Citat:
Uporabnik samc pravi:
Prejsnji mesec sem prestopil od Mobitela k Tusmobilu... seveda, po branju zadnjih 6 mesecev objav na Alter.si forumu v tej temi.
No zdaj pa je prisel prvi racun od Tusmobila. Ker sem vzel paket FREE 20 (s popustom namesto novga telefona), sem pricakoval na prvem racunu dve alineji:
- narocnina FREE 20 (minus 25% popust): 15 eur
- sklenitev narocniskega razmerja: 10 eur
Skupaj bi torej moralo biti 25 eur.
Dobil sem pa racun, katerega fotko pripenjam. Zaboga milega, a mi lahko kdo razlozi tele postavke. Al sem jaz tolk neumen da ne razumem tega racuna al pa se norca delajo iz mene. Preden klicem na reklamacije, naj mi nekdo razlozi tole prosim...
Seveda, zelo enostavno.
Ker nisi bil prvega v mesecu priklopljen, si dobil le propocionalni del zaračunane naročnine. Kolikor vidim je merska enota naročnine 0,40 - kar si lahko razlagaš, da si dobil 40% paketa in tudi plačal boš le 40% paketa (oni te priklopijo glede na dan aktivacije, če si aktiviran sredi meseca, boš dobil vse na pol, hkrati bo pa tudi mesečna naročnina polovična). Ti si bil očitno aktiviran nekje od 15-20 tega v mesecu, se motim?
Drugo: presegel si svoje dodeljene minute namenjene za klice na druge številke znotraj SLO in sicer dodatno si klical na mobitel in simobil (spet, ker si dobil le 40% paketa, si dobil tudi le 40% tistih 400 minut za druga omrežja znotraj SLO - lahko si sam izračunaš, koliko si jih ob aktivaciji dobil). In ker si verjetno mislil, da si jih dobil celih 400, si veselo klical na ostale številke, zato se ti je dodatno zaračunalo klicanje na ostale številke. Razumeš?
Popust na mesečno naročnino pa se ti je obračunal glede na višino ZARAČUNANE mesečne naročnine. Torej če bi ti Tušmobil zaračunal celotno mesečno naročnino 20 evrov, bi ti tudi dali celih 25% popusta na to naročnino - kar pa znaša 5 evrov popusta.
Tako pa so ti zaračunalo 25% popusta na mesečno naročnino za ta proporcionalni del (torej za teh 40% naročnine) in si skupaj dobil popusta 2,04 evra (1,67 evra + 20% davka).
Od 1.10. do 31.10. boš dobil celih 5 evrov popusta na mesečno naročnino.
No in na koncu imaš še priključnino zaračunano 8,33 evra brez davka in 10 evrov z davkom.
Bo sedaj jasno?
P.S. vedno brezplačno preveriš koliko imaš še minut za ostale številke če vtipkaš v telefon *123# in tipko za klicanje, tako da ne boš prekoračil teh 400 minut.
Drugače pa dobrodošel med zadovoljnimi uporabniki Tušmobila, še eden več