Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Tušmobil prepaid ALL INCLUSIVE vse reši ., pa še več dobiš . Full zadovoljen in bo pri meni tudi naprej tako .
cheer.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik samc pravi:
Bil sem cisto pripravljen placati celotno narocnino in porabiti vse minute. Zakaj le zakaj tale komplikacija? Da se Tusmobil naredi finega "lejte zaracunali vam bomo le proporcionalen delez prve narocnine"? In obenem zaracuna toliko vec minut? Komu na uslugo? Sama zmeda.

Mobitel in ugibam da tudi Simobil enako na mesec priklopa proporcionalno naročnino zaračuna in tudi vklopi. Kar je edino logično. Si predstavlaš, da skleneš paket 29. v mesecu, pa dobiš račun za polno naročnino?!? Tak da premisli, če bi celo zaračunavali, bi bil ti zadovoljen 99% uporabnikov bi jih pa poslalo v [censored].

Ne moreš ti avtomatsko sklepat, da ti bodo celo naročnino zaračunali, vprašal bi če ne veš. Ne pa da avtomatsko pričakuješ neko stvar, ki res ni logična.

Pa še neka stvar, zakaj se sploh pritožuješ. Plačal si 16€, če ne upoštevaš priklučnine. Če bi ti zaračunali celotno naročnino, kakor ti hočeš, bi plačal celih 20€! Torej WTF, na svoj račun so zakomplicirali, da ti prihraniš 4€,bodi raj tiho no:D

Nazadnje urejeno:

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Če bi ti prvi mesec računali cel znesek naročnine bi pa tudi jambral, ne? Sploh ne vem kaj bi rad v grobem si celih 5€ plačal več kot če bi plačal celo naročnino in nič dodatnih klicev. Javi se mi pod ZS ti jih jaz nakažem

samc

Zelenc'
6. okt 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Citat:
Uporabnik samc pravi:
Bil sem cisto pripravljen placati celotno narocnino in porabiti vse minute. Zakaj le zakaj tale komplikacija? Da se Tusmobil naredi finega "lejte zaracunali vam bomo le proporcionalen delez prve narocnine"? In obenem zaracuna toliko vec minut? Komu na uslugo? Sama zmeda.

Mobitel in ugibam da tudi Simobil enako na mesec priklopa proporcionalno naročnino zaračuna in tudi vklopi.

Ne vem ce bo drzalo, oziroma vsaj ne v celoti. Dosedaj sem bil na Mobitelu, in vsak mesec sem dobil racun. Gor je pisalo:
- narocnina za NASLEDNJI mesec
- poraba (klici) za tekoci mesec

Skratka, Mobitel ti na racunu izstavi narocnino celo za vnaprej, in seveda, za ves naslednji mesec. Kaj se zgodi v tistem mesecu, ko zapustis Mobitel, ne vem, ker se ni prisel zadnji racun (za september v mojem primeru). Ampak takoalitako sem narocnino za september placal ze avgusta, ne verjamem da mi bodo kaj vracali. Bom pa pocakal se par dni, da vidim...

Citat:

Kar je edino logično. Si predstavlaš, da skleneš paket 29. v mesecu, pa dobiš račun za polno naročnino?!? Tak da premisli, če bi celo zaračunavali, bi bil ti zadovoljen 99% uporabnikov bi jih pa poslalo v [censored].

Ni edino logicno. Meni ze ni bilo. Tudi ce zamudim v kino in pridem sredi predstave, ne placam proporcionalnega dela.

Citat:
Ne moreš ti avtomatsko sklepat, da ti bodo celo naročnino zaračunali, vprašal bi če ne veš. Ne pa da avtomatsko pričakuješ neko stvar, ki res ni logična.

Meni pa je popolnoma logicna. Zdaj me ima, da grem pogledat racune za T-2, Telemach, elektriko in podobno... ce bom se najdu tiste stare racune kje, ko sem jih prvic placal... in skor stavit se grem, da gor niso proporcionalni racuni za prvi mesec, ampak je gor narocnina za internet ali pa TV ali pa omreznina za elektriko za ves mesec. No, presenecen bom, ce so to res proporcionalni racuni.. V tem primeru se strinjam s tabo, da je stvar "logicna" tudi za Tusmobil, ce je tudi drugje tako. Ampak jaz tega res ne bi nikoli pricakoval. A ves zakaj? Ker ne bi pricakoval od ponudika (cesarkoli), da ti karkoli senka. Paket je paket. Ce kupis paket jabolk (zapakiran), placas tudi vsa jabolka, ne glede na to da jih bos samo pol pojedel.

Citat:

Pa še neka stvar, zakaj se sploh pritožuješ. Plačal si 16€, če ne upoštevaš priklučnine. Če bi ti zaračunali celotno naročnino, kakor ti hočeš, bi plačal celih 20€! Torej WTF, na svoj račun so zakomplicirali, da ti prihraniš 4€,bodi raj tiho no:D

Ne nisem na boljsem, narobe si izracunal. Kot receno, moj racun bi bil sicer bil 25evrov (15 narocnina +10 prikljucnina), tako pa bom placal en dober evro vec. Ne gre mi za ta evro, gre za princip.

In, dokler nisem dobil pojasnila, sem se ze resno ustrasil, da je z racunom nekaj hudo (v principu) narobe, in da utegne biti tako tudi v prihodnje.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
No sam da si zvedel:) Za prihodnje se ti ni treba nič bat, bo tako kot si vajen do sedaj. Drugače pa kar se zadnjega računa tiče od Mobitela ne boš dobil nič nazaj preverjeno(nekaj se da preko reklamacij sam ni nujno da rata). Vsi tako delajo za zadnje račune pomoje.

Razna elektrika pa take resne stvari pa imaš poračun, tam so pa 100% korektni, proporcionalno prvi in zadnji mesec, plačaš kolikor dejansko porabiš, ampak tam ni zakupljenih količin, zato to lažje naredijo.

Kjer so zakupljene pa za zadnji mesec je ponavadi praksa, da plačaš celega. Zato se zelo izplača čisto proti koncu mesca menjat operaterja, to si je zelo dobro zapomniti.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
@samc, ti skeniram račun za elektriko ko smo se preselili, da se prepričaš da tudi plačaš proporcionalni del?

Nekateri imajo še naročnino za naprej, nekateri pa samo za porabljeno (za nazaj).

Simobil mi recimo ni vrnil zneska naročnine dokler jih nisem nekajkrat klical čeprav so mi ob prenehanju naročniškega razumerja rekli, da mi bodo znesek poravnali v 30 dneh od prekinitve. Potem sem od mnogih slišal, da radi pozabijo na to
smile-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kupiš mini prepaid od TM daš 4 € , na računu 5 € .Vklopiš tarifo ALL INCLUSIVE , v tvojem primeru 19 dan v mesecu ti vzame iz računa 12 € ker je paket 30 € . 4 + 12 € je 16 € strošek in bi iimel vse neomejeno do konca meseca .In spet zadnjega v mesecu napolniš za 30 € naslednji dan 1 v mesecu ti trga z računa in imaš cel mesec paket ALL INCLUSIVE , vse neomejeno .Nobenih skritih stroškov v ozadju .Ko si v mobitel omrežju imaš pa omejitev 1500 minut v druga omrežja .In seveda spet TM zmaga s stroški .Pa bi lahko šel s 1. naslednji mesec v naročnino .Ali pa prosil za kupon brezplačne priključnine , na tem forumu ,in bi se ti odštelo 10 € . .
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

samc

Zelenc'
6. okt 2011
11
0
1
To kar si napisal, sem pocel avgusta, ko sem testiral Tusmobil signal s predplacnisko. V zacetku septembra sem pocakal par dni, da so prisli ven FREE paketi. Sel sem skleniti narocnisko razmerje (podpisati pogodbo) 8.septembra, tisti dan, ko so se pojavile prve reklame. Preklopili so me iz Mobitela na Tusmobil 19. septembra. (Toliko o tistih treh delovnih dneh za preklop, kot so nekateri pisali v tej temi.)

samc

Zelenc'
6. okt 2011
11
0
1
Ok, kar se mojega originalnega vprasanja tice je zadeva zakljucena, ker sem dobil pojasnilo.

Bi pa vseeno rad rekel tole: mislim d amarsikdo (tako tule kot na tusmobilu) ne razume koncepta "paketa". Ce kupis paket, to pomeni nekaj celovitega. Ker je stvar "za-pak-irana (torej "pak-et"), pomeni, da je v principu nedeljiva. Ko sem semptembra sel v preklop na tusmobil, sem pricakoval, da kupujem (nedeljiv!) paket, ki se mu rece "paket free 20 za september". Cena ej jasna, kaj je notri, pa tudi. Pa se je izkazalo, da ne drzi, da paket v resnici ni paket, in da atom ocitno ni atomaren...

V zvezi s tem se ena zanimiva prigoda. Ko sem bil se zelo majhen (bilo je to se v rajnki Jugoslaviji, Tito je se migal...), se spomnim da sva sla enkrat z ocetom v trgovino. Tam sem zagledal bonbone, ki so bili zapakirani in povezani v "vrvico", v nekaksen trak: vsak bonbon je sicer bil v svojem prozornem ovitku, vendar so se ti ovitki drzali skupaj, kot nekaksna klobasa. Hotel sem imeti te bonbone, ampak bilo jih je kakih 20 zvezanih skupaj. Mojemu ocetu se je to zdelo odlocno prevec, vzel je zepni nozek in cak-cak, odrezal ene pol bonbonov stran. Prideva na blagajnom pa ga blagajnicarka nahruli, da kaj je sel to rezat, da se to ne sme... mojemu ocetu pa nic jasno, ker se mu je zdelo ocitno, da je kolicina bonbonov na enem strikcu obcutno prevelika, da bi jih kdo kupil vse naenkrat. No, takrat sem zvedel, kaj pomeni paket....

Kaj naj recem.. ocitno smo v socializmu jemali nedeljivost paketov resneje kot jih zdaj v kapitalizmu.

samc

Zelenc'
6. okt 2011
11
0
1
Ker sem iz pisanja na forumu razumel, da se ti brezplacni kuponi posiljajo po posti, jaz pa nisem imel zelje razkrivati svoje identitete komurkoli na tem forumu. (Ce sem razumel narobe, potem sem pac storil napako.)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.619
7.100
113
Moraš povedat kdo si ja, ampak tu si torej vstran vrgel 10€, tam se pa buniš za tistih par €, kot je prišel več račun zaradi lastne neumnosti oz nevednosti.

človek z načeli bi jaz rekel!

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
samc: sam praviš, da si pol leta spremljal debato o Tušmobilu in da si bil zelo pozoren na vse skupaj preden si se odločil za sklenitev - očitno nisi bil dovolj pozoren in si zadeve prebiral površno kajti v roku 6 mesecev je veliko uporabnikov postavilo isto vprašanje kot ti (glede proporcionale paketa za 1. mesec) in vsi, ki so dobili odgovor so se strinjali s tem, saj je edino tako logično, da ti operater zaračuna proporcionalni del - torej za tiste dneve, ko boš dejansko uporabljal.

Pri simobilu sem imel neprijetno izkušnjo - pri njih plačuješ naročnino VNAPREJ vsak mesec (recimo sedaj oktobra bi plačal za november, novembra bi plačal za december...) in v primeru, da prekineš decembra pri simobilu naročniško razmerje, ti za januar NE vrnejo že plačane naročnine. Po 2 tednih prepiranja in dopisovanja z njihovo reklamacijsko službo so mi le nakazali na moj TRR naročnino za januar, ki sem jo plačal v začetku decembra (in še to ne v celoti ampak le delno) - sem pustil stat vse skupaj in bil zelo vesel, da nisem več pri njih.

No, skratka, glede kupona za brezplačen kupon pa bi vprašal tukaj koga, da ti pošlje ker bi prišparal 10 evrov
smile-1.gif
no sedaj je kar je... (že to ti je dokaz, da si zelo površno sledil debati o temu tušmobila, kajti določeni uporabniki imajo v podpisu reklamo za brezplačen kupon pri Tušmobilu).

Pa še nekaj: praviš, da si si zelo dobro prebral splošne pogoje in da nisi nikje zasledil, da imajo napisano, da zaračunavajo delno naročnino za 1. mesec. Si prepričan?

1 minuta prebiranja splošnih pogojev:
7. Obračunavanje (na stran 11)
• na prvem redno izstavljenem računu se naročnina obračuna za
del naročnine iz tistega obračunskega obdobja, v katerem je bila aktivirana
kartica SIM. Ta del naročnine se obračuna od dneva vklopa do zadnjega dne
obračunskega obdobja.
• Storitve se obračunajo za preteklo obračunsko obdobje.
• Storitve pogodbenih operaterjev se obračunajo v rokih, pogojih in v delu, ki
jih Tušmobil prejme od pogodbenih operaterjev do vključno dneva obračuna,
kar pomeni, da je storitev pogodbenega operaterja deloma ali v celoti lahko
zaračunana tudi izven obračunskega obdobja Tušmobila.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Komot, skenslaj tušmobil in gremo drugam, če je tako idiotsko pri tušu.

izbire je polno.

Pa kaj vam je????
Saj je samo vprašal kako to obračunavajo. Ste mu razložili in je pač drugač kot si je predstavljal.
In zakaj ga je traba zdej ganjat iz tuša?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
sej ga nihče ne podi
smile-1.gif

in ni samo vprašal ampak on kvečjemu napada in neki strelja v prazno - za vsako njegovo razlago je dobil konkreten odgovor.

Sicer pa važno, da smo sedaj rešili in da so zadeve jasne
smile-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Mal mi grejo na k... posti kjer nekdo sam napiše, da lahko spokaš drugam.
Ti si mu lepo razložil kako je obračun narejen. Če mu ni všeč je njegov problem ampak to se vpraša prej.
Tudi mene ste/so preganjali drugam, ker sem vprašal če se večkrat zgodi, da si nedosegljiv, razlaga na klicnem centru je bila pa vreme

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.619
7.100
113
Problem je, da uporabnik dobi razloženo, da je krivda na njegovi strani, ker si ni prebral pogojev ali česa drugega, potem pa začne isti uporabnik nekaj bentit preko tušmobil, čes kak so nategatorji, in da nikjer ni videl tega, etc...

čisto nepotrebno...potem pa naj pač spoka vstran, če je tako slabo pri tušu.

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Men se zdi smiselno, da ne dobiš celega "paketa", če nimaš cel mesec. Kako bi pa bilo, če bi naročnino sklenil na koncu meseca pa bi plačal paket za cel mesec, čeprav ni šans, da ga porabiš?

btw., offtopic:
A kdo ve koliko časa traja, da naredijo prenos številke?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik ahac pravi:
Men se zdi smiselno, da ne dobiš celega "paketa", če nimaš cel mesec. Kako bi pa bilo, če bi naročnino sklenil na koncu meseca pa bi plačal paket za cel mesec, čeprav ni šans, da ga porabiš?

btw., offtopic:
A kdo ve koliko časa traja, da naredijo prenos številke?

3 delovne dni....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.