsaj pri mojmu tko Optimus 2x original rom...še slika
wink-1.gif

p.s: Na roming sem dal samo tolk da ti pokažem kak zgleda drgač sem cel cajt na Tušmobilovem omrežju pa mam samodejno iskanje omrežja omogočeno..
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Se pravi, vzamem Free 20, blokiram prenos, kot je Deky_ napisal, pa sem vse naredil? Uveljavim še 25% popust, ker ne rabim telefona, pa konec?
LP!

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ksz
Bom kar tu vprasal: Kak si prenesem podatke iz sd kartice na iPhone? Pa kje ma rocno nastavitev omrezja?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.