Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ne, če je osnovni paket univerzalen (enote), dodatni paket pa specifičen (Mb).

Sicer pa tudi pri Mobitelu najprej pokuri dodatne pakete in šele potem osnovnega...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Še enkrat: če imaš free 5 paket + 1gb, se ti najprej ob uporabi interneta iz tušmobil omrežja porablja 1gb, če pa boš uporabljal internet na mobitelovem omrežju boš pa dodatno plačeval...

Ko boš porabil ta 1gb prenosa podatkov na tušmobil omrežju in boš imel še nekaj mb na voljo iz teh 100 enot, ki jih dobiš pri paketi free 5, se ti bo internet odšteval iz teh enot (v kolikor ti jih je pač še ostalo od teh stotih in v kolikor boš internet koristil na tmb signalu).

Najprej se porabi dodatni paket, nato pa osnovni. Zakaj je temu tako? Ja logično, saj operater smatra, da če si ti aktiviraš dodatni 1gb in zanj posebej dodatno plačaš, da boš najprej to pokuril (ker v osnovi extra plačaš) in šele na to boš lahko kuril naprej iz osnovnega paketa (za katerega pa itak plačaš z naročnino).

Meni se to zdi povsem logično.

Prestavljal si, da smo prvega v mesecu in da imaš paket free 5 + 1gb prenosa (dodatni paket). Sedaj si pa predstavljal, da smo že zadnjega v mesecu in ti si v 30tih dnevih porabil le 20mb prenosa podatkov, katere so se ti odštele iz 100 enot. Torej si brezveze zakupil 1gb in zanj plačal dodatno, porabil pa ga ne boš in prenese se ti NE v naslednji mesec (ker je obračunsko obdobje od 1. do zadnjega).

Torej bi ti operater zaračunal nekaj, česar nisi uporabil - to je sicer pri nekaterih operaterjih "normalno", vendar ni pravično do uporabnika. No, pri Tušmobilu hvala bogu razmišljajo uporabniku prijazno
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kok pa pride

1gb zakupa?

recimo free5 5€ + 1gb prenosa v tušu omrežju seveda? to se mi zdi zanimivo.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Jaz popizdevam počasi. Imam HTC Desire. Preko mobile networka niti neke kurceve strani ali na facebook nisem mogo. Ali pa če dela prekija občasno, da je prav nadlezno. Kaj je to blesav Android, HTC ali tuš?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kok pa pride

1gb zakupa?

recimo free5 5€ + 1gb prenosa v tušu omrežju seveda? to se mi zdi zanimivo.

5€ je 1GB dodatno, torej imaš za 10€ orenk paket - 25% pa itak zmagaš na vasi.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
Jaz popizdevam počasi. Imam HTC Desire. Preko mobile networka niti neke kurceve strani ali na facebook nisem mogo. Ali pa če dela prekija občasno, da je prav nadlezno. Kaj je to blesav Android, HTC ali tuš?

Mislim, da boš moral dosti več podatkov povedat:
- ali imaš prave nastavitve?
- preveri delovanje interneta v drugem telefonu lahko da tvoj telefon kej nagaja
- če nimaš nastavitev pokliči v njihov center da ti pošljejo nastavitve oz da preverite če imaš prave nastavitve (povedal jim boš kaj imaš vse napisano v nastavitvah za GPRS)
- kje točno se nahajaš
- koliko črtic imaš na ekranu
- imaš samo gprs/edge ali imaš 3g omrežje?
...

Jaz imam tudi težavo z nakupon avtomobila, moj problem je ta, da ne vem katerega bi kupil
cool-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tušmobil je imel 30.6. 8,6% tržni delež. Glede na 31.03. je pridobil 0,5% trga.

Tušmobil ima 7,3% vseh naročnikov v Sloveniji (zvišalo za 0,3%)

Tušmobil ima 11,7% vseh predplačnikov v Sloveniji (zvišalo za 1,0%)

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sem svež uporabnik Tušmobila (danes je četrti dan) in se mi je prvič zgodilo, da sem ostal nedosegljiv danes popoldne na poti iz službe. Na relaciji Lj-Logatec tam okoli 5.30 ure. Pred prehodom na Tuš sem sprobal s predplačniško kartico in v 14 dneh nisem opazil težav.
Je pa danes dopoldne sestra, ki je tudi na Tušu na Vrhovcih ostala nedosegljiva.
Na klicnem centru so mi rekli, da je bil izpad na nekaterih koncih Lj. zaradi prebliževanja slabega vremena. To se mi zdi malo mim. Tega na Mobitelu nisem poznal. Ali lahko takšne izpade pričakujem večkrat?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Mene je tok presenetel, da sem samo adijo še rekel.
Upam, da je bil današnji izpad slučajnost, ker če bo tole redno naj kar majo ugodne cene, ki ne delajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Potem si pač na mobitel priklopljen.

No..lahko pa se pač gre v celoti k mobitelu, pa se pač palač 4x več.

samc

Zelenc'
6. okt 2011
11
0
1
Prejsnji mesec sem prestopil od Mobitela k Tusmobilu... seveda, po branju zadnjih 6 mesecev objav na Alter.si forumu v tej temi.
wink-1.gif

No zdaj pa je prisel prvi racun od Tusmobila. Ker sem vzel paket FREE 20 (s popustom namesto novga telefona), sem pricakoval na prvem racunu dve alineji:
- narocnina FREE 20 (minus 25% popust): 15 eur
- sklenitev narocniskega razmerja: 10 eur
Skupaj bi torej moralo biti 25 eur.

Dobil sem pa racun, katerega fotko pripenjam. Zaboga milega, a mi lahko kdo razlozi tele postavke. Al sem jaz tolk neumen da ne razumem tega racuna al pa se norca delajo iz mene. Preden klicem na reklamacije, naj mi nekdo razlozi tole prosim...

Zakaj mi posebej zaracunavajo klice v Mobitel in Simobil, ce pa imam 400 minut klicev v druga omrezja znotraj paketa FREE 20? (Pogled v call log na telefonu, za mesec september, prikazuje 6 ur in 6 minut, kar je manj kot 400 minut.) WTF?!?

Zakaj je narocnina 6 in nekaj evrov, in ne 15, kot bi pricakoval?

1322112-racun-tusmobil-sept-resized.png

Priponke

• 1322112-racun-tusmobil-sept-resized.png
    1322112-racun-tusmobil-sept-resized.png
    117,5 KB · Ogledi: 143
Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Mene je tok presenetel, da sem samo adijo še rekel.
Upam, da je bil današnji izpad slučajnost, ker če bo tole redno naj kar majo ugodne cene, ki ne delajo.

Potem pa pojdi nazaj na mobitel in plačuj par krat več kot sedaj. Jaz sem na tušmobilu že od samega začetka naročnik (od leta 2007) in sem v teh 4 letih imel MORDA 3x krajše težave, katere so bile odpravljene v nekaj urah.

Dvomim, da je mobitel TAKO perfekten, da NIKOLI ni imel nobenih težav in izpadov, kot to nekateri tako vneto razlagate - očitno po temu lahko sklepam, da oni nikoli ne posodabljajo svojega omrežja, torej ga v 10 letih niso nikoli posodobili??

Če 14 dni nisi imel nobenih težav s predplačniško številko od tušmobila, potem je danes šlo očitno za krajši izpad. Sicer pa te izpade od vseh operaterjev morete razumeti kot nadgradnjo. Tudi ko operater nadgrajuje svojo bazno postajo (nadgraduje hitrost, jakost, popravlja....) ponavadi izklopijo za trenutek bazno postajo iz varnostnih razlogov (tako delavca kot tudi same bazne postaje).

A imaš ročno izbiro operaterja (in katerega) ali samodejno izbiro omrežja?
Poskusi se fiksirat ročno na tušmobil in testiraj nekaj dni.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
pa kaj ste vsi tok napeti. Od Mobitela sem glih spokal ker se mi zdi butasto placevati ce je drugje cenej.
Tezav z izpadi pa res nisem opazil pri njih.
Zanima me ce imate drugi uporabniki tudi taksne izkusnje ali je to res slucaj.
No saj vseeno na tusu bom se vstrajal pa ce me podite nevem kam.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik samc pravi:
Prejsnji mesec sem prestopil od Mobitela k Tusmobilu... seveda, po branju zadnjih 6 mesecev objav na Alter.si forumu v tej temi.
wink-1.gif

No zdaj pa je prisel prvi racun od Tusmobila. Ker sem vzel paket FREE 20 (s popustom namesto novga telefona), sem pricakoval na prvem racunu dve alineji:
- narocnina FREE 20 (minus 25% popust): 15 eur
- sklenitev narocniskega razmerja: 10 eur
Skupaj bi torej moralo biti 25 eur.

Dobil sem pa racun, katerega fotko pripenjam. Zaboga milega, a mi lahko kdo razlozi tele postavke. Al sem jaz tolk neumen da ne razumem tega racuna al pa se norca delajo iz mene. Preden klicem na reklamacije, naj mi nekdo razlozi tole prosim...

Seveda, zelo enostavno.
Ker nisi bil prvega v mesecu priklopljen, si dobil le propocionalni del zaračunane naročnine. Kolikor vidim je merska enota naročnine 0,40 - kar si lahko razlagaš, da si dobil 40% paketa in tudi plačal boš le 40% paketa (oni te priklopijo glede na dan aktivacije, če si aktiviran sredi meseca, boš dobil vse na pol, hkrati bo pa tudi mesečna naročnina polovična). Ti si bil očitno aktiviran nekje od 15-20 tega v mesecu, se motim?

Drugo: presegel si svoje dodeljene minute namenjene za klice na druge številke znotraj SLO in sicer dodatno si klical na mobitel in simobil (spet, ker si dobil le 40% paketa, si dobil tudi le 40% tistih 400 minut za druga omrežja znotraj SLO - lahko si sam izračunaš, koliko si jih ob aktivaciji dobil). In ker si verjetno mislil, da si jih dobil celih 400, si veselo klical na ostale številke, zato se ti je dodatno zaračunalo klicanje na ostale številke. Razumeš?

Popust na mesečno naročnino pa se ti je obračunal glede na višino ZARAČUNANE mesečne naročnine. Torej če bi ti Tušmobil zaračunal celotno mesečno naročnino 20 evrov, bi ti tudi dali celih 25% popusta na to naročnino - kar pa znaša 5 evrov popusta.
Tako pa so ti zaračunalo 25% popusta na mesečno naročnino za ta proporcionalni del (torej za teh 40% naročnine) in si skupaj dobil popusta 2,04 evra (1,67 evra + 20% davka).

Od 1.10. do 31.10. boš dobil celih 5 evrov popusta na mesečno naročnino.

No in na koncu imaš še priključnino zaračunano 8,33 evra brez davka in 10 evrov z davkom.

Bo sedaj jasno?
smile-1.gif

P.S. vedno brezplačno preveriš koliko imaš še minut za ostale številke če vtipkaš v telefon *123# in tipko za klicanje, tako da ne boš prekoračil teh 400 minut.

Drugače pa dobrodošel med zadovoljnimi uporabniki Tušmobila, še eden več
cheer.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Izpad zaradi približevanja slabega vremena so buče.
Očitno so v tvojem območju bazne postaje nekaj urejali, kot je že sylver napisal.

samc

Zelenc'
6. okt 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Ker nisi bil prvega v mesecu priklopljen, si dobil le propocionalni del zaračunane naročnine. Kolikor vidim je merska enota naročnine 0,40 - kar si lahko razlagaš, da si dobil 40% paketa in tudi plačal boš le 40% paketa (oni te priklopijo glede na dan aktivacije, če si aktiviran sredi meseca, boš dobil vse na pol, hkrati bo pa tudi mesečna naročnina polovična). Ti si bil očitno aktiviran nekje od 15-20 tega v mesecu, se motim?

Drugo: presegel si svoje dodeljene minute namenjene za klice na druge številke znotraj SLO in sicer dodatno si klical na mobitel in simobil (spet, ker si dobil le 40% paketa, si dobil tudi le 40% tistih 400 minut za druga omrežja znotraj SLO - lahko si sam izračunaš, koliko si jih ob aktivaciji dobil). In ker si verjetno mislil, da si jih dobil celih 400, si veselo klical na ostale številke, zato se ti je dodatno zaračunalo klicanje na ostale številke. Razumeš?

Hvala za odgovor. Ja, priklopljen sem bil 19. v mesecu. Zdaj razumem, ampak... takale politika se mi zdi...ma po pravici povedano, idiotska.

Kot prvo, nihce me ni opozoril na to dejstvo, da se prvi mesec zaracunava proporcionalno.

Kot drugo, zelo sem presenecen nad tem, ker sem v casu, ko sem razmisljal o prestopu na Tusmobil, prebral ogromno postov v tejle temi in cisto nikjer nisem naletel na tale zajeb. Prebral sem seveda podolgem in pocel tudi ponudbo in drobni tisk na Tusmobilovih spletnih straneh in nisem nikjer naletel na tole. Skratka imel sem se za dobro informiranega, preden sem prestopil. Ce obstaja kje kaj zapisanega na to temo, bi prav rad videl...

In kot zadnje - kaksna traparija tole sploh z delnim zaracunavanjem narocnine prvi mesec in potem dodatnim zaracunavanjem nad zmanjsano narocnino. No, tole je zelo neumno, ker, kot prvo, nihce tega niti ne pricakuje (zmanjsane narocnine za prvi mesec), in kot drugo, se manj pa nihce ne pricakuje dodatnega zaracunavanja minut zaradi zmanjsane osnove.

Argh! Protestiram! Nonsense!

Bil sem cisto pripravljen placati celotno narocnino in porabiti vse minute. Zakaj le zakaj tale komplikacija? Da se Tusmobil naredi finega "lejte zaracunali vam bomo le proporcionalen delez prve narocnine"? In obenem zaracuna toliko vec minut? Komu na uslugo? Sama zmeda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
Komot, skenslaj tušmobil in gremo drugam, če je tako idiotsko pri tušu.

izbire je polno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.